Remunerarea EA a comuta în modul curent de putere

H

huojinsi

Guest
Hi everyone:
În modul actual de putere comutator, în general, de compensare a EA este la fel de configurare a imaginii.Scopul de compensare EA este de a maximiza câştig redus frquency şi pentru a minimiza câştigul de înaltă frecvenţă.Eu am unele îndoieli cu privire compensare de EA la putere actuale de comutare a modului:
1.Maximizarea câştig de joasă frecvenţă se obţine din raportul dintre RF / Ri, nu, de la a introduce un zero, nu?
2.De la unele documente, ştiu că în sensul prezentei Fp pol = 1 / (2πRfCf) este de a anula zero al ESR de ieşire filtru condensator.Cum să reducă la minimum câştig de înaltă frecvenţă?
Pls corectaţi-mă, thks în avans!
Ne pare rau, dar ai nevoie de login pentru a vizualiza această ataşament

formulă dvs. se află în domeniul Laplace.ieşire / intrare va fi:
H (s) = Vo (s) / Vi (s) =- (RF | | XCF) / Ri
H (s) = - (Rf * (1/CS)) / RF (1/CS)) / Ri
H (s) = (-Rf/Ri) * (1 / (1 sRfC)

în domeniul de frecvenţă această formulă va fi:
Vo / Vi =-rf / (RI * (* RfCf ω 1)
În această formulă atunci când ω = 0 (câştig DC)
Vo / Vi = -Rf/Ri
, precum şi pentru ω = (infinit) Vo / Vi = 0Adăugat după 46 minute:Vreau să adăugaţi formule exacte cu prezenţa de RD şi Vref este:
Vo = [(-Zf/Ri) * vi] [((R1Zf ZfRd R1Rd) / R1Rd) * Vref]
în cazul în care este ZF impedanţă de calea feedback (RF | | Cf) = RF / (SCRf 1) sau RF / (ωCRf 1)

Am vazut un amplificator de transconductance (GM), folosite mai des decat un amplificator de tensiune pentru compensarea convertoare curent-mode.Pentru un simplu la spre a urma ghid cu privire la modul de a compensa folosind un amplificator de GM, puteţi utiliza următoarele foaie de date Maxim:

hxxp: / / pdfserv.maxim-ic.com/en/ds/MAX1566-MAX1567.pdf

A se vedea pg..28 pentru un pas-up Convertor şi Pg.29 pentru un pas în jos convertor.

I hope this ajutor.

-John

Acest tip de amplificator de eroare nu a fost niciodată preferinta mea, chiar dacă unele personalităţi avocatului utilizarea acestuia.Prefer de tip 2 EA, care introduce un zero si ajuta la stimularea marja de fază.

Oricum, pentru a răspunde la întrebarea dumneavoastră, uita-te la imaginea a parcelei Bode şi notă de faptul că câştigul rezultat (în dB) este doar o completare a celor două de sus.Câştig de mai sus de frecvenţă crossover este mare "frecvenţă" câştige.După cum puteţi vedea, de scădere înseamnă aducerea RF, Cf. pol ESR mai aproape de zero.Asta va face câştigul începe să scadă mai repede după frecvenţa crossover şi au ca rezultat câştiga mai mici la frecvenţe mai mari.
Aducerea RF, aproape Cf. pol la zero ESR anulează în mod eficient că zero, dar scopul real al pol este de a face cu frecvenţa mare drop câştig.În cazul în care acest pol nu exista, câştigul ar fi plate de la ESR începând cu zero.(De fapt, un alt pol este sigur să aibă loc, cel puţin de la opamp în sine, dacă nu de la alte parasitics, dar frecvenţa acestuia ar putea fi prea ridicat şi incontrolabile.)

Joasă frecvenţă câştig poate fi îmbunătăţit prin creşterea câştigului EA, că este în creştere RF / raportul Ri, după cum se poate observa din imagine.Porţiune plat al caracteristic EA este câştigul EA şi este afectat doar de RF / Ri.

Reţineţi că nu am inclus nici un info pe relaţiile de fază.Care pot fi relativ uşor de adăugat, doar urmând definiţia deplasare de fază, la o anumită frecvenţă f, în prezenţa unui pol sau zero la frecvenţe fp, FZ respectiv.Dacă faci asta, amintiţi-vă că EA are o-180deg Phase Shift la frecvenţe joase, datorită configuraţiei răsturnare.

Thks VVV
De la imagine ur, i a putea înţelege în mod clar efectul de pol "Fp = 1 / (2πRfCf)".Cred că acest pol de EA cann't fastly scădere creştere de înaltă frecvenţă (frecvenţă de trecere de mai sus).Nu conteaza polul este de a anula ESR zero sau nu, curba de finală câştiga întotdeauna picături de la "-1" panta.

Este dreptul meu punct de vedere?

Max VVV:
De la imagine ur încărcat, am găsit zero ESR este mic decât polul de EA.Dar eu nu sunt clare, care a ESR zero şi polul de EA este mare.În cazul în care zero ESR este mare decât polul EA, câştigul rezultat este întocmit pe poza în jos, nu-i asa?
Pls spune-mi!Thks în avans!

Da, imaginea este absolut corectă.
Pol EA va face drop HF characterisitc off la o pantă -1, dar dacă pol este la o frecvenţă foarte mare, atunci nu vei avea mult de atenuare după crossover, până când vă apropiaţi de pol EA, pentru că panta dumneavoastră este zero ( ca urmare a ESR zero) şi nu dB multe 0dB de mai jos.Deci, tu ar fi o mare parte din câştig destul de ridicat de la frecvenţă înaltă, chiar dacă în cele din urmă panta este -1.
Apropo, panta ar trebui să fie -1 numai la crossover, nu la înaltă frecvenţă.La HF poate fi -2, de exemplu, care de obicei se întâmplă pentru că nu poate fi poli de la frecvenţe mai mari decât polul EA.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back