temporală fereastra?

M

milad_omidi

Guest
Nimeni nu ştie ce o fereastră temporală sau filtru este?

temporală fereastra este menit fereastră în timp de domeniu.
este un filtru de asemenea.

Max prieten, vezi-mi clarificare:

În cazul în care o secvenţă de DFT este luată, off-bin frecvenţe de scurgere într-o oarecare măsură în toate bins.Rezultatul poate fi, în general, caz, a diminuat foarte mult capacitatea de a distinge discrete de frecvenţe de la ele, atunci când sunt close.Leakage pot, totuşi,
să fie reduse bymultiplying semnalul secvenţă de o uniformizare funcţie numită o fereastră înainte de a lua în DFT.

Prin urmare, va fi generată de scurgere ca urmare a discontiuity în timp de domeniu.Cele mai mari de întrerupere, de mai mult de scurgere.Pentru a reduce efectul de a spectrale scurgere, o fereastră funcţie poate fi utilizată a căror amplitudine tapers smothly şi treptat spre zero la ambele capete.

(n) is better illusterated in the following equation,

Aplicarea fereastra funcţiei w (n), la o secvenţă de date x (n), pentru a obţine o secvenţă windowed x W
(n), este mai bine illusterated în următoarea ecuaţie,
(n)=x(n) w(n) for n=0,1,2......,N-1

x W
(n) = x (n) w (n) pentru n = 0,1,2 ......, N-1

Comună în fereastra funcţii sunt prezentate, după cum urmează (acestea nu sunt toate tipurile),

1.Dreptunghiular fereastra (nici o fereastră funcţia): --
(n)=1 0≤n≤N-1

W R
(n) = 1 0 ≤ n ≤ N-1

2.Triunghiular fereastra: --
(n)=1-{|2n-N 1|/(N-1)} 0≤n≤N-1

W tri
(n) = 1 - (| 2n-N
1 | / (N-1)) 0 ≤ n ≤ N-1

3.În fereastra Hamming: --
(n)=0.54-0.46 cos(2Πn/(N-1)) 0≤n≤N-1

W şuncă
(n) = 0.54-0.46 cos (2Πn / (N-1)) 0 ≤ n ≤ N-1

4.În fereastra Hanning: --
(n)=0.5-0.5 cos(2Πn/(N-1)) 0≤n≤N-1

W HN
(n) = 0.5-0.5 cos (2Πn / (N-1)) 0 ≤ n ≤ N-1

Acum, spune-mi prietenul meu, este de ajuns?

Ştiu despre windowing.
Aruncati o privire la acest document:

http://eprints.nuim.ie/1268/1/TWvilling2004_syllableseg.pdf

pagina 5
dreptul de coloană
primul paragraf.

Citat:

În scopul de a preveni consonants exprimat la începutul silabe incorect identificate ca fiind de vowels vs vector este convolved temporală cu o fereastra care determină cea mai mare punctaj vocala pentru a suprima vocala scoruri mai mici, mai putin de 100ms înainte sau după ce-l aşa cum se arată în figura 5.

Da meu prieten, de convoluţie în domeniul timp corespunde la o multiplicare în domeniu frequencey !!!!!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back