Filtru RC înainte de ADC

F

frankqt

Guest
Am un circuit unde am măsoară un semnal destul de rapid (1Mhz în frecvență), folosind ADC. Semnalul este alimentat la ADC folosind un opamp, cu toate acestea nu există nici un filtru RC urma opamp la ADC, nu știam despre necesitatea unei astfel de titularul condensator taxa. În prezent, producția opamp este conectat direct la pinul ADC. Oricum, acum sistemul meu funcționează, care sunt părți de jos a nu avea acest circuit RC acolo? Dacă am adăuga acest circuit RC, ceea ce ar fi beneficiile.

Începeți prin a gândi despre ceea ce condensatorul se va face la diferite frecvențe pe linia de semnal dumneavoastră. Amintiți-vă că impedanța de un condensator este Zc = 1 / (jωC); măsură ce crește frecvența (ω = 2 * pi * de frecvențe), ω devine mai mare, și Zc devine mai mici. Un condensator va acționa ca un "AC scurt" la frecvențe mai mari. Dacă condensatorul este conectat la linia de semnal la sol, atunci frecvențe mai mari vor primi "scurt circuit" la masă. Dacă aveți un scurt-circuit la o anumită frecvență, atunci nu va merge în etapa următoare. Folosind acest concept de bază, puteți vedea că un șunt RC este un simplu filtru low-pass, care va ajuta la menținerea semnalele de înaltă frecvență de intrare ADC-ului. Conținut ridicat de frecvență, de obicei, va apărea ca zgomot si piroane / pinteni la semnalul de joasă frecvență dorită, astfel încât filtrarea le-off este, de obicei dorit.

Începe prin a gândi despre ceea ce condensatorul se va face la diferite frecvențe pe linia de semnal dumneavoastră. Amintiți-vă că impedanța de un condensator este Zc = 1 / (jωC); măsură ce crește frecvența (ω = 2 * pi * de frecvențe), ω devine mai mare, și Zc devine mai mici. Un condensator va acționa ca un "AC scurt" la frecvențe mai mari. Dacă condensatorul este conectat la linia de semnal la sol, atunci frecvențe mai mari vor primi "scurt circuit" la masă. Dacă aveți un scurt-circuit la o anumită frecvență, atunci nu va merge în etapa următoare. Folosind acest concept de bază, puteți vedea că un șunt RC este un simplu filtru low-pass, care va ajuta la menținerea semnalele de înaltă frecvență de intrare ADC-ului. De obicei, conținut de înaltă frecvență vor apărea ca zgomot si piroane / pinteni în frecvență redusă dvs. semnalul dorit, asa ca le filtrarea off este de obicei dorite.
Multumesc .. Am de fapt, un filtru activ înainte ADC, așa că nu sunt prea îngrijorat despre aspectul filtrului. Oamenii vorbesc despre uniformizare semnalul de la opamp la ADC și, în esență, pentru a evita să devină instabil opamp. Sunt mai interesat de funcția de exploatație taxa condensator RC, mai degrabă decât capacitatea de filtrare.

"Exploatație taxa", este ceea ce-l face într-un filtru. În mod normal, înainte de a vă un ADC filtra frecvențe mai mari de rata de eșantionare pentru a preveni efectele aliasing, dar în fond vă luați de fapt, mai multe probe în cadrul fiecărui ciclu de 1MHz așa că probabil nu vrei componentele RC oblice forma de undă sau amplitudinea este. Filtrul dvs. active ar trebui să aibă un prag de frecvență nu mai mică decât 2MHz și în mod ideal, mult mai mare. A nu se confunda cu condensatoare externe unul intern utilizat dacă aveți o probă și țineți în interiorul circuitului ADC, care au locuri de muncă complet diferite de a face. De asemenea, probabil că nu doriți să încărcați capacitiv AO, deoarece poate deveni instabil. Brian.

De ce filtrul meu ar trebui să taie de frecvență trebuie să fie mai sus 2MHz? În prezent, am stabilit să 1.2MHz.

Dacă filtrul dumneavoastră are reponse plat la 1.2MHz ar trebui să fie în regulă. Cele mai multe filtre sunt caracterizate prin răspunsul lor fiind un numar de dB jos la frecvența-limită. De exemplu, în cazul în care dvs. de-3dB punct este 1.2MHz mai probabil, va avea încă unele meniurile în nivel la 1MHz. Așa cum vorbești despre filtre RC, nu aș aștepta la un genunchi bruscă a răspuns astfel încât va trebui să schimbați punctul de cut-off mai departe de frecvența de măsurare pe care. Dacă frecvența va fi întotdeauna 1MHz poate fi benefică pentru a utiliza filtre LC, dar nu imediat, la intrarea ADC. Brian.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back