rezistenţei plăcii

S

sachinmaheshwari

Guest
hi ....
a putea u spune-mi Wat is rezistenţei plăcii?
N
cum să măsura.

rezistenţei plăcii nu este altceva decât rezistivitate / grosime ....Aceasta este măsurată prin luarea de lecturi din 4 puncte de material ...i dont stiu exact cum se face ....

thanx pentru .. raspunsul, dar pot să-mi spuneţi mai mult în detaliu?

try this ..... de a posta

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=262926&highlight =

, de asemenea, acest link
http://en.wikipedia.org/wiki/Sheet_resistance

De obicei, să găsiţi o rezistenţă dintr-un material dat, ai nevoie de zona în secţiune transversală a materialului, lungimea, şi rezistivităţii.Rezistenţei plăcii este o modalitate de a simplifica calcul, prin asumarea H este uniform şi se amestecă-o în rezistivitatea.Odată ce aţi rezistenţă foaie, aveţi nevoie doar de W & L să ştie că rezistenţa între cele două margini sunt.

Rezistenţei plăcii este dat ca număr de pătrate (Ohm / mp).Exemplu: a se vedea imaginea de mai jos.Ai o poli dopat in forma de-un dreptunghi, cu 1um lăţimea şi 2um lungime.Să presupunem că rezistenţa dumneavoastră foaie este 10ohms/square.Dacă doriţi rezistenţă între A & B de margine de margine, aveţi două pătrate, astfel încât rezistenţa dumneavoastră este 20Ohms.Dacă doriţi să măsură de la marginea C & D, aveţi 1 / 2 pătraţi (Gândiţi-vă la aceasta pentru o perioada de timp ...), astfel încât rezistenţa totală este 5ohms.

Pentru rezistenţă foaie, nu contează cât de mare este pătrat.Deci, exemplele de mai sus sunt la fel de valabile pentru 1m, 2m, precum şi 1um & 2um.De asemenea, o mulţime de oameni a lua împiedicat până la lucru 1 / 2 Square ....un fel de imaginat că aveţi un pătrat mare format din 4 patrate, 1umx1um.Dacă aveţi margine D, în calitate de marginea de jos a acestei piete mari, puteţi vedea că marginea C ar fi în punctul de mijloc al acestei piete, oferindu-vă 1 / 2 pătraţi.

Pentru a măsura rezistenţa foaie, să ia o măsură de rezistenţă între două marginea apoi dau seama cum pătrate de multe aveţi între aceste două puncte.R / patrat vă oferă rezistenţă foaie.
Ne pare rau, dar ai nevoie de login pentru a vizualiza această ataşament

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back