întrebare pe amestecat semnal folosind CMOS

M

mohdfaaf

Guest
Întrebare: Am citit undeva spune
"CMOS Analog circuitele necesită tranzistori cu un nivel scăzut de ieşire conductance (GDS), în vederea realizării de mare câştig. Submicron MOSFETs cu aură implanturi şi retrograd fântâni sunt concepute pentru a fi ridicat transconductance (GM), dar de multe ori suferă de ieşire conductance săraci".

Ce este pe fugă şi de ce este important pentru analogice CMOS?Cum prin adăugarea de halou implanturile vor fi mai rău binelea ...

Portal społecznościowy Facebook co chwilę jest obiektem skandali związanych z prywatnością użytkowników. Firma Marka Zuckerberga chce walczyć z niekorzystnym wizerunkiem i wprowadza kolejne zmiany mające na celu ochronę danych użytkowników, nawet jeśli do tej pory dzielili się nimi ze światem sami, bez przymusu.

Read more...

Învălmăşi este în schimbare Vds împărţit de schimbare în Idrain.De la un punct de vedere designeri, este de dorit să aibă o mare debandadă deoarece permite o constantă Idrain cu schimbarea Vds.Acest lucru este ideal pentru oglinzi de curent, care vor o constantă sursă de curent de peste variaţiile de tensiune de alimentare.Pentru a realiza mare debandadă, o are pentru a minimiza-canal lungime de modulare.

Nu
sunt un expert în aură-implanturi, dar am să încerc să-l pentru a halo-implanturi.Halo-implanturi minimizeaza pragul de tensiune roll off ca poarta lungimea este redus.Un mic poarta lungimea este unul dintre factorii de creştere a GM din tranzistor.În plus, halo-implant mai abruptă creează un canal de scurgere-nod de cale ferată, din cauza mai mic canal de concentrare.Cu cât este mai mică de canal concentraţie mai mare de mobilitate conduce la canal în care creşte transconductance de tranzistor.

Din cauza bruscă scurgere-canal joncţiune, împreună cu capacitatea de a reduce salariile pentru scurt canal lungimi, aceasta creşte
dvs. de canal-lungime modulare, care apoi se degradează pe fugă.

Vă mulţumim pentru explicaţie.Sunt de acord cu tine pe unde învălmăşi învălmăşi pentru dispozitiv analogic este de dorit să fie cât mai mare posibil.

Cu toate acestea, pentru aură implanturi, trebuie să nu sunt de acord.nimb implanturi folosite în principal pentru a suprima scurt canal adverse.nimb implanturi dopant utiliza aceleaşi specii de canal, şi prin adăugarea de acesta, cu cresterea canal dopant concentrare.de aceea se va vedea mai mare vt ca vt sine este o funcţie de canal dopant concentrare.

prin adăugarea de halou implant apropierea S / D, epuizarea regiune vor fi mai mici şi cum ai spus tu vei a vedea un nod mai abrupt, astfel, reducând efectul de modulare dpeletion regiune (care va provoca punchthrough sau mai mare de scurgere, dacă nu există nici o aură implant ).

Deci, o parte faptul că sunt în continuare nu este clar cum de halou implant degradează în ceată.Dacă nu mă înşel, am citit undeva (corectaţi-mă dacă mă înşel), care va crea o aură implant ununiform canal de la S la D. Dar am dont know cum acest lucru poate fi legat de degradare.

mulţumesc.

Multumesc pentru clarificare ce efectul unui implant este de halou.Imi pare rau nu
sunt în măsură să explice aceasta cu privire la aparatul de fizica.

L-am vazut aceasta lucrare, care, sperăm, cineva poate posta-o pentru noi ...

Technical Proceedings of the 2004 NSTI Nanotehnologie Conferinţa şi Comerţului Show, Volumul 1
Capitolul 11: prescură şi MEMS Processing
Titlu: Procesul de Factorii de reducere a producţiei Conductance in Sub-micron CMOS
Autor: CN mai, HS Tan şi AV Kordesch
Affilation: SILTERRA (M) SDN BHD,
MyPagini: 477 - 480
Cuvinte cheie: ieşire conductance, mai devreme de tensiune, DIBL, pe fugă, canal de inginerie
Rezumat: CMOS Analog circuite necesită tranzistori cu un nivel scăzut de ieşire conductance (GDS), în vederea realizării de mare câştig.Submicron MOSFETs cu aură implanturi şi retrograd fântâni sunt concepute pentru a fi ridicat transconductance (GM), dar de multe ori suferă de săraci ieşire conductance.În această lucrare am investigat factorii care afectează procesul de GDS şi ne arată cum să optimizaţi GDS.Experimental rezultatele noastre de la 180nm CMOS sunt comparate cu 2D simulări pentru a înţelege mecanismele implicate.Rezultat conductance este derivat de la ID-VD curba, GDS = DID / DVD.În saturaţie,
mai multe efecte contribuie la cresterea cu ID-ul de VD,
şi anume canal lungime de modulare (CLM), scurgere de scădere indusă de barieră (DIBL), şi substrat curent organismul efect (SCBE).Ne-au axat în principal pe tranzistori PMOS la tensiuni în cazul în care substrat curent nu este semnificativă.
ISBN: 0-9728422-7-6

Da, sunt de asemenea, în speranţa de cineva care are ceva cu privire la acest post în forum.

Mă întrebam,
în cazul în ceată de degradare din cauza nimb / retrograd va implanturi de limitare a CMOS analogice scalarea ..ce urmează, deoarece aceste implanturi sunt bine cunoscute pentru scurt canal aparat.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back