Cum de a începe studiul microcotroller pentru că vreau să-l studiu

PIC microntroller are o multime de exemple,
şi de bune datasheet documentaţie.

Citeste datasheet, copie şi exemple de la site-ul web.
Începeţi cu un simplu mâinile de pe proiect, va învăţa o mulţime.www.siongboon.com

pentru mine, eu aleg 8051 microcontroler pentru a studia.
În conformitate cu ghidul meu linie persoană, a predat-mă,

1 bază couse digital (inclusiv combinational secvenţiale şi logica de stat şi de maşini de design care se termină cu bază de PROM pentru a PLD.)

2.8085 curs inclusiv progrmming model achitecture şi intefacing cu ea periferice bazează pe trei autobuze arhitectura.Carte de referinţă este
Digital Electronic Computer de Malvino

3.Finally 8051 cursul Keil cu software-ul şi software-ul pentru a ISIS simulare practică înainte de punerea în aplicare a proiectelor de realAceste trei etape sunt ghid de predare a mea learnign curba la 80cC51.

singura soluţie este de a începe cu Atmel 89c2051 obţine Mazidi
lui bood cel mai bun şi un proiect de dat cu exemplu în acest bood încerca să le facă în curând va fi cu experienţă în utilizarea mirocontroller.

aici este un simplu o

http://www.hobbyprojects.com/pic_tutorials/introduction_to_pic.html

Salut.

Mai întâi de toate, aşa cum a spus, înainte de alţii, de căutare pentru
dvs. magazin local (magazin online) ce fel de microcontrolere sunt disponibile.Este foarte important pentru a fi usor sa cumperi. (Luaţi în considerare faptul că, fiind un incepator, s-ar putea să "arde" 1 sau 2, chips-uri, şi dacă nu se poate cu uşurinţă & quicly cumpere unul nou, s-ar putea să-ţi pierde entuziasmul ...)

Dacă PIC este disponibil pentru tine, începe cu PIC16F887.
AVR este, de asemenea, o alegere buna, dar, de exemplu, în ţara mea nu există nici un distribuitor şi, prin urmare, este destul de dificil de a găsi un Atmel la un preţ rezonabil pentru hobbyst.

Succes!

Puteţi începe citind cărţi de la subiectele conexe.
Încercaţi să găsiţi de la net.Acest lucru este foarte util surse.

Cu respect,
Tukul12

Aş spune începe cu dsPIC30F serie Pics.Construieşte un JDM2 programator de 2 dolari,
precum şi programul de aparat, cu un ingenia bootloader.De la acest punct, puteţi să vă încărcaţi pe o serie de programe, cum ar fi o conexiune USB-> Convertor de modul UART (încărcături de ele în jurul disponibile).În acelaşi modul poate fi folosit pentru a primi informaţii de depanare de la chip, crearea de programe.

Pentru compilator, utilizează MPLAB.U poate obţine C30 student versiune, complet Featured pentru 2 luni.De programare, este destul de mult ANSI C, iar documentaţia este bine.Motivul pentru care am sugera acest chip este nevoie de foarte puţine componente externe, acesta este un microcontroler 5V uşor de putere de la USB, fără nici o externe de aprovizionare sau de reglementare, este uşor pentru a începe cu, şi le-a musculare.

Toate cele bune

Incepatori ar trebui să evite dsPIC serie de poze, acestea sunt foarte complexe microcontrolere de 16 biţi şi nu la cineva care au ca scop doar incepand cu pozele.
Încercaţi o 16f sau 18F serie PIC, 40pin de populare sunt 16F877A (înlocuieşte cu 16F887) sau 18F4620.De 18F au C18 SE (liber) şi Swordfish BAZĂ SE (liber), desigur, MPLAB şi MPASM sunt gratuite pentru toate pozele.
Plus a lua un programator decent sau mai bine unul cu un program de depanare ca este un excelent instrument pentru oricine programare Pics.
PS de JDM programatori sunt destul de sporadice.

sigur - de dsPICs sunt destul de puternice, dar acestea sunt complexe?Ei au mult mai multe opţiuni de configurare, pentru că au mult mai mult periferice.dar în afară de faptul că - IMHO - ei nu sunt aşa de foarte, foarte mult mai complicate decât PIC16.

este un complex chip TMS [;

0x41 0x56 0x45!!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back