Cum de a stabiliza acest amplificator de putere?

M

momokochan

Guest
Am încercat să proiecteze un amplificator de putere cu ajutorul unui bipolară comun bază de operare tranzistor în clasa-C. Acesta este Microsemi 1014-1012 pe care o folosesc în impulsuri de RF de la 1,2 la 1,3 GHz. Circuitele prejudecată este o linie simpla 1/4wave de la VCC la 30V, și am un by-pass capace cuplu (10pF și 120pF) spre sol de la VCC. Am, de asemenea, un capac de stocare local de 4.7uF de la VCC la masă. [Url = http://www.microsemi.com/catalog/part.asp?PARTNO=1014-12] Microsemi 1014-1012 Foaie [/url] Sunt folosind un sistem de măsurare loadpull pentru a găsi sursa optimă / de încărcare impedantelor , dar am observat că am obține o oscilație de la 246MHz la distanță de fundamentală a 1.29GHz cu 33dBm de putere de intrare. De fapt, dacă aș conduce tranzistor mai greu, să spunem 34dBm, oscilație dispare. Ce pot să fac pentru a scăpa de această oscilație?

Cum faci părtinire emițător? Fișa cu date de asezare prezinta lumped element de bobina la un punct de impedanță scăzută în rețeaua de colector de potrivire. Este că în cazul în care ați conectat linia?. Dacă înlocuiți bobina cu o linie de transmisie quarterwave, nu este același Ting, deoarece nu este de bandă largă. De asemenea, 120 PF nu este de mult un teren de la 200 MHz, ai nevoie de ceva ca o UF 0.1 acolo, de asemenea.

Cum faci părtinire emițător? Fișa cu date de asezare prezinta lumped element de bobina la un punct de impedanță scăzută în rețeaua de colector de potrivire. Este că în cazul în care ați conectat linia?. Dacă înlocuiți bobina cu o linie de transmisie quarterwave, nu este același Ting, deoarece nu este de bandă largă. De asemenea, 120 PF nu este de mult un teren de la 200 MHz, ai nevoie de ceva ca o UF 0.1 acolo, de asemenea.
Eu folosesc o linie 1/4-wave ca un feed prejudecată chiar lângă colector și emitor (de joasă impedanță punct de pe rețeaua de potrivire). Dreapta, 120pF este pentru o frecvență mai mare. De aceea am pus într-o 4.7uF prea, dar nu pare să ajute. Sau este 4.7uF prea mult?

Corect, 120pF este pentru o frecvență mai mare. De aceea am pus într-o 4.7uF prea, dar nu pare să ajute. Sau este prea mult 4.7uF?
Ce părere aveți condensator 4.7uF folosi ca? Încercați să puneți condensatori, 1000pF, 0.01uF și 0.1uF de condensator ceramic 4.7uF și 1uF sau de condensator chimice sau tantal. Arată-mi modele de colector și emitor hrănire.

Se pare ca am oscilațiile în funcție de schimbarea capace la: Chip ceramica 10pF, 120pF Chip ceramica, Chip 0.01uF ceramica, si electrolitică 2.5uF.

Ceea ce am încercat să spun că a fost 120 PF este prea mic, iar inductanța în capacul UF 4.7 este atât de mare încât este destul de mult inutil de mai sus un MHz câteva. Ai nevoie de ceva pentru regiunea în între.

M-am întors pentru a lupta cu această problemă oscilație. Configurația anterioară a lucrat, până când am schimbat temperatura DUT. La 60C, Nu e oscilații mai mult. Ce este o combinație bună de valori de condensatoare la VCC pentru o frecvență centrală 1.25GHz, după o linie de părtinire 1/4-wave? Se pare ca am nevoie de niște valori în intervalul nF prea?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back