întrebare despre amplificator diferențial PMOS într-un comparator

R

rivendu

Guest
hi, i-ar dori să construiască un comparator de ieșire din sistemul de stocare cum ar fi diferența este descris mai jos: Ca preamplificator, vreau să utilizați amplificator diferențial cu intrări PMOS pentru a evita efectul de corp. Am o problemă în dimensionarea amplificator, astfel încât să îl ai de lucru între 0V și VDD-V_saturation. Problema este legată de switch-uri fundamentate. Este o metodă mai bună de a conecta comutatoarele la VDD în loc de teren? Ce zici de stabilirea a bias1 și bias2 tensiuni. Poate bias1 fi setat la 1 la 0 și bias2 să aibă curentul maxim care curge pentru frecvențe mai mari? mulțumiri

Problema este că sunteți folosind sarcini active (sarcinile NMOS). Acestea functioneaza ca surse de curent NMOSs. Deci, M2A + M2B ar trebui să fie exact egală cu M3-ul actual, altfel diferența curent va curge prin rezistența de ieșire ridicată a surselor de curent de înaltă tensiune care cauzează meniurile de conducere unuia dintre tranzistori în triodă. Acest lucru necesită o comună mod de feedback (CMFB) circuit pentru a părtinire, fie M3 sau M2A și M2B. O modalitate pentru circuitul de CMFB este de a conecta 2 rezistențe mari șanse în serie între Voutp și Voutn și conectați nodul dintre cele 2 rezistori de la o intrare de un amplificator și o altă intrare pentru tensiunea de mod comun necesar pentru voutp și voutn și de a folosi producția de amperi eroare la părtinire M2A și M2B (sau M3) (doar asigurați-vă că polaritatea face feedback negativ). În ceea ce privește switch-uri, dacă le conectați la VDD, perechea ta PMOS nu va funcționa, deoarece necesită VSG = V + Veff.

hi, cu privire la formula A = sqrt (gm_M1a/gm_M2a), care este câștigul amplificatorului, cred că M2A și M2B ar trebui să fie în regiune pentru a avea câștig triodă maximă, nu este așa? Pentru că nu se poate folosi rezistori, eu ar trebui să proiecteze M2A, M2B și M3 astfel încât să aibă curent egal. Știi o metodă? Sună provocator. Există și alte metode fără a utiliza un rezistor pentru a face acest lucru amplificator? Când am pus acest amplificator în sistemul IOS (condensatori de la intrare Preamp), amplificatorul funcționează atunci când am stabilit M3 în saturație și M2A + M2B în regiunea triodă de tensiunile lor bias corespunzătoare. mulțumiri

Pentru a obține câștig maxim, incarcatura dvs. ar trebui să fie funcționa la saturație, nu în triodă. Tranzistori MOS au rezistența de ieșire mai mare la saturație decât la triodă. Pentru metode diferite pentru a biasing NMOS de încărcare, puteți face referire la "proiectarea circuitelor integrate CMOS" de Razavi, capitolul 9, secțiunea 9.6.

Multumesc pentru link-ul de. am citit acest capitol, dar tehnicile pe care le folosesc au un efort prea mare. Dacă am face diferența dintre curenții de M3 și M2A + M2B cât mai scăzut posibil, atunci ar trebui să am un amplificator funcționarea corectă. O altă problemă este comparator zăvorul de la ieșire. din moment ce condensatoarele blocheze semnalul DC și zăvorul are intrări NMOS, acestea nu pot funcționa în regiunea de saturație. Astfel, am să schimbe tensiunile de ieșire ale condensatoarelor de până la V> V_nmos_sat. Este o alegere bună pentru a comuta un alt preamplifer la ieșirea de condensatoare?

Hi, Dacă nu doriți să utilizați rezistor, puteți utiliza metoda de CMFB "CMOS Circuit de proiectare, Aspect, și Simulare", de Baker, capitolul 25, 25.3.1. Și despre regiunea operează de intrare NMOS de blocare, cred că nu ar trebui să warry despre asta. Trebuie să adăugați tensiune comune (cum ar fi Vdd / 2) la locul de Vss nodul de intrare blocare, precum și semnal de ieșire AC amplificatorului va fi adăugat la tensiunea DC comună, astfel încât NMOS vor lucra în regiunea de saturație. Salutari!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back