[Ajutor] LNA & ACCESORII de testare în design receptor.

C

cmosbjt

Guest
În final receptorul din faţă, nu este nevoie de potrivire între LNA şi Mixer.
După tapout, am nevoie pentru a testa cip pentru a verifica de proiectare, apoi m-am nevoie pentru a testa LNA şi Mixer în mod individual.
Din moment ce toate equiments de măsurare au 50ohm impedanţă, asta înseamnă:(1).
Am nevoie de a duplica LNA şi Mixer şi puse de potrivire circuite pentru acestea (LNA mixere de intrare şi ieşire) în designul meu; sau(2).
Am nevoie de a duplica LNA şi Mixer şi să ofere PINS lor pentru I / O, apoi utilizează componente de externe pentru potrivire în timpul măsurării.
Care este modul obişnuit pe care oamenii fac?
În cazul în care cipul mei au blocuri de mulţi ca LNA, mixer, Filter, Reglaj ..., pentru a verifica fiecare bloc cere dublarea multe şi pini de multe pentru lor I / O.
Cum oamenii de proiectare cipul pentru a facilita de măsurare?
Mulţumesc

Răspunsul este că oamenii fac adesea chip de testare, cu blocuri unică.
Dar este, de asemenea, depinde de încredere aveţi pe design.
În cazul LNA mixere puteţi adăuga un tampon între LNA şi mixere, de exemplu, că poate fi oprit, şi de încercare de ieşire LNA (asiguraţi-vă că zona-tampon nu limitează performanţa LNA, în termen de zgomot, trupa, nonlinearity ), precum şi de testare mixer, în completă LNA Mixer IC.Este nevoie de pini, desigur, mai mult.

Dar, dacă aveţi o bună încredere în design-ul tău, puteţi evita să testaţi LNA stand alone, şi de a face măsurători precise, puteţi înţelege performanţele singur bloc.

Sper că pot ajuta.

Mazz

În multe cazuri, puteţi utiliza calcule si rezultatele de simulare, împreună cu performanţa măsurată de cascadă LNA-mixer, în scopul de a anticipa / extract de performanţele realizate de proiectare dumneavoastră.

Toate cele mai bune

DonJ a scris:

În multe cazuri, puteţi utiliza calcule si rezultatele de simulare, împreună cu performanţa măsurată de cascadă LNA-mixer, în scopul de a anticipa / extract de performanţele realizate de proiectare dumneavoastră.Toate cele mai bune

Dacă nu sunteţi de gând să-l pe măsură-napolitane, nu puneţi de potrivire de reţea de pe cip.Pentru un nod mare Q ca producţia de LNA, este foarte greu pentru a obţine un meci bun de putere, prin utilizarea on-chip LC.

Sunt de acord cu metoda de Mazz lui, şunt un tampon între LNA producţiei şi plăcuţe de testare dedicate.În mod normal, în conformitate cu off LNA operaţiune Mixer.Dar o substituţie este cu ajutorul a două fire de schimb de metal conectat la tampoane şi LNA (diferenţial) de ieşire.În conformitate cu funcţionare normală, doar ţine pad deschise.În conformitate cu modul de testare LNA, nap off şi Mixer meci LNA de ieşire de la bord.În conformitate cu modul de testare mixere, LNA nap off şi meciuri de intrare Mixer la bord.

Layout aceste fire cu un strat de metal de top, în cazul în care nu doriţi it anymore, se taie cu fascicul laser.

Multumesc mult!!

dsjomo a scris:

Dacă nu sunteţi de gând să-l pe măsură-napolitane, nu puneţi de potrivire de reţea de pe cip.
Pentru un nod mare Q ca producţia de LNA, este foarte greu pentru a obţine un meci bun de putere, prin utilizarea on-chip LC.

