Cum pentru a activa iluminarea de acest LCD?

E

ericmar

Guest
salut,

Cineva a folosit acest LCD înainte?Există doar 14 PINS aşa cum pot să se conecteze la A sau K pentru a activa iluminarea sale?

http://www1.jaycar.com.au/products_uploaded/QP-5515.pdf

Multumesc pentru orice ajutor!

Cu respect,
Eric

Uita-te cu atenţie la pagina 2 a datasheet ai lista în mesajul dumneavoastră.Există un mecanic de desen de la LCD care arată modul de "A" si "K" (anod şi catod) tampoane pentru iluminarea LED de putere de pe partea dreaptă a ecranului modul.Cei 14-pin care se conectează la liniile de date sunt separate de un conector de pe partea stângă.

Pentru un "EL" a iluminării de fundal, de obicei, ai nevoie de un invertor de circuit.Aceasta va furniza tensiune, în ordinea de 100 ~ 200V 400Hz sinusoidal de undă.

Aceste module pot fi găsite ca un modul integrat, care pur şi simplu te conecta 5V sau 12V de intrare la un ac de păr, şi de ieşire cerute de undă la un al doilea cod PIN, cu o comună GND.

Aceste poate fi găsită o locuri ca DigiKey, sau alte furnizor.Doar asiguraţi-vă că aveţi un modul care poate conduce dorit zona.De obicei, pe măsură ce zonei de vizualizare în cm ^ 2 sau inch ^ 2, iar EL invertorul trebuie să fie evaluat de cel puţin acea zonă.

"Big Boy" este absolut corectă în ceea ce priveşte EL backlights.

Parerea modul vine în trei versiuni diferite - EL iluminării, LED-ul de fundal, sau nu a iluminării de fundal.Ai nevoie de a afla ce tip pe care îl aveţi, atunci puterea de iluminarea în consecinţă.

Un LED de fundal se va solicita doar un curent de limitare rezistor în serie cu sursa de alimentare DC.

Un El a iluminării de fundal va necesita unele mai mari de curent alternativ de tensiune;
cu toate acestea, nu ar trebui să facă nici o tensiune de ipoteze cu privire la ceea ce este necesar.EL backlights poate solicita orice tensiune de la zeci de volţi la câteva sute de volţi în funcţie de tipul, grosimea, şi de mărimea acestora.Veti avea nevoie de date de la producător privind cerute de tensiune şi frecvenţă recomandată.

Este posibil să doriţi să apel Jaycar sau Electus Distribuţie pentru a vedea ce pot să vă spun despre produs.

Ei bine, am o dot-matrix LCD-o singura zi.Aceasta este o componentă excedent care a fost utilizat la fostul meu de companie în sistemul lor, şi a fost, probabil, la comandă.Oricum, eu nu am fost în stare să găsească nici o informaţie cu privire la faptul că modul în sine, aşa că am revers-industriale de pinout, de urmărire la chips-uri de pe modulul (chips-uri, care au fost bine documentate).Modulul de asemenea, a avut o scurtă RCA prin cablu, astfel încât m-am gândit că acest lucru a fost EL a iluminării de fundal.Am fost sa digikey site-ul şi a comandat un EL inversat.Aceasta a fost cea mai mare a lor invertor, care a fost suficient doar pentru LCD de dimensiuni.Modulul a fost un simplu cub de aproximativ un centimetru pătrat pe 3 / 4 inch bre, cu 4 PINS (1 5V intrare, 1 iesire, şi 2 teren comun PINS).

Am folosit acest invertor si a functionat ca un farmec.EL da un fundal albastru moale lumină.Prin schimbarea de intrare de tensiune, iluminarea-am mai luminoasă sau de întuneric, astfel încât să puteţi ajusta un fel de deosebire de acest fel.

House_Cat a scris:

"Big Boy" este absolut corectă în ceea ce priveşte EL backlights.Parerea modul vine în trei versiuni diferite - EL iluminării, LED-ul de fundal, sau nu a iluminării de fundal.
Ai nevoie de a afla ce tip pe care îl aveţi, atunci puterea de iluminarea în consecinţă.Un LED de fundal se va solicita doar un curent de limitare rezistor în serie cu sursa de alimentare DC.Un El a iluminării de fundal va necesita unele mai mari de curent alternativ de tensiune; cu toate acestea, nu ar trebui să facă nici o tensiune de ipoteze cu privire la ceea ce este necesar.
EL backlights poate solicita orice tensiune de la zeci de volţi la câteva sute de volţi în funcţie de tipul, grosimea, şi de mărimea acestora.
Veti avea nevoie de date de la producător privind cerute de tensiune şi frecvenţă recomandată.Este posibil să doriţi să apel Jaycar sau Electus Distribuţie pentru a vedea ce pot să vă spun despre produs.

Da,
vei avea nevoie de o mai mare tensiune AC pentru a rula un panou EL.Linkurile de mai jos vă va oferi unele materiale de a citi, care vă va ajuta să înţelegeţi ceea ce este necesar.

http://www.supertex.com/pdf/app_notes/AN-H33.pdf

http://www.supertex.com/pdf/app_notes/AN-H36.pdf

http://www.electronicproducts.com/ShowPage.asp?SECTION=3700&PRIMID=&FileName=febsip1.feb2002

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back