RF front-end la nivel de sistem de

B

bzaki

Guest
Salut,

Vreau să proiectare RF front-end la nivel de sistem.

Poate cineva te rog spune-mi ce am nevoie de la carti / documente / software-ul pentru a înţelege termeni precum IP3, NF, gama dinamica, respingere imagine şi pentru a proiecta front-end în RF nivel de sistem utilizând modele simple pentru mixere, amplificatoare si filtre?

Thanks in advance.

Cu respect,
Bassem Zaki

Vă rugăm să citiţi cărţi din Razavi şi Tomas Lee.Acestea pot fi descărcate de pe acest forum.

Am luat o privire în toate aceste cărţi, dar încă nu a găsit o explicaţie detaliată pentru IP3 sau NF

Am de asemenea, trebuie să ştie cum să transforme specificaţiile standard în specificatiile circuit pentru mixere, amperi si filtre

Ce trebuie să faceţi următorii paşi:
1) determina transmită şi să primească cerinţele pentru sistemul dvs. ca o cutie neagră
2) Alegeţi componente adecvate pentru Tx si Rx a componentelor
3) Conectaţi valorile componenta de performanţă într-un program cascadă de analiză.Acest lucru va calcula, de exemplu, cifra RX totală de zgomot de la tine a declarat LNA NF şi să câştige, NF mixer şi pierderea, DACĂ NF amperi şi să câştige, etc Acesta va calcula cascadă câştiga, NF, IP3, etc
4) În cazul în care performanţa sistemului este săracă, uita-te pe foaia de cascadă de analiză de calcul, de a înlocui cel mai rău componentă sau două, cu o mai bună parte, şi a alerga analiza din nou.
5) După ce sunt aproape, incearca diverse lucruri, cum ar fi castigul receptorul din cauza circuite AGC, etc

Succes.Acesta este de 1 / 3 art, 2 / 3 calcule.

Max:

Biff44-a tras destul de mult procesul.Pasul 2 ar putea fi extins un pic.Ai nevoie de a face o presupunere despre topologia Receiver pe care îl vizează.Dacă presupunem că sunteţi vizează un dual-receptor de conversie superhet, atunci va primi caietul de sarcini pe categorii diferite de nivel decât dacă aţi ţintă o topologie de conversie directă receptor.

Pasul 1 poate fi foarte plictisitor.Dacă sunteţi de orientare ceva de genul TD-SCDMA sau CDMA, caietul de sarcini de care ai nevoie sa se retraga pentru o analiză precisă cutie neagră sunt de obicei răspândite pe întreg teritoriul spec, şi deci trebuie să vă asiguraţi că treci prin întregul spec. de cateva ori să vă asiguraţi că tot ce prinde.

Este posibil să doriţi să se uite la RF Vizmuller Design Guide carte, el nu are o explicaţie destul de clară a tuturor dintr-astea.Dave

Încercaţi cartea ", cu microunde şi RF Design de sistem wireless", de Pozar.Acesta descrie atât NF şi IP3 pentru un sistem.

<<Microwave Şi RF Design de fără fir system>>
Aceasta carte este uşor pentru înţelegerea
Ne pare rau, dar ai nevoie de login pentru a vizualiza această ataşament

în primul rând, cred că întrebarea dumneavoastră nu este cum să se proiecteze front-end RF, dar bazei de cunoştinţe a system.you ar trebui să aibă kowlege de bază mai mult de acest subject.you poate găsi unele carte în UESTC.

Salut

Cu cunoştinţe de bază la îndemână, veţi obţine o înţelegere destul de bună şi o imagine de ansamblu de (chiar), utilizând o foaie de lucru Excel.

Pentru o soluţie integrată, adică nu 50 Ohmi interfaţă, trebuie să folosiţi ecuaţiile pentru NF şi IIP3 în conformitate cu cartea Razavi's (1/2-factor).Diferenţa dintre rezultatele simulate şi ar putea fi estimate în termen de 0.3dB pentru NF.

Toate cele mai bune

Încercaţi carte --

"CMOS CELULARĂ RECEIVER FRONT-end-uri - de la caietul de sarcini pentru realizare" de J. Janssens & M. Steyaert.

Cred că acest lucru este ca tu vrei.

Mai întâi trebuie uita-te la caietul de sarcini pentru proiectarea sistemului de sistemul dumneavoastră.Pentru CDMA, uita-te la caietul de sarcini IS98 de performanţă minum pentru telefonul mobil, pentru GSM, uita-te la soument ETSI.Din perforamnce minime, decide cu cifra globală de zgomot (NF).Patition NF în etape diferite (LNA, mixer, filtru analogic, VGA, A / D).Ai nevoie de un simplu program de Excel să se uite la partiţia NF.Ai nevoie de unele experiente pentru a face partiţia.

Qiang a scris:

în primul rând, cred că întrebarea dumneavoastră nu este cum să se proiecteze front-end RF, dar bazei de cunoştinţe a system.you ar trebui să aibă kowlege de bază mai mult de acest subject.you poate găsi unele carte în UESTC.

Puteţi găsi această carte de pe acest forum aici este link-ul:

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=46930&highlight=cellular

wpsch a scris:

Încercaţi cartea ", cu microunde şi RF Design de sistem wireless", de Pozar.
Acesta descrie atât NF şi IP3 pentru un sistem.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back