Aici este o ilustrare proiect.

http://home.pchome.com.tw/mysite/dsjomo/Testkey.bmp

1) tampon poate fi o pereche de simplu diferenţial cu părtinire de conducere de mare curent rezistori valoare scăzută.Dar trebuie să ştii performanţa tampon cu scopul de a obţine performanţele reale ale LNA.

2) Da, bordul mijloacelor PCB dumneavoastră.Mount die dvs. de pe PCB, obligaţiuni, şi meciuri de circuit.

3) Metoda I folos pot măsura atât LNA şi mixere, dar suferă de o problemă gravă --- ESD.Ea poate provoca ESD lipsa de intrare a mixere, dacă nu vă pune orice dispozitiv ESD la acest tampoane de testare.

4) Dacă chiar vrei sa stii de performanţă a celor două LNA şi mixere, conectaţi-le din afara.Anume, design două circuite lipsită de relevanţă în acelaşi muri.Dar dacă o zi pe care doriţi să le conecta, aveţi posibilitatea să le conecta pe PCB.Dar performanţa va fi diferit în comparaţie cu directe conectate în interiorul procesorului.Dacă sunteţi un student în anul întâi la firma dvs., face acest lucru în modul cel mai conservator pentru reputatia.

Multumesc mult!!

dsjomo a scris:

Aici este o ilustrare proiect.h ** p: / / home.pchome.com.tw / mysite / dsjomo / Testkey.bmp1) tampon poate fi o pereche de simplu diferenţial cu părtinire de conducere de mare curent rezistori valoare scăzută.
Dar trebuie să ştii performanţa tampon cu scopul de a obţine performanţele reale ale LNA.

Da, există o altă problemă gravă ----- poziţia pad de tampoane de test LNA de ieşire.În cazul în care pads producţia de LNA este aproape de plăcuţe de intrare sale, cuplu directe s-ar putea provoca K <1.Acest tânăr este rezultat din cuplaj substrat, de cuplare bondwire şi de cuplare PCB.Pentru un pachet de LNA mixere, producţia LNA este cuplat sau direct conectat la mixer, astfel încât efectul de cuplare este mai puţin considerabile.

După cum ştim, daune-interese de izolare rău factorul K, aşa că s-ar putea crede că LNA cascode nu ar trebui să encouter această problemă.De fapt, ea nu poate scapa de problema, mai ales pentru un câştig mare RF amperi ca LNA.Valoarea S12 este întotdeauna largers mult de-40dB, cu layout rău sau design neglijent, S12 poate fi mai mare de-25dB.

De fiecare dată când încercaţi să scoateţi semnalului de ieşire de LNA, să fie conştienţi de efectul de cuplare între intrare şi nod de ieşire.În caz contrar, tu a lua un oscilator nu, LNA.Adăugat după 8 minute:Un nod mare Q înseamnă că impedanţa ataşat la faptul că nodul este, în principal inductiv sau capacitiv.Dacă harta impedanţă pe smithchart, veţi găsi punctul este situat în apropiere de marginea cercului.Puteţi, de asemenea, linia de complot Q pentru a estima valoarea Q pe smithchart.

A se vedea cu microunde Transistor Amplificatori, Gonzalez.Figura 2.4.16, pentru linia constantă Q pe smithchart.

Altele decât ESD şi problema de cuplare, va firul lung şi pad-affact performanţa LNA sau mixer?Adăugat după 10 minute:Vreau să spun alt efect, cum ar fi adăugaţi pe capacitance sau ...?

Din cource ele vor afecta circuitul de dumneavoastră.Q din bondwire este mare, astfel că nu ar afecta câştigul de energie disponibilă, dar Q din capacitance pad-lui parazitare este scazut, din cauza parasitics substrat rezistiv, asa ca ar afecta câştiga dvs. de energie disponibilă.

Dacă-mi pasa parasitics în cazul în care plăcuţele de testare sunt deschise şi doriţi doar să testeze LNA direct conectat mixere, după cum am spus, tăiat linia de metal cu fascicul laser.În timp ce de măsurare LNA sau mixere, noi vom putea potrivi folosind circuitul de la bord componente pasive.Şi câştigul de putere ar fi degradat din cauza pierderii pad-lui rezistivă.

