significannce> de 20LOg

D

Deepa

Guest
Poate cineva sa-mi spui de ce mereu am folosi 20log (ceva) să reprezinte un semnal în dB, de ce 30 log (nu) sau 5log (). Ce este atât de special despre acest număr

Deepa,
Bel "este logaritmul un raport putere.Începând cu 1 bel reprezintă un raport putere mare (10), decibel a fost introdus ca o chestiune de convenienţă.Un bel = 10 decibeli, deci 10 decibeli (10 log (10)) reprezintă, de asemenea, un raport putere.de 1.Câştig este adesea specificat ca un raport de tensiune.Puterea este proprtional-V ^ 2.log 10 (V ^ 2) = 20 log (V).Amintiţi-vă acest lucru de la algebra?
Ceea ce priveşte,
Kral

I folos să cred că, întotdeauna, de putere ca DBS 3 dB este de două ori puterea şi DBS tensiune ca 6 dB este de două ori de tensiune până la un colegiu a subliniat că DBS DBS au fost acolo.Întreba dacă cifra db este o putere sau de tensiune este lipsită de sens
În cazul în care tensiunea creşte şi anume X2 6 db putere asociată, la o sarcină constantă trece prin pătrat 2
astfel de două ori de tensiune este de 6 dB, care dă 2 x 2 ori puterea - 3 3 = 6, prin urmare, 6 dB este de două ori de tensiune care exuates la 4 ori de putere - ceea ce reprezintă o creştere de putere de 6 dB

Sper că acest lucru este clar - a fost atunci când am înţeles iniţial!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back