microstrip antenă de proiectare

S

sonalik

Guest
salut tuturor vreau pentru a proiecta o antenă microstrip, care are bandwidh de 869-890MHz. Am dificultăți în obținerea de banda intreaga. care l-am găsit cu patch-uri dreptunghiulare, a fost gamă foarte mică de lățime de bandă. mi sugereze un design mai bun plz.

crește înălțimea de patch-uri deasupra planului de masă. Dublarea înălțimea se va dubla lățime de bandă utilă. Utilizarea unui rezonator suplimentar, astfel încât să obțineți un benzii de trecere, care arata ca o supra-critic cuplat 2 Filtru trece bandă rezonator. Prin folosirea a două rezonatoare (care este elementul antena în sine și un rezonator suplimentare), puteți dubla latimea de banda utilă. folosind o separat non-rezonarea rezonator este de design cel puțin dificilă, deoarece rezonatori nu tânăr prin radiații sau domeniu apropiat. Folosind un plasture cu rezonanță dublă / multiplă este posibilă, dar mult mai complicat. Puteți folosi, de asemenea, materiale cu ER mai mică (desigur, acest lucru crește dimensiunea). Unele referiri: "electric mic, Superdirective, și antene superconductoare" și "Compact și antene de bandă largă microstrip".

vă mulțumesc pentru răspuns ur. de fapt, i-am considerarea unor parametri în designul meu. i-au pentru a proiecta antenei pe apoxy sticlă având în ER = 4,4 și înălțimea substrat de 1,6 mm. i cant variază în funcție de aceste valori. face u au încă unele sugestii. i se va încerca cu siguranță rezonator suplimentare.

Vrei să spui că Inaltimea totala pentru construirea antena este la doar 1,6 mm? Chiar dacă antena îndoiesc de acest fel vor avea eficiența radiației rezonabile ca factor de pierdere de iarnă FR4 materialului este mare, și înălțimea / lambda este prea mic. În plus, "ER" este necontrolată, astfel poate fi nimic între 4 și 5. Trebuie să aveți aer între planul solului și PCB. Puteți ridica PCB (fără planul de masă) de mai sus un plan de masă metalică. Acest lucru reduce eficient "ER", reduce pierderile dielectrice și crește lățimea de bandă utilă. Funcțiile sunt necesare testele alte (potrivire, splitter, linie de întârziere, etc) pot fi dirijate pe un PCB care este direct pe de groundplane metalic. În cazul în care antena trebuie să aibă polarizare circulară bună în întreaga bandă de frecvență întreg, ia în considerare un splitter Wilkinson, cu 90 de grade linie de întârziere pentru a crea polarizare circulară. Dacă înălțimea disponibile pentru antena este relativ mare, puteți obține BW dorit (VSWR = 2), cu un singur rezonator.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back