Zener crearea problemă - comparator de tensiune de alimentare

Ca în cazul tuturor Zeners, caracteristica lor nu este pătrat şi autorităţile de reglementare în care nu sunt perfecte de tensiune ..
Aşa cum creşte tensiunea de curent creşte prea ..

1N4733 este o diodă 1W, astfel încât să puteţi permite cu până la 200mA şi în conformitate cu foaia sa de date ar trebui să bogate ≈ 5V @ 40-50mA ..
A se vedea fig.1/page4:
http://wcours.gel.ulaval.ca/2008/a/21948/default/7references/1N4728% 20 -% 201N4753.pdf

Deci, [12V-5V]: 40mA => 175Ω

Rgds,
IanP

Hai sush
atunci când vă conectaţi zeners pentru 12volts, pentru a obţine 5.1 volţi, tu sunt în scădere doar 7 volţi.Încercaţi o rezistenţă mai mică valoare pentru a obţine de ieşire specificat.Aţi putea încerca 100 ohmi şi de mai jos.Cred că 100E pot lucra bine.Succes

Vă mulţumim din nou Ianp pentru a răspunde.Zeners mele sunt 1N4733, pentru care am verificat pe net si care este evaluat de 5.1Volts., dar rezultatele sale încă dând pe care eu sunt în imposibilitatea de a înţelege.Aşa cum ai spus ca am incercat vă rugăm să consultaţi fişierul ataşat.

În ceea ce priveşte diodă Zener, asiguraţi-vă că nu este evaluat pentru 4.3V, după cum se pare ca asta e cazul ..
Dacă aveţi mai multe dintre ele, apuca 1k rezistor şi de a le conecta unul câte unul (cu 1k rezistor în serie), să zicem, 12VDC şi de tensiune măsură în întreaga ei ..
Veţi afla că tensiunea va varia ..
Alege una care vă oferă citirea mai-mai-5.1V ..În ceea ce priveşte circuit cu LM358 este în cauză, nu este feroviar de-la-opamp calea ferată, astfel încât producţia nu va funcţiona aproape de 0V şi aproape de Vcc ..
Considerarea reducerii tensiunii de alimentare la acest opamp la 5V, atunci nu veţi avea nevoie nici Zener de a proteja codul PIN microcontroler (e) ..
Pentru a face uz de lucru 100k/18k (nu 100k/100k) perechi de rezistenţă (acest lucru va reduce tensiunea de intrare cu factorul de 6) şi apoi amplifica semnalul în a doua etapă cu un factor de rezonabil ..

Tot ceea ce poate fi realizat numai atunci când utilizaţi feroviar de-la-transport feroviar opamp şi există versiune a LM358 care pot face acest lucru, de exemplu, LMV358 ..

Şi în cele din urmă, orice BJT (tranzistorul) are nevoie de un rezistor de bază ..
Puteţi conduce cu uşurinţă ceva de genul BC547 de la un microcontroler (0-5V output gama), atunci când vă conectaţi 1-10k rezistor între PIN-ul microcontroler şi .. sale de bază

Rgds,
IanP

Max .... sush
Din acest ckt tranzistor releu, releu va ne PE întotdeauna la fel de bobina este conectat între 11V terminale POS şi neg ..

De la Prob Zener ..ur în releu ...

IanP a scris:

În cazul în care Base este partinitoare cu 1.29V tensiune Emitter vor fi mai mici de Ube (≈ 0.7V) .. tensiune Emitter este de 5V numai atunci când tensiunea Base este 5V Ube ≈ 5.7V .. cred ca un rezistor şi o diodă Zener se poate face de locuri de muncă, aşa că de ce complica lucrurile care pot fi foarte simplu ..Rgds,

IanP

Salut,
Cred că ar trebui să existe o rezistenţă serie (R) între Zener Kathode şi V de intrare la Zener.

Actuall O dvs. / P este dropeed la 5,9, în loc de care utilizează 4K7 şi 3K9 tu vei a lua 13V
acum a conecta un rezistor serie ca pe d. (Vin (13)-Vz (5)) / (IZMin.)

Consultaţi pentru orice zener nu va fi parametrul numit IZmin, care este min curent necesare pentru a menţine Vz,

În general, acesta va fi de aproximativ 1mAmp în cel mai rău caz, pentru un Zener 5V.

Deci, alege L în intervalul de 7K la 8K, acesta ar trebui să funcţioneze.

Mulţumesc
Babesh.

