ridicat de filtru cosinus FIR

V

V

Guest
Vreau să scriu un ridicat cosinus filtru FIR, am simulat roll off factorul, pentru a obţine coeficienţii de filtru de Matlab / SIMULINK.

Dar eu nu am nici o idee de codificare pentru a modulului filtru de VHDL.

Poate cineva să mă ajute?
Mulţumesc

Incepe prin a decide cu privire la reprezentarea punct fix al coeficienţilor şi apoi le-a pus într-o memorie cum ar fi Bram şi de a folosi multiplicatorii inbuilt XILINX pentru a face dvs. de filtrare.păstra formatul stabilit la max 18 de biţi ca multiplicatori XILINX sunt 18 de biţi fiecare altceva zona dvs. va creşte enorm.

V a scris:Dar eu nu am nici o idee de codificare pentru a modulului filtru de VHDL.

daca poti sa ai ipcore de brad, atunci puteţi stabili coefficents la ceea ce ai luat de la Matlab, care ar trebui sa paş la numerele de punct fix.apoi la fiecare lucru este OK!

în cazul în care nu ar trebui să faceţi yourelf!

cosinus ridicat un filtru FIR este mult mai uşor de realizat decât filtru FIR generală, pentru că datele de intrare lăţimea lor este foarte mic.

de exemplu, în cazul în care filtrul rcos este pentru QPSK sau BPSK sau in banda, datele lăţimea de intrare este de numai 1bit.astfel de multiplicare în filtru este mai uşor să fi realizat, de fapt, este doar mulitplier operaţiunea XOR.

pentru QAM, datele de intrare lăţimea poate mai larg, 16QAM este 2bit. (de cauză, aveţi nevoie de două filtru pentru canalul IQ), 64QAM este 3bit - toate sunt, nu prea mai largă, astfel încât multiplicatorul este foarte foarte usor de realizat.

Coeficienţii de lăţimea filtru de date va depinde de cerere sistemul dumneavoastră., în general, 10bit este de ajuns.

să faceţi referire la metoda de proiectare a filtrului FIR.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back