Utilizarea 2.4Ghz module AV pentru datele ... .. pic complicat

B

Buriedcode

Guest
Bună, nu am fost sigur care forum pentru a posta această întrebare în, nu vreau să deşeuri popoarelor timp.Dar aici este.

I-am luat 2 AV 2.4Ghz module (TX / RX).Sistemul poate trimite un semnal video (în acest caz, sa proiectat pentru PAL-I) şi un semnal audio stereo.M-am gândit de a folosi sistemul pentru transmiterea de date, audio şi anume digitale.Cele două canale audio pot fi folosite pentru semnalele de control, deoarece acestea sunt mici lăţime de bandă de cca.20kHz fiecare.Serios întrebarea mea se referă la lăţimea de bandă a canalului video.Ştiu că are nevoie de aproximativ 5 PAL-6MHz pentru un semnal destul de decent, de asemenea, există unele componente în semnalul de PAL, care sunt de mai sus acest lucru, dar acestea sunt filtrate în interiorul unui TV / video player.Deci, dacă am fost pentru a trimite date digitale, aceasta trebuie să fie limitat la Bandwidth-5MHz.Pentru un semnal digital (val patrati), un low-pass-filtru este necesară pentru a reduce armonice a semnalului.I was mergi iniţial pentru a utiliza un analog (2-4 pol), filtrul, dar se pare că aceasta nu ar oferi suficient de atenuare.Ma gandesc, de a face un fel de "ieftine" filtru FIR, folosind un registrul de deplasare, unele logica, precum şi o scară rezistor.Am construit un circuit de testare şi I a putea a lua un val destul de buna sinusoidală (după filtrare cu un 2-poli analogice LPF), atunci când am pus 1., 0,1,0,1 etc.în sistem.I was sperînd pentru a vedea spectrul acestui ieşire, dar nu am acces la un analizor spectrului de frecvenţe, şi perspectiva de a face toate Transformata Fourier de mână, nu-mi umple cu încredere, cu toate că se poate face.Deci, dacă vrei să ajungi la punctul de:

Nu aceste module wireless AV-au încorporat un filtru trece scăzută pentru intrarea video (Tx)?În caz contrar s-ar putea pune într-un val de 1V pp pătrat la 5MHz şi a spectrului de frecvenţe de ieşire s-ar fi foarte murdar, sau pur şi simplu s-ar denatura semnal??de exemplu, faptul că lăţimea de bandă a singal fi trimis într-un fel este pur şi simplu limitat la 5MHz, de fapt, acţionând ca un filtru lowpass.

De asemenea, Does anyone know de un mod simplu de a crea o Gaussian / ridicat root funcţia cosinus dintr-un flux de date digitale?Fara a fi nevoie de DAC de mare viteză şi de DSP.

În cele din urmă, ceea ce, în opinia dumneavoastră credeţi că datarate maximă (rata de simbol) pentru un canal de lăţime de bandă 5MHz?Luând în considerare faptul că vreau să utilizeze filtre de simplu, indiferent dacă acestea sunt analogice sau digitale.

Serios post lung, şi, probabil, un pic confuz, dar orice intrare pe acest subiect este binevenit.Din nou, îmi pare rău dacă acest lucru este în forum greşit, deoarece aceasta implică RF, analogice si digitale.

Buried (in) Cod.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back