Sistemul de zgomot figura cu IQ demodulator

G

Ghost Tweaker

Guest
Salut,

Am încercat să o măsură receptor "NF am proiectat.Acesta este un receptor şi heterodyne Sunt măsurarea am canal de ieşire şi, prin urmare, nu
sunt clare, la toate, cu ceea ce este pierderea (câştig şi NF), introdusă de nu iau în considerare Q canal.Are cineva are o tehnică pentru a se considera in ambele canale de măsurare?

Mulţumesc în avans
Ghost

Ghost Tweaker wrote:

Salut,Nu sunt clare deloc cu ceea ce este pierderea (câştig şi NF), introdusă de nu iau în considerare Q canal.Ghost

Adica nu toate semnal de putere am merge în canal şi, prin urmare, atunci când măsurarea NF între intrare din receptor şi IQ demodulator I ieşire, performanţa este rpbably degradat?Nu-i asa?

Salut.Când vă efectuate receptor cascaded lanţul analiză (cu IQ demodultor), probabil va specifica o conversie câştig / pierdere pentru IQ demodulator.Această conversie câştig / pierdere de IQ demodulator include puterea de separatorul
de scindare & inserare pierdere.

Prin urmare, atunci când se face Receiver NF măsurare, nu vă faceţi griji că nu NF măsurare precisă, din cauza Q canal.Ce trebuie să faceţi este să pună capăt Q ieşire atunci când efectuaţi măsurarea pe I canal.Asiguraţi-vă să-i furnizeze toate puterile LO la receptor.

Noroc!

Ce tip de NF vrei să măsură??SSB?DSB?

Dacă nu ia în considerare Q-canal, demodulator
dvs. nu este un singur sideband mixer, astfel încât, măsurată NF 3dB va fi mai mare decât DSB NF.

BR.

Nu
sunt clar cu ce am de măsurare, este prima mea IQ demodulator.Nu cred ca eu pot măsura I şi Q canale de la acel moment, deoarece unele prelucrarea ulterioară este necesară în domeniul digital pentru a anula imagine.De aceea, eu sunt doar o măsură de canale şi aş dori ceea ce nu pot aştepta la degradarea sau dacă o altă măsură este mai potrivit (pus Q pe canal am canal de măsurare)???

După cum se spune, pentru a măsura DSB NF, pentru o prelucrare ulterioară, folosind un VSA (vector semnal Analyzer) în domeniu complex este necesară.
Vă recomandăm următoarea procedură pentru a face un loc de muncă mai uşor.

1.măsură de NF de la IQ demodulator fie I sau Q canal.
2.Numai compensa măsurată NF de 3dB pentru imagine zgomot.
Desigur, în cazul în care câştigurile
dvs. de conversie mixer la frecvenţa de real RF şi imagine sunt exact acelaşi lucru, a compensat 3dB va fi corect.

BR.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back