Hai sush
Utilizaţi această Convertor de nivel pentru a modifica nivelurile de tensiune între două circuite.Conectaţi PIN deschisă a rezistorul 47K la Op-ieşire amperi.Reţineţi că motivul Shoud fie comune atât microcontrolerul şi OP-AMP.Altfel este folosind un izolator Opto ca MCT2E ale căror condus poate fi folosit pe partea volţi 29 întrucât colector şi emiţător de multe fi folosite pentru a oferi logica pentru a micro-întreprinderilor.Sper că acest post vă ajută să vă.Donot uita m-au ajutat buton.Succes.
Ne pare rau, dar ai nevoie de login pentru a vizualiza această ataşament

Multumesc amandoi.Am apasat "m-au ajutat" pentru ambele you.pranam77 Sunt foarte slab in circuite analogice, poate tu, te rog să-mi spui rolul fiecărui rezistor în circuit dumneavoastra si cum ai calculat valoarea fiecărui rezistor.Vreau să învăţ aşa încât vă rugăm ajută-mă.Mulţumesc încă o dată.

Doar ridica rezistenta de 1K până când obţineţi tensiunea mai aproape de 5 volţi.

BTW, microcontroler dumneavoastră, probabil, vizualizari anyting mai mult de 2,4 V, în format digital "1".

Microcontrolere va citi de intrare în calitate de "1" în cazul în care tensiunea este de aproximativ ≥ 2V (în funcţie de caracteristicile DC a unui IC special), deci dacă vă diodă Zener produce 4.3V ar trebui să fie bine.
BTW.tu chiar nu este nevoie 1kΩ rezistor în paralel cu diodă Zener, dioda se va scufunda fericit unele más de curent, cu toate acestea, dacă doriţi să-l păstraţi (1kΩ) nu este alegerea ta.
Şi acest circuit cu BJT de lucru ca tampon nu este o idee stralucita, aşa că nu s-ar griji de mult despre asta ..

Rgds,
IanP

Hai Sush
Multumesc pentru presare "m-au ajutat" nasture.De fapt, cele două rezistenţe 47K şi 2.2K sunt cu fir ca de reţea divider tensiune.După cum cele 29 de volţi, este conectat la 47K, iar rezultatul întemeiată de 2.2K, de bază vor primi un 1.29 volţi, ceea ce face tranzistorul conduită şi, astfel, micro-te 5volts de tensiune din formula de mai jos

R-GND x tensiune
----------------------
R-GND Vcc R

Succes

Pranam, se pare că nu aveţi nici o idee cum propriul dvs. de lucrări de circuit ..
În cazul în care Base este partinitoare, cu 1.29V tensiune Emitter vor fi mai mici de Ube (≈ 0.7V) ..
Tensiunea Emitter este de 5V numai atunci când tensiunea de Base este 5V Ube ≈ 5.7V ..

Cred că un rezistor şi o diodă Zener poate face de locuri de muncă, aşa că de ce complica lucrurile care pot fi foarte simplu ..

Rgds,
IanP

Multumesc Ianp pentru a răspunde.În cazul în care transisitor nu este o idee bună ceea ce va fi metoda perfecta.& Pentru o situaţie similară, dar în loc de comparator, aici Im 'folosire un opamp dublă pentru a calcula DC curent care curge.Sunt de conversie curentă într-0-ieşire 5volt, dar din nou doesnt zener permite de tensiune pentru a merge 4.3volts beyound.Vreau să păstraţi Zener, în cazul unor vicii, ceea ce face de ieşire pentru a merge pana la 30 de volţi, apoi s-ar deteriora, ADC sau controler complet.Aici Ce pot să fac.Am ataşat diagrama circuitului.

După cum spune u Ianp reagrding tensiunea de prejudecată, vă rugăm să consultaţi diagrama, eu sunt la îndoială (ne pare rău pentru cunoştinţele mele proaste de electronice analogice, dar vreau să îmbunătăţească).de obicei, eu am văzut acest tip de diagramă pentru activarea unui releu de ieşire de 12V de la microcontroler.Acest lucru înseamnă că ar trebui să activa sau a dezactiva un releu cu 0/0.7 volţi.Este 0/5v nu este corectă.I-au ataşat de circuit este un rezultat de încercare de la un simulator.

S

sush

Guest
Salut,
I sînt trying la comapre 2 semnal, pentru care am folosit Comaprator care trebuie să lucreze pe 36 volţi.Circuit este working fin să-mi dea o putere, fie 0volts sau 29 volţi.Dar acest lucru 29 de volţi, este necesar să fie schimbat la 5 de volţi, pentru interfaţare acest semnal cu microcontroler.Am încercat diagrama de demonstrat, dar din cauza scurgerilor zener oferă 4.3 volţi.Dacă am înlocui somtimes 4.7volts deveni (de exemplu, zeners diferite sunt oferindu-ieşiri diferite), cred că sunt de tip qualitity scăzut.Dar poate exista o mai bună metodă precisă şi pentru schimbarea acest semnal de la 29 de volţi, la 5 volţi.Eu nu pot schimba un comparator de tensiune de alimentare.

Multumesc pentru citirea acestui.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back