Sistem de poziționare relativă?

A

amith.srivatsa

Guest
Bună ziua tuturor, eu lucrez la construirea unui sistem de poziția relativă pentru un robot folosind 433 MHz transcivers. Pentru a măsura poziția robotului, (................ principiu similar cu GPS ............), intenționez să folosesc un dispozitiv activ ( 433 Mhz transceiver) pe robot și 3 repetoare (433 Mhz transceivere) introduse pe copaci pentru exemplu, acum, pentru a măsura distanța, am de gând să folosiți "timp de întârziere de date" principiu. Deci, ar trebui să știu ", la ce moment de timp," am transmis semnalul meu de la dispozitivul de activ "si apoi" la ce moment de timp, "am primit înapoi semnalul meu transmis după modificarea de către repetenți. Folosind aceste date, pot găsi Poziția relativă. Știi cum să faci asta de asemenea modulele care transceiver au această caracteristică?? Multe mulțumiri în avans Amit

Obțineți un text bun pe GPS și urmați-l. BTW, veți avea nevoie de cel puțin 4 emițătoare (la fel ca ai nevoie de 4 sateliți GPS), pentru că veți avea nevoie pentru a rezolva pentru moment pe unitatea de rătăcire prea. Într-un sens setup-ul este mai simplă decât sistemul GPS: nu Doppler și știți codurile PRN de emițătoare dvs. în avans.

GPS-ul este folosind un design sofisticat receptor pentru a obține rezoluție mare, cu lățime de bandă de timp relativ mic semnal. Nu cred, ca orice obicei UHF emisie-recepție este deosebit de potrivit pentru o aplicație similară. Depinde, desigur, precizia distanța prevăzută, care nu a fost menționată încă. Metoda cea mai simpla este, probabil, un privat DGPS de configurare: O pereche de fix și un telefon mobil receptor GPS și un link de radio pentru semnalul de corecție. Din păcate, ea funcționează doar în țară deschisă.

Da, am uitat să menționez un parametru important, precizia necesară este 1cm atunci roverul nu se mișcă și despre 300cms atunci când se află în mișcare Rover. De asemenea, LOS de transceivere este pentru 500m. Sunt un incepator, nu au nici o experiență anterioară RF ... Pentru moment, am selectarea unui bun 433MHz transceiver IC & CPLD un bun / FPGA. Planul este de a pune în aplicare algoritm pentru a calcula distantele dintre "dispozitiv activ" (pe rover) și repetoare (pe copaci) folosind CPLD / FPGA. Apoi, pentru a face un design PCB cu Trancseiver & CPLD / FPGA. Distanțele calulated sunt apoi să se acorde un microcontroler care calculează poziția relativă a rover baza pe care se poate naviga în mod autonom. Aceasta va funcționa? Traduceri ar depăși în iad mi-o foarte mult.

[Quote = FVM] 1 cm sună iluzorie [/quote]. 1cm a fost încheiat la 50m, cu un setup bine controlate și, în "vanilie" mediu. Cererea a fost de a determina pozițiile de Raiders cal pe pista de curse (hipodrom). Aceasta se poate face de la 500 de milioane de condiția mediu bun.

Nu mă îndoiesc, că este posibil cu tehnicile respective. Dar nu cu un transceiver de obicei 433 MHz. PS: Știi, ce fel de tehnologia RF (frecvență purtătoare, modulare, receptor de proiectare, antena), a fost utilizat pentru a obține o acuratețe a spus cm?

[Quote = FVM] Știi, ce fel de tehnologia RF (frecvență purtătoare, modulare, receptor de proiectare, antena) a fost utilizat pentru a obține o acuratețe a spus cm [/quote] A fost un revers GPS sistem:? Robotii au fost transmiterea și "sateliți" au primit. Frecventa: 1.5GHz. Cu aceeași frecvență ca și GPS, toate acestea, transmițătorul era ordine și ordine de mărime mai aproape de receptor, astfel încât interferența de la celest semnalul GPS a fost neglijabil. Antena pe Rover a fost un plasture, antena de pe receptor a fost fie patch-uri sau elice. Modularea a fost BPSK.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back