Scrierea de memorie flash în timpul rulării

K

karthikkrv85

Guest
Hai prieteni, am folosit silab F300 microcontroler. Sunt utilizarea unor parametri (proiect specific), aceste valori pot fi finalizate numai dupa puterea pe. Mijloace, produsul ar trebui să ruleze la prima cu valori implicite, apoi acei parametri care urmează să fie salvate în memorie. O dată, dacă acesta este salvat în memorie, din nou, aceasta nu ar trebui să fie schimbat până la fabrica (programator), a dorit să. De fapt, i-au folosit Flash locaţie de memorie pentru a salva aceşti parametri în timpul rula. Problema este ca nu am avut spaţiu mare în PCB pentru o memorie externă, precum şi i dont doresc să petreacă un dispozitiv doar pentru a stoca de 20 sau 30 de bytes de Date Desigur, am facut-o si este de lucru fără probleme. Dar aş dori să ştiu va da nici o problemă în viitor, sau este o programare rău? Salutari, karthikkr

Singura problema este posibil (în afară de punerea în aplicare software-ul ceva mai complicat), ar putea fi rezistenta de Flash - puteţi * doar * Scrie 20000 de ori la aceeaşi celulă (valoare minimă în funcţie de foaie de date). în cazul în care acest lucru nu este o problemă, la fel ca în majoritatea cazurilor, nu este nimic în neregulă cu ea.

[Quote = karthikkrv85] Dar aş vrea să ştiu va da nici o problemă în viitor, sau este o programare rau [/quote]? În cazul în care acesta este testat şi funcţionează OK, atunci eu nu pot vedea de ce are probleme în viitor. Dar yuvko a dat o idee de aceste neajunsuri scenariu. Acesta este motivul pentru EEPROM este preferat pentru cazuri de genul asta. Punerea în aplicare mai uşor şi (în funcţie de parte) de aproximativ 10 ori mai multe Scrie / cicluri de ştergere. Alexandros

Multumesc mult yuvko şi alexxx ... De fapt, într-un interviu i-am spus acest mod de scriere flash si le-am spus ca este de lucru mult prea ... dar ei nu au fost de acord şi a spus că este imposibil, în termen de timp. I-am spus procedurile prea încă nu sunt de acord şi a spus că va afecta pe termen lung, în asa ca am luat o îndoială cu privire la programarea mea. draga yuvko ... dreptul de Ur pentru durata de viata de flash, ci ca pe cererea mea, eu nu şterge şi scrie locaţie mai mult de 10 sau 15 de ori în cea mai proastă situaţie. Sunt foarte recunoscător pentru tine ambele. Am fost îngrijorat foarte mult. Acum, eu sunt destul de relaxat

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back