tranzistor ca Rezistenţe

J

JiL0

Guest
Au pe nimeni să încercaţi să folosiţi un tranzistor ca un rezistor înainte ca un tranzistor poate asigura o mare rezistenta cu semnificativ mai mică suprafaţă?Este această comună în anolog circuit design?Sunt orice dezavantaje în a face acest lucru?

Am incercat-o pe un simplu 2 etape opamp pentru a înlocui o prejudecată curent pentru curent oglinda.Este corect să facă acest lucru?

Un tranzistor acţionează ca un rezistor Poarta, atunci când este conectat la Sursa!Acest lucru se întâmpla deoarece Vgs = 0V!

Fiecare componenta are propriile lor pro şi contra!Utilizarea activă rezistor poate mai mici aspect zona, dar se va efect asupra dumneavoastră f3dB şi GBW ca tranzistor are propriile paracitic componenta!Avand mari (W / L) pentru rezistenţă activă va efect
dvs. circuit de performanţă!

Cred că nu există o mare problemă dacă repalce de părtinire curent cu rezistenţă activă!Problema a apărut atunci când vrea să se definească nodul de tensiune la scurgere!

ea este, de obicei, care este la fel de tranzistor Rezistenţe.
şi mai multe răspuns vă rugăm să încărcaţi ai schematic

Pentru a avea un tranzistor MOS cu acţiune are o rezistenţă, trebuie să se asigure că acesta este pe triodă regiune (VDS <VGS-Vt).Valoarea de rezistenta este ajustată de modificare a VGS.

Dacă puneţi VGS = 0 de tranzistor este dezactivat (exista doar un mic curent care curge de pe ordinea de CP).Nu este foarte util ca o rezistenţă.

Rezistenţe au parazitare capacitances între poli şi substrat (deşi nu întotdeauna modelate).Deci, pentru a pune în aplicare o mare rezistenţă la valoarea ar putea fi mai bine să folosiţi un MOS, pentru că nu aţi obţinut íncă parasitics mai mici.

Problema este, de obicei, de liniaritate a MOS rezistor nu este atat de buna.

Am folosit un tranzistor JFET ca variabilă în controlul de amplitudine a unui generator sinewave!

Este mare şi în această cerere, nu am găsit nici o rambursare este chiar la creşterea frecvenţei stablization acestui circuit!

Am folosit un JFET ca variabilă de rezistenţă în controlul de amplitudine a unui generator sinewave!

Este mare şi în această cerere, nu am găsit nici o rambursare este chiar la creşterea frecvenţei stablization acestui circuit!

Dacă doriţi tranzistori de lucru ca o rezistenţă,
o prejudecată în triodă regiune.

JiL0 a scris:

Au pe nimeni să încercaţi să folosiţi un tranzistor ca un rezistor înainte ca un tranzistor poate asigura o mare rezistenta cu semnificativ mai mică suprafaţă?
Este această comună în anolog circuit design?
Sunt orice dezavantaje în a face acest lucru?Am incercat-o pe un simplu 2 etape opamp pentru a înlocui o prejudecată curent pentru curent oglinda.
Este corect să facă acest lucru?

djalli,Probabil JiL0 are în vedere de proiectare a unui circuit integrat, în cazul în care sunt mari rezistenţe foarte mare.

MOS influenţată în triodă poate fi utilizat ca un rezistor ..
Dezavantajul este că, numai de rezistenţă valoare cu modificări părtinire ..
Eu nu sunt sigur cum u hav a folosit această rezistenţă în ur opmap .. dar
doesnt sunet bun ...
Cu respect

maxwellequ a scris:

djalli,

Probabil JiL0 are în vedere de proiectare a unui circuit integrat, în cazul în care sunt mari rezistenţe foarte mare.

Îmi pare rău ...wasn't jurul.Se va intoarce cu o diagramă pentru a face lucrurile mai clare.

Sunt referindu-se la circuitul de proiectare a unui amplificator operaţional două etape după cum se arată în schema de mai jos.

Când am de design, de obicei, vom pune un dc curent de intrare de la sursa de curent oglinda.Dupa ce totul este finalizat, vom stabili de tensiune de la punctul A şi, împreună cu curent cunoscute, vom determina valoarea de rezistenţă pentru a înlocui dc curent.

Deci, întrebarea mea este,
a) este posibil să se înlocuiască acest rezistor cu un tranzistor în cazul în care se scurge si poarta sunt conectate, împreună cu o rezistenţă de valoare 1/gm?

b) sau avem dont înlocui sursa de curent, în primul rând, şi să pregătească un randament de aderenţă este necesar de a furniza curent extern, de la chip?

c) există o diferenţă BTW folosind o rezistenţă şi transitor?(I încercat faci ritm de simulare, folosind software-ul şi pentru a arăta cât seeems acelaşi rezultat)

PS: Îmi pare rău de urât pic.sper sa clar
Ne pare rău, dar ai nevoie de autentificare pentru a vizualiza acest ataşament

puteţi biasing un curent oglinda cu numai adăuga o dioda-mode tranzistor, dar, va trebui să adăugaţi un start-up circuit pentru că puteţi obţine un circuit cu două răspunsuri, cero şi prejudecată curent.Dacă vrei să afli mai multe despre auto-biasing curent oglinda se referă la Gray's book

Eu chiar dacă ai fost cu referire la un alt lucru!De fapt, dacă v-aţi pus tranzistor place că aveţi o dioda, nu o rezistenţă (raportul dintre tensiune şi curent este quadratic şi nu liniar )....dar acum am înţeles bine ...

Mai întâi de toate, de pmos tranzistor că acesta este conectat la punctul A (pe partea de sus stanga) trebuie să fie conectat ca un diode, cu scopul de a reflecta la o prejudecată curent cu restul de amplificator ....

În ceea ce priveşte întrebarea dvs., vă puteţi pune ce vrei (actual sursa, rezistenţe, diode) conectate între nodul A şi GND pentru a seta părtinire curent.Problema este de variaţii pe care le va avea în diagonală curent, cu variaţii de la tensiunea de alimentare, temperatura si proces.

Dacă utilizaţi o rezistenţă, apoi în diagonală curent va fi determinată de tensiunea de alimentare, precum şi de o serie de diode conectate tranzistor (de PMOS am menţionat înainte) şi că rezistenţă.De exemplu, în cazul în care tensiunea de alimentare sau rezistor valoare variază, de asemenea,
dvs. curent va varia.O situaţie similară se găseşte dacă folosiţi un NMOS dioda în loc de rezistenţă.
Reţineţi că nu este posibil pentru a crea o mare rezistenţă, cu o MOS conectat ca asta -> 1/gm mici este rezonabil pentru curenţi.

Singura modalitate de a avea un curent stabil, este de a pune acolo o sursă de curent -
cel mai simplu este un tranzistor influenţată de saturaţie în regiune.Desigur că, în acest caz, trebuie să aveţi un circuit separat care generează o prejudecată curent, care este apoi reflectat la acest amplificator de tranzistor (desenelor şi modelelor industriale utiliza un circuit care să genereze o prejudecată curent, care este apoi reflectat la toate blocurile din circuit)

Dacă scopul este de a face teste simple în amplificator şi puteţi adăuga un ac de păr, doar pentru aceasta, soluţia de a controla în diagonală curent extern este, probabil, cel mai bun pentru tine.

Sper că acest lucru vă va ajuta

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back