@ ltium Designer 6.6 basics

N

nzkunal

Guest
Salut,

Stie cineva daca exista taieturi scurt pentru a căuta părţi / componente schematică şi PCB în vedere pentru @ ltium 6.

Havent fost capabil de a găsi nimic în ghidul lor de comenzi rapide ...

Mulţumesc,

Kunal

Când se lucrează în schematică sau PCB editori, puteţi folosi "JC" (salt componente).O caseta de dialog va veni, permiţându-vă să se precizeze desemnare la care doriţi să sară.

O altă modalitate este să utilizaţi Panoul de PCB în PCB Editor.Setaţi panoul de la "Componente" de la început,
faceţi clic pe "toate componentele", apoi selectaţi o doriţi din lista de la mijlocul panoului.Când faceţi clic pe numele componentei în mijlocul panoului, punctul de vedere va zoom la o parte de pe PCB.În panoul de navigare în schematică Editor lucrează într-un mod similar pentru schematică.

Puteţi, de asemenea, la rândul său, "Crucea Selectaži Mode" găsite în meniul Tools.Dacă la rândul său, că modul în ambele schematică şi PCB de redactori, în orice selectati un editor vor fi selectate în altă parte.

Vă mulţumim pentru că a fost conştient de cea de-a doua, dar JC de comenzi rapide a fost exact ceea ce am fost după!

O altă întrebare: Cum set-up, prin dimensiunile şi rapid comuta între supleant, prin dimensiunile de rutare, atunci când ...

Nu îmi pot aminti ce versiune de AD a prezentat preferat prin tabel.Dacă este disponibil în versiunea 6.6, aveţi posibilitatea să apăsaţi Shift V introducerea în timp ce o piesă interactivă (PT).Un tabel de VIAS va veni de la care puteţi selecta mărimea dumneavoastră.Această masă este editat de Preferinţe>> PCB Editor>> Interactive Routing.

Există,
de asemenea, o masă pentru latimi de cale, care poate fi adus cu Shift W.

Toate aceste comenzi rapide pot fi găsite prin apăsarea "~" în timp ce utilizaţi o funcţie.De exemplu, lovit PT, începe introducerea o pistă, şi apăsaţi "~".Un tabel de comenzi rapide va veni.

Există, oricum pentru a dezactiva vizibilitatea comentarii pentru mai multe obiecte.Nu pare a fi o opţiune în sch inspector ...

Tu ascunde un grup de comentarii ca ai face orice alt parametru de la schematică Inspector Panel.

Selectaţi fiecare dintre comentarii, făcând clic (sau Shift Apasind).De asemenea, puteţi utiliza Cauta similare Obiecte.Deschideţi Panoul de Inspector - în partea de jos a panoului este o secţiune pe care scrie "Obiectul specifice",
precum şi în cadrul acestuia ar trebui să vedeţi "Nume parametru - comentariu".În secţiunea superioară a panoului este o caseta pe care scrie "ascunde".Faceţi clic pe această casetă şi toate comentariile selectate vor fi ascunse.

Puteţi, de asemenea, pentru a obţine acelaşi dialog, prin selectarea componentelor pentru care doriţi să ascundeţi comentarii, apoi ajunge la inspectorul-Panel.Faceţi clic în cazul în care se spune "partea comment" în coloana din stânga.O noua caseta de dialog se va extinde doar pentru a comenta siruri de caractere.Apoi verifica "Ascunde" cutie la fel ca prima metodă de subliniat.

Salut,

Cum te schimba selecţie a urmări latimi care vin până când Ctrl W este apăsat în timpul interactive de rutare?

De asemenea, am încercat să schimbe latime de mai multe piste există nici un fel pentru a selecta plase între două perechi de aderenţă mai degrabă decât selectarea fiecare segment?

Mulţumesc

În tabelul de latimi de preferat este schimbat / edited de Preferinţe> PCB Editor> Interactive Routing.Există un buton în partea de jos a dialog pentru latimi, şi un altul pentru prin dimensiuni.

Există mai multe modalităţi de a selecta o reţea, sau porţiuni de net."SC" (selectaţi conectarea fizică) va selecta toate rutate urmări tampon între două obiecte."SN" (selectaţi net) va selecta întreaga reţea, şi puteţi utiliza "XO" (deselecta afara) pentru a deselecta ce nu vrei.De asemenea, puteţi folosi "SP" (selectaţi conectat cupru).De asemenea, puteţi selecta o reţea din Panoul de PCB prin setarea la "Nets" şi apoi selectând specifice net de pe listă.

Multumesc pentru asta.

Am încercat să creeze un plan dreptunghiular gaură într-un PCB amprenta.Pentru a crea o gaură rotundă am loc un Pad, fără o unire padding şi doar o gaură rotundă.Nu pot crea o gaura pătrat, dar cum pot face dreptunghiular?

Şi acest lucru este de fapt cea mai bună cale de a crea găuri într-o amprenta ca acesta să părăsească orfan PINS?

