SMPS (PFC) Marja de faza mai puțin de 45 de grade

E

eem2am

Guest
Buna ziua, mă refer la LT1509 factorului de putere corector IC .... Foaie de date ... http://www.linear.com/pc/downloadDocument.do?navId=H0, C1, C1003, C1142, C1138, P1516, D1119 , dacă vă rog să consultați pagina 8, Figura 3, aceasta este evident faptul că marja de faza (punctat) este mai mică de 45 de grade pentru frecvențe mai mici de frecvență crossover-Zero câștig. Acest lucru este cu siguranță de design de rău? Sunt foarte recunoscător pentru orice gânduri, și vă mulțumesc pentru răspunsurile anterioare alte pe care am revizuire cu recunoștință.

[Quote = eem2am], dacă vă rog să consultați pagina 8, Figura 3, este evident faptul că marja de faza (punctat) este mai mică de 45 de grade pentru frecvențe mai mici de frecvență crossover-Zero câștig. Acest lucru este cu siguranță de design de rău? [/Quote] relevantă de profit fază se determină doar la punctul de trecere de zero câștig. Dar, în general, sunt de acord cu tine. Câștig bucla ar trebui să treacă 0-db-axa - dacă este posibil - cu o pantă de cca. -20 DB / dec. De aceea, câștigul bucla - așa cum se arată în figură - ar fi scăzut app. cu 10 dB. Apoi, marja va fi mai bine și în vecinătatea de 55 grd.

LvW, apreciez raspunsul tau, dar te rog să-și reconsidere ... la frecvențe sub zero, frecvența crossover de câștig, marja de faza trebuie sa fie de peste 45 de grade pentru stabilitate ....... ma simt convins de asta. doar imaginati-va marja de faza a fost de zero sub ZGXF atunci ar trebui câștig mai mare decât unu, și feedback-ul aditiv ....... ...... că este un motiv de oscilație, care este, de instabilitate. Sunt tot mai convins că această foaie de date este în eroare .... Multumesc pentru ascultarea mă, eu sunt recunoscător pentru orice gânduri pe aceasta.

E răspunsul în buclă închisă de un tipic de plumb-lag de compensare, de multe ori folosite cu sisteme de control. Este stabilă, fără îndoială. Ca un dezavantaj serios, e destul de sensibil pentru a obține variații. În opinia mea, acesta nu este de prea mare folos pentru a se califica bucle de control în funcție de marja lor de fază fără a ține seama de aplicare, în special în servomotorul și încărcați abaterea dinamică și acceptabilă.

Hi eem2am, Citat: la frecvențe sub zero, frecvența crossover de câștig, marja de faza trebuie sa fie de peste 45 de grade pentru stabilitate ....... ma simt convins de asta. Nu, cu siguranță nu. De ce peste 45 grade. ? doar imagina, dacă marja de faza a fost de zero sub ZGXF atunci ar trebui câștig mai mare decât unu, și feedback-ul aditiv ....... ...... că este un motiv de oscilație, care este, instabilitatea . Nu, de asemenea, în acest "critic" caz, nu ar exista nici instabilitate. Poate că este surprinzător pentru tine, dar există puncte care îndeplinesc criteriul Barkhausen - și, cu toate acestea, nu există oscilații. Barkhausen este doar o este necesar starea de oscilație, dar nu este o suficientă una. (Acest lucru este foarte des uitate sau chiar nu sunt menționate în majoritatea manualelor!). Din cauza naturii funcției de transfer în discuție (cu un zero pentru a spori faza), va trebui să se aplice complet Nyquist criteriu de verificare a stabilității - și acest criteriu indică de Stabilitate! Sunt tot mai convins că această foaie de date este o eroare .... ca urmare a argumentelor de mai sus: Eu nu cred acest lucru.

În afară de un criteriu de stabilitate strictă, care a fost discutată de către LvW în detaliu, este adevărat că o marjă mai mic de 45 grade, eventual, duce fază în acțiune regulament rău. Este de asemenea adevărat, că caracteristica faza de mai jos câștig unitate are o anumită influență asupra comportamentului în buclă închisă, dacă preferați Bode pentru analiza buclă închisă. Dar e oarecum inutil să discutăm acest lucru fără luarea în considerare a cerințelor de o aplicație de control special.

Bună ziua, FVM & LvW, apreciez comentariile tale, deși învățarea mea în acest sens este de la capitolele de control feedback-ul de Marty Brown cartea lui "carte de bucate Sursa de alimentare" Este clar avertizează împotriva faza de mai puțin de 45 de grade pentru trequencies mai apoi ZGXF. Acesta arată un grafic care arată că și spunând "faza de exces" și avertizează împotriva ei. aceasta este cu siguranță o realitate faptul că, dacă câștigul este mai mare decât unul și feedback-ul devine aditiv la intrare, apoi esti de ieșire va spirala departe ... instabilitate

Ne pare rău, dar declarația ultima ta este cu siguranță greșit! Așa cum am menționat deja, în unele cazuri, complet Nyquist criteriul de stabilitate trebuie să fie aplicate de la versiunea simplificată, care utilizează numai marja de faza duce la erori. Anexez două documente care arată câteva exemple pentru un sistem stabil - chiar și atunci când există o frecvență pentru care câștigul buclei este mai mare de 1 și faza de 360 ​​grade. Îmi pare rău, dar am cartea menționată de dumneavoastră nu este disponibil, așa că nu pot re-verifica formulare. Poate fi autorul vrea să spună că, probabil, răspunsul pas sau altceva nu este ideal, dacă faza vine la aproape de limita (pentru frecvențe mai mici de cross-over). Dar, cu siguranță, nu va fi nici un pericol ca circuitul devine instabil!

Pentru că am fost obosit de presupuneri despre sălbatice de ieșire spirală departe, am simulat răspunsul pas de sarcină al unui circuit echivalent simplu. Puteți vedea din teren bun augur faptul că caracteristica circuit este foarte similar cu cererea liniar. Există unele diferențe minore, cum am ignorat faza excesive din timpul mort modulator. Răspunsul pas de sarcină este chiar mai bine decât am ghicit, e aproape aperiodical.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back