Vă rugăm să oscilator această problemă ... Deci, ciudat! (Încărcat)

R

rockycheng

Guest
Bună ziua tuturor, Acest oscilator este utilizat într-un conveter DC-DC, pentru a genera semnal de ceas şi rampa de compensare. Funcţia este că, atunci când tensiunea rampa merge peste un anumit prag de tensiune, Ieşire NQ de blocare SR trece de la 0 la 1, descărcarea condensatorului ......... Problema este că condensator nu se plăteşte, la toate! Toate actuală merge în tranzistor în afară de ea. NQ ar trebui să fie 0V, dar este exact 569mV, şi a pus doar tranzistor în regiunea activă. Deci, o buclă de stabil este format. Ce ar trebui să fac cu această problemă? Vă mulţumesc foarte mult!

Am încercat standard de 555 de circuit oscilator. Ea a avut aceeaşi problemă: condensatorul nu se plăteşte, şi toate fluxurile curent în tranzistor. Te rog ajuta-ma.

a adăuga o stare iniţială: Asiguraţi-nod clk este zero. Sau pentru a adăuga o rezistenţă mare (mai mult de 100K), între CLK şi GND

Va rugam sa seta tensiunea nodul iniţial de condensator este zero, executaţi analysis.If tranzitorie condensator nu a fost acuzat de încă, circuitul oscilator nu este corect!

Multumesc baieti! Când am adăugat-o stare iniţială, ar putea lucra acum. Dar eu folosesc doar "vpwl", de exemplu, în cadenţa pentru simulare. Ştiu că nu este un mod practic pentru hardware-ul. Cum vă daţi seama, de obicei, funcţia de resetare a oscilatorului?

Conectaţi yuour RS de declanşare NQ trasistor la poarta de intrare sau de până la 2 şi de a folosi doua intrare ca resetare. Atunci când furnizează 1 la intrare - capasitor vor fi complet eliminate şi oscilaţie va fi stopata.

Multumesc Artem! Este o metodă de a intra în starea iniţială. Dar în acest fel, am să folosesc un semnal în plus pentru a începe oscillater, şi, astfel, întregul sistem. Ştiu că cea mai mare a sursei de alimentare ar trebui să înceapă de lucru de la sine al timp cât tensiunea de intrare, se adaugă. Eu încă nu pot da seama cum de a realiza acest lucru.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back