Filtru "activă" sau "pasiv", în Desi PLL

C

cqmyg5

Guest
Ar putea cineva spune-mi: Care este avantajul de a aplica un "activ" filtru în buclă PLL? Când m-am ar trebui să utilizeze un filtru activ pentru a înlocui un filtru pasiv în design PLL? THX!

Dacă aveţi nevoie de un filtru cu ordinea şi pentru a obţine mai mare decât 1, atunci du-te pentru filtru activ filtru pasiv va face altfel.

Filtru activ ar adăuga Gain, dar induce, de asemenea, mai mult zgomot.

Filtre active de a permite mai multe opţiuni în forma de filtru. Un exemplu este o gradaţie care poate fi plasat la frecventa de referinta pentru a reduce foarte mult benzi laterale false de la care frecvenţa de ieşire. Am văzut o dată o notă de cererea de Motorola pentru un sintetizator pentru un oscilator banda de radio aviaţiei locale care au avut de trei filtre notch pentru a elimina primele trei pinteni de referinţă. Spectrului de frecvenţe de ieşire a fost foarte scăzută în zgomot de fază şi de linii spectrale parazite.

la flatulenta: Aţi putea să-mi cateva informatii despre "filtre notch"? Is't fel ca "Band Respingere Filtru"?

[Quote = cqmyg5] la flatulenta: Aţi putea să-mi cateva informatii despre "filtre notch"? Is't fel ca "Band Respingere Filtru" [/quote]? Sigur, Da.

[Quote = flatulenta] Filtre active de a permite mai multe opţiuni în forma de filtru. Un exemplu este o gradaţie care poate fi plasat la frecventa de referinta pentru a reduce foarte mult benzi laterale false de la care frecvenţa de ieşire. Am văzut o dată o notă de cererea de Motorola pentru un sintetizator pentru un oscilator banda de radio aviaţiei locale care au avut de trei filtre notch pentru a elimina primele trei pinteni de referinţă. Spectrului de frecvenţe de ieşire a fost foarte scăzută în zgomot de fază şi de linii spectrale parazite. [/Quote] filtru pasiv poate face, de asemenea, forma mai multe ..... în cazul în care LCR sunt ambele utilizate. Fileter activ, cu ajutorul op amper sau FET BJT ... , Poate face funcţia de transfer complex de RC numai ....

mele de 2 cenţi: pentru ceea ce ştiu PLL este unul dintre acele modele care prefera filtre pasive. Asta deoarece imediat dupa filtrul de ai VCO. Pe de imput de VCO doriţi să aibă cel mai posibil constanta valoare (nu la toate oscilaţiile nici de răspuns frecvenţă pol dublu), în caz contrar veţi vedea spuriouses pe spectrului. Pentru unele modele am văzut unele soluţii făcute de filtre active, urmată de o backend RC, pentru a evita aceste fenomene. Acestea par să funcţioneze destul de bine.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back