Dacă tu dont ca plăcuţele de testare lossy, un alt mod este de a face plăcuţele de sol dvs. de test-ecranat, la fel ca şi cum putem face pentru a plăcuţele de intrare a LNA.

Oricum, găsiţi pe cineva care are raza laser echipamente de tăiere (ca masina este foarte foarte foarte scump) şi de a trage firele critice cu strat de metal de top, astfel că, dacă s-a întâmplat ceva rău, aveţi posibilitatea să taie ei off.
PS tăiat cu laser s-ar putea deteriora, de asemenea, nodul poarta de intrare a Mixer.

Dsjomo Vă mulţumesc foarte mult, mi-aţi dat un mare ajutor.

Citat:

1) tampon poate fi o pereche de simplu diferenţial cu părtinire de conducere de mare curent rezistori valoare scăzută.
Dar trebuie să ştii performanţa tampon cu scopul de a obţine performanţele reale ale LNA.

ccw27 a scris:Întrebare despre design-tampon.
I sînt folosire un tampon rezistivă de feedback.
Deci, ce ar trebui să simulari I a alerga pentru a caracteriza performanţa tampon şi asiguraţi-vă că nu afectează performanţa LNA?Mulţumesc

Mulţumesc.

Deci, ar trebui să ne primul meci de ieşire LNA folosind dispozitivul ideal pasivă şi a verifica S sa-parametrii şi aşa mai departe.Odată ce se face acest lucru ar trebui să ne anexeze tampon, meci de ieşire şi a verifica performanţa.Am nevoie pentru a se potrivi producţia de tampon?Întrebarea mea este tampon este obligat să crească NF, afectează câştig.Deşi puteţi estima aproximativ Perfomance de tampon în simulare, sa obligat să fie diferite în siliciu reale.Deci, o dată pe cip vine înapoi şi am măsură LNA tampon s-ar putea să fie peste sau sub estimarea performanţelor sale.E adevărat?

Mulţumesc

ccw27 a scris:

Mulţumesc.Deci, ar trebui să ne primul meci de ieşire LNA folosind dispozitivul ideal pasivă şi a verifica S sa-parametrii şi aşa mai departe.
Odată ce se face acest lucru ar trebui să ne anexeze tampon, meci de ieşire şi a verifica performanţa.
Am nevoie pentru a se potrivi producţia de tampon?
Întrebarea mea este tampon este obligat să crească NF, afectează câştig.
Deşi puteţi estima aproximativ Perfomance de tampon în simulare, sa obligat să fie diferite în siliciu reale.
Deci, o dată pe cipul vine înapoi şi am măsură LNA tampon s-ar putea să fie peste sau sub estimarea performanţelor sale.
E adevărat?Mulţumesc

Pentru a măsura în mod direct LNA mixer, aveţi, de asemenea, nevoie de un tampon după dreptul de LNA?Cum ar trebui să vă de design-tampon?

Mulţumesc

De scurgere comună -> liniaritate mai bine
Sursă comună -> mai bine de zgomot figura
Frecvente Gate -> izolare mai bine

Cum ar trebui să-tampon de proiectare, după mixer?Eu am nevoie pentru a converti de la diferenţă de la un singur sfârşit de ieşire.Pentru diferenţial I a putea folosi pur şi simplu adepţii două sursă, dar cum despre diferentiale de a distinge terminat?Vă rugăm să sugereze o topologie.

Mulţumesc

În conformitate cu calculele mele folosind un adept sursă ca un tampon de ieşire mixer pare să introducă o mulţime de zgomot, deoarece câştigul său este mai mic de unitate.Dar, din moment ce este a treia etapă a-un stadiu cascadă ar putea fi încă OK.Ar trebui sa folosesc un adept sursa sau o sursă comună ca un tampon?

Mulţumesc

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back