Fel de încredere încă ieftină de a obţine 38 sau 40kHz

@ Jal_rule: Sunt sigur că toţi dintre noi sunt constienti de o soluţie 555/556 bazate pe. Am avut în special , astfel cum a întrebat:? va o idee de 555/556 pe bază să fie suficient de stabile Dacă sunteţi sigur de ea, da-ne niste statistici ... Şi nu să ne spui mai multe despre abordarea hexinverter ta - eu cred că poate genera 40kHz destul de bine, dar ce despre 38KHz?

Da, eu cred ca un 555/556 va fi suficient de stabile. Vă recomandăm împotriva încercarea de a realiza ciclul de taxe de 50% cu ea. Sunt presupunând că deriva termică a altor componente, nu va deveni semnificativ. În ceea ce pentru at89c52, care a primit mai mult decât curaj UC-am vorbit de. Nu aveţi nevoie de nici un hardware suplimentar, astfel încât orice microcontroler va face bine. Un invertor hex (sau quad NAND) poate face un oscilator RC, de asemenea. Cu un cristal va necesita un lanţ separator diferit sau o frecvenţă diferită de cristal. Din moment ce cerem pentru mai multe opinii, dacă sunteţi dispus să se angajeze la utilizarea unui cristal, un UC este alegerea cea mai simplă şi mai de încredere. În caz contrar, abordarea 555/556 va folosi probabil şi piese mai puţin spaţiu decât lanţul de separator (chiar si fara un cristal).

Orice pointeri la componenta de selecţie pentru o soluţie bazată pe 556? Capace de poliester? Producatori?

Dacă aveţi nevoie de 40kHz precise în termen de 50-100ppm uita de 555/6 sau orice idee folosind RC constante de timp, este o pierdere de timp. Folosind un design de cristal pe bază va costa aproximativ la fel şi vor fi stabilite şi uitaţi.

E-Design, vă mulţumesc pentru a aduce asta. Acesta nu a fost declarat anterior în acest thread, dar detector IR / demodulatoare va accepta abaterea de la 1% de frecvenţă ţintă înainte de sensibilitate scade teribil. vsmGuy, tot ce pot spune este într-adevăr a evita capace electrolitice şi rezistenţe de compoziţie. Tu nu a menţionat nimic despre a fi intr-un mediu dur, aşa că ar trebui să fie capabil să-l formaţi o dată şi lăsaţi-l acolo.

Ah, da. Am lăsat în mod deliberat în menţionat precizie de frecvenţe. ca demodulatorului (TSOP sau equivelent) nu are o tăietură foarte ascuţit pe frecvenţe. Cu toate acestea, eu ştiu cu siguranţă că o soluţie pe bază de 555 ar fi prea mult pentru a cere ceea ce priveşte producţia fiind stabil într-un mediu umed sau aşa mai departe ca valoare de RC se va schimba drastic. Mi-ar fără îndoială ca un feedback mai mult pe proiecte bazate pe crytal aşa cum sunt, fără îndoială mult mai stabile, dar nu la fel de ieftin ca un design 555/556 bazate pe. Voi incerca cu siguranta modelelor prezentate aici, dar unele de lucru este în prezent nu mă lăsa.

Există o poveste adevarata a unei companii care a proiectat o alarmă cu ultrasunete pentru masini înapoi la începutul anilor 70. Ei au vrut să economisiţi bani şi a folosit o 555 pentru şofer traductor. Totul a lucrat 100% în testele de laborator. Ei au intrat în producţie, dar problemele de curând descoperite şi reclamaţii false alarme de la dealeri si utilizatorii finali. Ceea ce sa întâmplat a fost de a ignora temperaturile extreme care au echipament mobil pentru a face faţă în diferite părţi ale ţării. Acest lucru nu a apărut în teste de laborator lor. Efectuarea poveste scurtă, aceasta costa bani mult mai mult să repare această greşeală şi de a modifica PCB de a utiliza un oscilator LC mult mai stabil, cu compensare de temperatura. Atunci când în cele din urmă o sortate şi-au pierdut credibilitatea şi cota de piaţă, care au fost dificil de a recupera de la. Merită să-l facă dreapta prima dată.

Oh! Mi-ar fără îndoială ca un feedback mai mult pe design de cristal pe bază de

vsmGuy, Uită-te la link-ul I, cu condiţia înainte pe oscilatoare cu cristale. Este uşor pentru a obţine un cristal 38KHz, deoarece acestea sunt comune pentru păstrarea timp. De asemenea, puteţi obţine un singur invertor unbuffered de pe-semiconductor într-un SOT353. Acest lucru este la fel de simplu ca se poate obtine pentru un oscilator de cristal de la 38KHz, şi nu are nevoie de separatoare, micro, sau orice altceva, dar cateva componente pasive. Noroc

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back