555 monostabil întrebare

T

TsAmE

Guest
Proiectarea unui monostabil 555-bazate pe care o transmite 3.3s puls constant timp de fiecare dată când un buton este apăsat (dacă butonul este apăsat scurt sau deținute în jos). Utilizați un condensator calendarul 1μF. Indicați toate valorile componentelor. Ce tensiune ar trebui să se aplice la pinul 5 la dubla durata impulsurilor de ieșire? Referindu-se la fixarea răspunsul corect, aș dori să știu: * De ce condensatorul 0.1μF a fost inclus, deoarece nu a spus nimic despre ea în cauză. * Răspunsul pentru tensiunea aplicată la pinul 5 = 7.78V. Cum se calculează asta?

[Quote = TsAmE] Design-un 555-bazate pe monostabile care furnizeaza un impuls 3.3s constant timp de fiecare dată când un buton este apăsat (dacă butonul este apăsat scurt sau deținute în jos). Utilizați un condensator calendarul 1μF. Indicați toate valorile componentelor. Ce tensiune ar trebui să se aplice la pinul 5 la dubla durata impulsurilor de ieșire? Referindu-se la fixarea răspunsul corect, aș dori să știu: * De ce condensatorul 0.1μF a fost inclus, deoarece nu a spus nimic despre ea în cauză. * Răspunsul pentru tensiunea aplicată la pinul 5 = 7.78V. Cum se calculează acest [/quote]? Circuit cu rezistor pullup + condensator + comutator face acțiunea de declanșare independentă de modul în care vă conectați întrerupătorul este închis .. Acest circuit generează doar impuls scurt pe contactele de închidere, și 100nF este ales foarte arbitrară, ea poate fi 220nF 47nF, sau orice altceva .. Îndoială de-al doilea poate fi explicată prin analiza de tensiune în circuit RC .. Creșteri de tensiune (sau scăderi) într-un circuit RC la aproximativ 63% în timpul "o constantă de timp", și apoi crește în continuare (sau scade) la aproximativ 86% în timpul "constantă de timp a doua" .. Deci, valoarea sunteți după este de 86% din tensiunea de alimentare .. Acum, citându-l pe ceva de genul 7.78V, fără a cita tensiunea de alimentare este gunoi .. Din această valoare se poate ghici că de aprovizionare a fost de 9V, dar asta e doar o speculație .. 9 * 0,86 = 7,74 .. IanP: D

[Quote = IanP] [quote = TsAmE] Circuit cu rezistor pullup + + comutator condensator face acțiunea de declanșare independentă de modul în care vă conectați întrerupătorul este închis .. Acest circuit generează doar impuls scurt pe contactele de închidere, și 100nF este ales foarte arbitrară, ea poate fi 47nF, 220nF sau orice altceva .. [/quote] Eu sunt un pic confuz. Dacă ați omis condensator 0.1μF și rezistor 10k doilea, și a avut loc în jos butonul, ce s-ar întâmpla? Vrei ieșire rămâne întotdeauna mare, deoarece pinul 2 ar sta jos? [/Quote]

[Quote = TsAmE] Eu sunt un pic confuz. Dacă ați omis condensator 0.1μF și rezistor 10k doilea, și a avut loc în jos butonul, ce s-ar întâmpla? Vrei ieșire rămâne întotdeauna mare, deoarece pinul 2 ar sta jos? [/Quote] Asta-i drept, pana la pinul 2 este sub 1/3Vcc flipflop vor fi stabilite și acest lucru va duce la o valoare de înaltă tensiune de la ieșire (pinul 3). . IanP: D

Văd, dar o indoiala am, chiar dacă este pinul 2 ar rămâne scăzută, atunci când pinul 6 de mai sus se 2/3Vcc (după pinul 3 trece de mare, deconectarea pinul 7 și care să permită condensator de a percepe la 9 V), pinul 6 va fi mai mult de 2/3Vcc și pinul 2 va fi mai mică de 1/3Vcc în același timp. Și 2 ieșiri diferite de supraînălțare se întâmple în același timp: | (amintiți butonul apăsat)

Dacă un comutator este hard-wired la pinul 2 impulsuri de declanșare trebuie să fie de fapt o durată mai scurtă decât intervalul de timp stabilit de R extern și C .. Când se afișează PIN 2 este deținut scăzut mai mult decât faptul că, cronometrul va fi întotdeauna se re-declansa la încetarea impuls prima ieșire și de ieșire rezultat va rămâne ridicat până la intrarea de trigger este condus din nou de mare .. IanP: D

[Quote = IanP] Atunci când pinul 2 este deținut scăzut mai mult decât faptul că, cronometrul va fi întotdeauna se re-declansa la încetarea impuls prima ieșire și de ieșire rezultat va rămâne ridicat până la intrarea de trigger este condus din nou de mare [/quote] Deci, practic de ieșire va fi un val continuu pătrat ca astable? Atasat sunt 2 tensiuni de declanșare. Știu că B apare atunci când butonul este apăsat (fără condensator 0.1μF), apoi eliberat (adâncime dreptunghiular = atunci când butonul apăsat), dar I dont înțeleg A. Știu că adăugarea condensator 0.1μF cu rezistor de 10k realizeaza acest lucru, dar nu inteleg de ce?

Când butonul este eliberat (nu este apăsat) condensator este de descărcare de gestiune (gol). Și acum, dacă am apăsat butonul, condensator gol (care acționează ca un scurt-circuit), începe imediat să perceapă prin intermediul Vcc ---> 10KΩ ---> 100nF ---> comutatorul ---> GND. Deci, tensiunea imediat după comutatorul este apăsat începe să crească, iar după t = 5 * 10K * = 100nF Tensiune de 5 ms la nivelul la îndemâna nodul 2 din o tensiune de alimentare (dacă butonul este apăsat încă). Ciudat că se va întâmpla acum, dacă avem 100nF condensator complet încărcat și apoi am lansat butonul. Suportate de 9V act condensator 100nF acum foarte similar ca o sursă de tensiune. Deci, acum, tensiunea pe nodul 2 ajunge imediat 13.5V și condensator este începe să se descarce prin 100nF ---> 10K ---> 10K ---> 100nF. Deci, tensiunea pe nodul 2 scade la 9V (condensator gol).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back