S-parametrii de măsură pentru un nivel foarte scăzut VNA sursa de putere

I

Issamy

Guest
Bună ziua tuturor,

Primul post pe acest forum.Vreau să masura S-parametrii unui DUT.Problema mea este că, pentru a evita comprimare a DUT, am pentru a seta sursa puteri ale VNA la niveluri mai mici de-60dBm.În acest fel, interne Atenuatoare de VNA sunt commutated, care face imposibil de calibrare ...
Dacă aş face de calibrare de la sursa de putere la nivel decent (0dBm) şi apoi scade la sursa de putere la nivel de sub-60dBm, atunci S paramater afisate sunt complet incompatibile.
Orice idee pentru a remedia problema mea?

Mulţumesc

Issam

Dacă VNA sursa de putere prea mică, de raportul semnal
/ zgomot, nu este de ajuns.
Semnalul va apropierea nivelului de zgomot.

Cât de multe putere va fi de ieşire de pe DUT?

VNA deteriora în mod normal, nivelul de putere este de
27 dBm.
VNA maximă de intrare în mod normal, nivelul este de
15 dBm.
De mai sus
15 dBm, a VNA receptor va fi de comprimare.

Iti sugerez sa stabilit la nivelul de putere la VNA-20dBm sau-30dBm.
Depind de puterea de ieşire DUT.

Dacă vă DUT puterea de ieşire este de mai jos 15dBm, utilizarea pe deplin două port TOSM metoda (Open scurt, încărcaţi 50 Ohm, prin CAL Kit) pentru a calibra a VNA.

Dacă vă DUT puterea de ieşire este 15dBm de mai sus, puteţi adăuga attenuator la VNA test cablu port de intrare.
Utilizaţi metoda de normalizare (prin CAL Kit) pentru a calibra de cablu şi attenautor pierdere.
Acest lucru este util pentru câştig de măsurare.

Max nccu1990, Kaspalla,

Multumesc pentru raspuns.De fapt vreau doar să se concentreze asupra parametrilor S11.

Kaspalla,
Nu pot sa calibreze VNA de la nivelurile de putere de mai jos-60dBm, a VNA returnează o eroare mentionning că nu poate calcula eroare cofficient de referinţă pentru încărcare (deschis, scurt ..).Presupun că aceasta este cauza de atenuare a commutated interiorul VNA pentru aceste niveluri.

nccu1990,

I se va satura definitiv meu DUT pentru jurul nivelului de putere-20dBm, care poate oblic S11 parametru de măsurare.Mai mult decât atât, a pune o attenuator între VNA de intrare în port şi DUT va fals de S11 de calibrare.

Orice alte sugestii.

cu respect,

Issam

Este posibil să doriţi să consultaţi-vă VNA manual pentru a înţelege relaţia dintre nivelul de semnal şi realizabile S-pararameter precizie de măsurare.Chiar dacă un VNA sprijină de calibrare de la -60 dBm, rezultatele trebuie să fie de aşteptat să aibă o mare incertitudine.

De ce nu începe cu cel mai mic sursa de putere suppported pentru calibrare?

Aveţi posibilitatea să evalueze reproducability S parametru de măsurători pentru diferite niveluri de prima sursă de energie.

Apoi, puteţi să faceţi o DUT măsurare cu niveluri diferite pentru a identifica un nivel maxim pentru o măsurare, neafectate de comprimare.

Max Issamy,

Cred că vă DUT este redus puterea de ieşire.
Deci nu este nevoie să adăugaţi attenuator la VNA test de cablu.

Folosiţi-25dBm-30dBm sau sursa de energie, ţine de puterea de la VNA gama dinamica.

Unele AN despre VNA uncertainly, poate util pentru tine.
Ne pare rău, dar ai nevoie de autentificare pentru a vizualiza acest ataşament

VNA gama dinamica şi liniaritate precizie AN
Ne pare rău, dar ai nevoie de autentificare pentru a vizualiza acest ataşament

Care vă sunt aparat de testare?
Dacă vă fixaţi VNA sursa de energie cu cel puţin 10dB de mai jos sa P1dB compresie tot trebuie să obţineţi o precizie de măsură a acestuia liniar S11 performanţă la cea mai mică putere, care vă interesează
inch

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back