Nici o ieşire în Port serial prin PIC18F452

B

bskumar7080

Guest
Bună tuturor, am programat un program simplu de transmitere de ordine în MPLAB pentru Complier C18, dar când am conecta controler prin portul serial la PC, eu nu sunt obtinerea de ieşire. În simulare Sunt capabil sa ieşire în mod corect
Code:
 # include # pragma config OSC = SA, OSCS = OFF # pragma config PWRT = OFF # pragma config BOR = OFF # pragma config WDT = OFF # pragma config CCP2MUX = OFF # pragma config LVP = OFF void main (void) {TXSTA = 0x20; SPBRG = 0x0F; TXSTAbits.TXEN = 1; RCSTAbits.SPEN = 1, în timp ce (1) {TXREG = 'S'; aşteptare: dacă (PIR1bits.TXIF == 0) {Du-te, aşteptaţi;}}}

apoi cum a fost afişul original, capabil de a obţine de ieşire corect în simulare?

un singur lucru lipseşte sunt linii de stabilite TX RX ca ieşire / intrare. Dacă doriţi să reduceţi codificare manual, trebuie doar să utilizaţi biblioteca C18 asuma ceas 20MHz
Code:
 # include OpenUSART (USART_TX_INT_OFF & USART_RX_INT_OFF & USART_ASYNCH_MODE & USART_EIGHT_BIT & USART_CONT_RX & USART_BRGH_HIGH, 64); / / 64 = 19200bps / / 10 = 15200 putrsUSART ((const mult rom char * ) "functioneaza!!");

lipseşte un singur lucru sunt linii de stabilite TX RX ca ieşire / intrare.
dacă este cazul, de ce a stat posterul original, care a codului, cum este, a lucrat în simulare?

Millwood ai dreptate, am fost greşit. Tocmai am testat, funcţionează în simulare şi în lumea reală. de îndată ce vom scrie la TXREG, RC6 este setat la un pin de ieşire, chiar dacă starea implicită pentru TRISC este 0b11111111 Acesta trebuie să fie de hardware, care este de vina atunci.

oscilator care sunt utilizaţi? atât SIM şi viaţa reală?

Poate ceea ce am cunoscut valoarea oscilator pe care îl utilizaţi. ceea ce simulator pe care îl utilizaţi. Poate u posta codul care funcţionează Salutari sivakumar

Designul de UART comunicare si valorile de cristal pentru a fi utilizate sunt scrise în fişa de date a operatorului corespunzător pe care îl utilizaţi. Deci, vă rugăm consultaţi asta. Salutari, Jerin.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back