Reciprocitatea de Antene? Întotdeauna? Câteva consideraţii TBD

R

radioCanada

Guest
Bună tuturor, S-ar putea avea toate capitolele citit pe antena de transmisie şi de a primi reciprocitate, aproape întotdeauna a explicat printr-o antenă dipol simplu sau corn. Cele mai multe antene, care nu sunt Arrays uşor şi, în special reţelele de alimentare cu Antena complexe vor necesita - in opinia mea - mai multe considerente, în scopul de a declara reciprocitate. De exemplu: Dacă o reţea de alimentare este corporativă (paralel), şi fiecare ramură a reţelei de alimentare este complet asimetric, să spunem compus de separatoare, antena nu va primi aceeaşi cantitate de energie RX, dreapta ? Dar, în acelaşi timp, o parte din energie va fi din nou dispersată (din cauza a nu S22 bună a reţelei de alimentare) şi apare din nou la elementele de antena. Acum, aici este problema mea de a înţelege: Am dreptate că această energie se va schimba, cel puţin soluţia câmpul apropiat al antenei? Sau va avea chiar şi o influenţă asupra modelului RX radiaţie în sine? Gândiţi-vă la alte configuratii: Antene Leaky Wave, antene de undă (de sârmă, slot, ..). Dă-mi niste idei noi, modul de a rezolva problema mea şi mă bucur să vă sprijin, de asemenea! RadioCC

Da, şi întotdeauna reciproc, atât timp cât nu este prezent circuitul de inteligenţă sau de circulaţie sau activ. puteţi lua antena sau matrice de antene, reciproce (înseamnă S21 = S12) este îndeplinită în orice condiţii.

Bună, THX pentru raspunsul tau. Acest lucru nu doar parţial, răspunde la întrebarea mea. Să presupunem că reţeaua de alimentare are un element de furnizarea de S21 = S12, pentru că este pasiv, dar S11 = zero, cu toate acestea S22 nu este în întregime compensată, aşa unzero. Acum este o parte din energie RX backscattered la elementele radiante? Am dificultăţi în a înţelege acest lucru, pare rău.

Atunci când o antenă este folosit pentru primirea, jumătate din energie se re-emite. Un alt lucru să ia în considerare este rezistenta la radiatii, comparativ cu magnetice. O bucla miez de ferită poate fi utilizat pentru a primi, dar ar arde atunci când este utilizat pentru un transmitator kW.

.. jumătate din energie se re-emite? Cred că aceasta este o missunderstanding. Jumătate din ceea ce energie? Val planul ţine de energie ideal nelimitat, iar în cazul în care antena este perfect adaptate la reţeaua de receptor, de ce ar trebui să se re-emite jumătate? Vă rugăm să precis. THX.

Ei trebuie să fie reciprocă pentru a menţine echilibrul termodinamic. În alte cuvinte, dacă aţi avut o antenă, orice antenă, conectat doar la un rezistor de potrivire, de 300K de temperatură, a subliniat la sol, care a avut, de asemenea, o temperatură de 300 degK apoi te-ai aştepta rezistor să staţi la aceeaşi temperatură. Se poate face numai că în cazul în care caracteristicile de antena sunt perfect reciproc.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back