Mulţumesc,
Kunal

Nu există un astfel de lucru ca un pătrat găuriţi biţi.Pentru a crea o gaură pătrată sau dreptunghiulară, de Fab a traseului sau pentru a lovi cu pumnul în gaura.Dacă vă atragă plan al dreptunghiular gaura pe acelaşi strat ca
dvs. bord schiţă, aveţi posibilitatea să specificaţi că strat ca un traseu calea strat când trimiteţi Gerbers pentru a Fab.Doar asiguraţi-vă că pentru a oferi o buna nule în jurul gaura pe orice avion straturi pe care îl ai.Trase decupaje nu genera automat avion pullbacks.

De ce aveţi nevoie de dreptunghiular găuri în loc de sloturi?Ce vrei sa spui despre orfan PINS?Va trebui să fie mai specifice despre amprenta pentru mine a fi de nici un ajutor în legătură cu asta.

Vorbind de ajutor - dacă răspunsurile mele au fost de ajutor, aş aprecia te lovesti de "m-au ajutat" butonul din când în când.Ea nu costa nimic.

Da, a decis să utilizeze sloturi loc.

Prin orfan de aderenţă Vreau sa spun ca de exemplu, la un MOSFET schematică componentă a numai 3 PINS dacă pun un slot suplimentar (pentru heatsink gaura probabil) de pe PCB compun va exista o extra PIN 4, care nu este utilizat pe schematică componentă ca ea
doesnt necesita o net.Este asta normal sau ar trebui să suplimentare slot fi un alt tip de obiect, alta decât o rampă de lansare?

Am încercat să creeze un simplu dreptunghiular modelul 3D pentru o amprenta am facut acolo este o modalitate uşoară de a face asta?Am specificat de înălţime şi ne-am gândit că ar crea un model de la extremităţi, dar că
didnt munca ...

E OK pentru a avea o rampă de lansare în amprenta.De obicei da mina un nume care se potriveşte utilizarea sa -
la fel ca MH1 pentru montarea gaura, sau HS1 pentru heatsink.Montarea găuri în MOSFET dispozitive sunt adesea intern conectat la unul din active insigne.Este posibil să doriţi să ia în considerare faptul că în reprezentare schematică.

A fost un timp cand am folosit versiunea 6.6, dar cred că asta a fost înainte de noi vizualizare 3D a fost adaugat @ ltium Designer.Dacă acesta este cazul, AD va crea automat un organism 3D din componenta se extinde.Este posibil să trebuiască să redenumiţi fişierul implicit 3DLib vigoare la programul pentru a regenera noi organisme.

Există o modalitate de a avea un personalizat şablon sau salvaţi setările pentru generarea de Bom
scris în AD6.

Când selectaţi Rapoarte>> Bill of Materials, uita-te la colţul din dreapta jos a dialog.Aveţi posibilitatea să selectaţi un şablon foaie de lucru Excel pentru a utiliza pentru a vă afişa Bom.La fel ca toate celelalte şabloane utilizate în AD,
veţi găsi exemple în ... \ @ ltium Designer 6 \ Templates dosar.

Bom şabloane ca sunt scrise de lucru Excel.Trebuie să ştii cum să faci asta, sau dacă au de a modifica template-urile existente în Excel.

Mulţumesc că m-pe drumul cel bun, oricum am un setup *. outjob fişier care poate fi usesd pe diferite proiecte.Exact ce aveam nevoie!

Există o cale de a actualiza proprietăţi de componente / piese într-un Bom / tabelar format de exemplu, şi de import, care la un fişier schematică.

De multe ori am RS componente numere / costurile Vreau sa asociat cu părţi ar fi grozav să-şi actualizeze în aceste Bom în Excel şi apoi îl actualizează în schematică.

Mulţumesc

Nu, nu puteţi merge înapoi de la Bom să fie schematic sau de PCB.

Nu-mi pot aminti ce versiune de AD a prezentat caracteristică, dar versiunile mai noi au Instrumente>> Parametru Manager în schematică Editor.De la acest dialog, aveţi posibilitatea să adăugaţi şi să editaţi componentă parametri.Mi se pare că ar fi, în loc să faci ceea ce se descrie.Este o foaie de calcul tipul de afişare, şi puteţi de import / paste de coloane de date.

Cum vă edita foaie proprietăţi în dreapta jos de cele mai multe foi.

Am încercat actualizarea Document Parametri, dar nimic nu modificări

Pentru ca Document Opţiunea Parametri pentru a fi afişate, trebuie să aibă corespunzătoare speciale şir pe schematică foaie.Siruri de caractere speciale sunt cele cu "=" în faţa lor, atunci când te uiţi la caseta de defilare în timp ce folosiţi la locul> şir text comandă (lovit "tab" în timp ce folosiţi Locul de text).

Parametrii care să corespundă siruri de caractere speciale vor fi afişate pe documentele dumneavoastră, dacă aveţi "Conversia speciale Strings" verificat în preferinţe>> schematică>> de editare grafică.

Salut,

Există o tunsoare scurtă de a permite selectarea parte numai elementele?

Mulţumesc,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back