simbolice circuit simulator există?

D

div

Guest
Salut:

Uneori, am nevoie pentru a gasi multi-port Z (Y, S, T) matrice
dintr-un circuit netlist (Spice netlist).

Apoi, de întrebări sunt:
1) Pot circuit simulator (Hspice) da un multi-port Z (Y, S, T) matrice
ieşire?
Sugestii cum să combine mai multe 2-port în matrice
multi-port matrice tehnică sunt, de asemenea, binevenite.

2) Eu nu vreau doar pentru a găsi soluţia numerică, dar şi
doresc să găsească o soluţie symoblic.Există vreun circuit simulator
fiind capabili să facem acest lucru?
De exemplu, am un 2-port ca reţea de mai jos
- L ------ L --
|
C
|
--- L ------ L --

Nu pot manual calcula Z (Y, S, T), cu o matrice
simbolic exprimare.Dar ce zici de o reţea cu
sute de elemente de pasiv?Orice sugestie / idee?

Dacă nu există nici un astfel de instrument, eu pot lua în considerare pentru a
scrie un freeware pentru a face asta.:))Mulţumesc
Div

Da, există astfel de instrumente.Ar trebui să fie în căutarea Snap sau Sapwin.Mai ales Sapwin are caracteristica aţi cerut.

Personal, am folosit numai pe bază de DOS XFUNC instrument, care vine cu codul sursă, şi poate fi găsit la www.simtel.net şi alte locuri.

Ea vine de la 1991, şi-l acceptă ca elemente de bază dependente şi independente de curent sau surse de tensiune, ideal opamps, RLC
etc Cu aceste lucruri pe care le puteţi construi multe lucruri, cum ar fi AC echivalente şi aşa mai departe.

Toate aceste funcţii de transfer Laplace calcula etc

the_penetratorŠ

O altă metodă generală scop este de a utiliza un simulator SPICE a efectua măsurători care definesc parametrii doriţi.Drive-un port şi rezilia toate celelalte porturi cu ce parametri N port necesita apoi găsi de tensiune, curent, etc şi nu de divizare.PSpice va permite frecvenţă ăsteia şi calculele matematice în sondă fereastra, astfel încât să puteţi primi un grafic de parametru, fie în formă dreptunghiulară sau polar.

http://www.analog-insydes.de/
Se utilizează pentru a calcula mathmatica circuite în formă simbolică.
Nu
e un demo de program pentru a arata a caracteristicilor sale.

Bună tuturor,

Există, de asemenea, alte instrumente.Nu este un modul special pentru Maple caled sirop.Un coleg de al utiliza, obtinerea rezultatelor destul de impresionanta.

Isaac de la KUL este, de asemenea, o soluţie.Este un pic cam greu să-l folosească, dar odată ce te de indiciu nu este nici o problema.Rezultatele sunt prezentate în Matlab-ca formă.

Ceva timp în urmă am auzit de asemenea, despre simbolice Spice.N-am vazut-o.Incearca-l si spune-ne ;-)

Cu respect

Humungus

Dragi humungus şi a altor colegi de postere,

sspice (simbolice Spice) este foarte frumos, dar a plecat la o versiune demo (SSPICE1.0).Se pot descurca până la 6 analogic noduri.Care permite doar 2-4 tranzistori în circuit.
Uita-te aici: h ** p: / / www.simtel.net/pub/pd/45184.html

TI de calculatoare a avut unele minimalistic simbolic circuit instrumente de analiză, dar trebuie să rulaţi un dongle emu, în plus faţă de TI-calc emulator.

Pentru XFUNC (m-au ajutat foarte mult!): H ** p: / / www.geocities.com/hyiu00/ (pot să nu funcţioneze) şi la simtel: h ** p: / / www.simtel.net / pub / pd / 24228.html

Cu respect,
the_penetratorŠ

De sirop este aici de la Maple (R)
http://www.mapleapps.com/powertools/syrup/Syrup.shtml

Humungus:
Aţi putea da mai multe link-uri despre Isaac?

Mulţumesc
Div[quote = "Humungus"] Salut tuturor,

Există, de asemenea, alte instrumente.Nu este un modul special pentru Maple caled sirop.Un coleg de al utiliza, obtinerea rezultatelor destul de impresionanta.

Isaac de la KUL este, de asemenea, o soluţie.Este un pic cam greu să-l folosească, dar odată ce te de indiciu nu este nici o problema.Rezultatele sunt prezentate în Matlab-ca formă.

Ceva timp în urmă am auzit de asemenea, despre simbolice Spice.N-am vazut-o.Incearca-l si spune-ne ;-)

Cu respect

Humungus [/ quote]

salut,

Acesta este un link către pagina de Isaac

http://www.esat.kuleuven.ac.be/micas/Software/Isaac/

La sfârşitul paginii, există o adresă de e-mail.

Nu ştiu dacă el este liber.

Salut,
Cu pspice softawre vă pot simula circuite, prin Schema de circuiit.

mems123

Dragi prieteni,
Cred că în mod normal, simbolic (analitic) analiza nu este folosit mari circuite-foarte mare, din cauza ecuaţie care nu este handeable de creier uman!, deci este posibil să utilizaţi versiunea demo de moale.
De asemenea, este posibil să se scrie nodul-admitance matrice şi dă-arţar sau Mathematica pentru a rezolva aceasta, dar cu o mică atenţie, pentru a face acest lucru fără nici un bug!

un alt advatage de a utiliza o matematice app.este ca de obicei, analitic ecuaţie este scris să ştiu de comportament din circuit, şi / sau de optimizare a acesteia, astfel încât se pot utiliza şi de capacitatea acestor apps.la derivate de ecuaţii şi le rezolve.

cele mai bune ...
Ultima editare de goodboy_pl pe 11 ianuarie 2003 21:08; edited 1 time in total

pentru a mems_123: pspice face multe lucruri, dar niciodată simbolic de analiză a circuitelor: Pentru a produce transferul funcţii dat nume simbolic pentru a parasitics.
Da nu ANLYTICAL numeric soluţii.S-ar putea fi un fel de a face parameteric matura pentru a depăşi acest lucru şi de a folosi Excel si ...dar faptul că merge prea departe.

pentru a goodboy_pl:
Sunt de acord.Am avut un curent transportoare (ideea popped până la Sedra
lui dr.!) CCII efectiv.Aceasta a constat din 20 tranzistori,
cu toate acestea am avut de a folosi doar 6 plus ideal surse lucrurile şi pentru a simplifica procedurile pentru a obţine descriere exactă a unor caracteristici.(Obţineţi de intrare şi de rezistenţă).

the_penetratorŠ

Simbolic de acord cu faptul că sunt utile pentru cei mici şi simplu circuite.Pentru cele mai simple, chiar şi după ce nodal ecuaţii sunt rezolvate, va lua în continuare foarte complexe expresii care nu pot fi manipulate cu topor apropiere şi de substituire.

cu respect,
mwpro

Salut,

Aş dori să ştiu dacă unele dintre aceste simbolic Solver descurc distribuite elemente, cum ar fi transmisson şi alte linii de obicei RF / MW elemetns şi ieşire S, T ABCE sau matrice?

flyhigh

Care este cea mai bună simbolic circuit Solver Stie cineva?
(Maple, Mathematica? ... Etc)

Salut

Există, de asemenea, un mic simbolic simulator pentru TI-89 şi TI-92 calculatoare.aceasta se numeşte symbulator.Am folosit-o pentru o perioadă de timp şi de ce a fost destul de repede (soluţie decât de mână, desigur) şi foarte la îndemână

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back