Q Factor

H

hrkhari

Guest
De ce este mare Q imagine respinge filtre în heterodyne receptor sunt lossy scăzut în comparaţie cu Q canal selectaţi filtre?.Poate cineva să explice în detaliu.Mulţumesc în avans

Rgds

Salut,

S-ar putea depinde de cât de departe de imaginea de frecvenţă este de la nevoie de frecvenţă: mai aproape de imagine pentru a primi frecvenţă de mai exigenţi devine pentru a satisface imagine respingere vs primi trece bandă de frecvenţă, nu-i asa?

Vă rugăm să fiţi mai specific primi pe canalul de frecvenţă şi lăţime de bandă şi de DACĂ frecvenţa cu un exemplu practic, în cazul în care veţi face experienta sau "nu poate" evita lossy ridicat Q imagine respinge filtre, ok?

unkarc

Q este un parametru de un singur circuit acordat.În moderne receptoare de filtre sunt multiple poli pentru a obţine un apartament câştiga în passband ridicat şi respingere în benzile de oprire.

De curenţi care circulă într-un singur circuit acordat sunt proporţionale cu Q şi pierderea în tuned circuit este proporţională cu care circulă curent pătratului şi echivalentul de rezistenţă din bobină şi condensator.

Hai

Unkarc

Se pune problema ca urmare a unui jurnal de revizuire hârtie, în cazul în care autorul a avut specificate în scopul de a suprima imaginea de semnal în heterodyne receptor de latime de banda de la canalul dorit şi imaginea de semnal ar fi departe unul de altul care rezultă în mare a spectrului de frecvenţă care, la rândul său necesită un mare Q lossy filtru.

preţios

Vă mulţumim pentru răspuns, acum am putut observa relaţia dintre Q factor de un filtru şi pierderile.

Rgds

Salut, tuturor.Vorbind despre Filtru Q, cred că Randy Rhea de la Eagleware avut o explicaţie foarte clară.El dă o expresie a IL Cheby pentru BPF, care este independent de pe topologie.Ea este legată de Qloaded, Qunloaded, şi GS constant (de la filtru cookbook convenţionale).

Lui forum este, de asemenea, foarte informativ, în special pe filtru design (imprimate, ceramica de tip rezonator, etc.)Îmi place.

www.eagleware.comaaqiaoAlăturat: 22 octombrie 2003

Postat: Luni 01 decembrie 2003 8:47 Post subject: pierderea de inserare de bandă îngustă agrafă bandpass filtru

-------------------------------------------------- ------------------------------

Sunt un absolvent din China, şi am încercat să proiecteze un ac de păr bandpass filtru cu următorii parametri:
2856MHz centru de frecvenţă
60MHz latime de banda
30 dB stopband atenuare şi nu limitele speciale pentru benzile de tranziţie

Am conceput-o cu M / FILTRU şi, în final, are un grad 7 ac de păr microstrip filtru.Sa stopband atenuare a parut destul de bine, dar sa inserare pierdere de passband a fost foarte rau, despre 7db.Ştiu că inserarea pierdere de passband este invers proporţională cu Q descărcate de rezonator, dar nu am nici o idee ce sa faci in continuare.Să selectaţi alte tipuri de linii de transport, cum ar fi linia de coaxial sau waveguide?Waveguide bandpass filtru pare atractiv, dar nu ştiu cum să-l design.GENESYS Şi poate face la locul de muncă?Sunt dornici pentru unele sugestii.
Îmi va fi foarte recunoscători pentru amabilitatea dumneavoastră.

Geng Zheqiao

Back to topRandy Rhea
Eagleware StaffAlăturat: 12 ianuarie 2003

Postat: Luni 01 decembrie 2003 1:42 pm Post subject:

-------------------------------------------------- ------------------------------

Da, vă sunt corecte,
care este inserat pierderea este invers proporţională cu rezonator descărcate Q. Mai exact, IL la passband centrul este dat de aproximativ

IL = 4.34 * Qloaded / Qunloaded * (însumarea valorilor G)

Qloaded este filtru centru de frecvenţă, împărţit la filtru de lăţime de bandă, în cazul dumneavoastră, 2856/60 = 47,6.Aceasta este o mare încărcate Q pentru lumped element şi imprimate filtre.Observaţi că inserarea pierderea este direct proporţional cu încărcate Q.

4.34 este o jumătate de neper constante.Cele (sumation a valorilor G) este egal cu suma de reactiv G valori pentru lowpass prototip folosit pentru proiectarea de filtru.Acestea nu includ încetarea G valorile G (0) şi G (N 1).G valorile sunt date în G Valori fila de M / FILTRU proprietate cutie.De însumarea G valori este prezentate în rezumat fila, o dată ce aţi introdus passband clipoci şi pentru filtru.

Cel mai bun mod de a reduce pierderea este de a utiliza resonators cu mai mare descărcate Q. În microstrip, asta inseamna ca o grosime de substarte ce este posibil, pentru că în ambele descărcate Q lumped şi distribuite resonators creşte odată cu creşterea volumului fizic.Dacă pierderea este o preocupare principală, mi-ar folosi un substrat grosime de până la 0.125 "sau 3.2 mm la 2.8 GHz. Cel mai mare frecvenţe mai subţire substraturi trebuie să fie utilizate sau de radiaţii şi moduri de operare suplimentare deveni o problemă. Cu gros substraturi, efemer moduri care există nu sunt simulate prin circuit teoria simulatoare. Prin urmare, pentru aplicarea am foarte recomanda utilizarea abilitarea electromagnetice simulator de a îmbunătăţi accuarcy. am recomanda de asemenea, luând în considerare un filtru interdigital cu grosime de substrat. Este degradate mai puţin de repede moduri.

Gros substraturi sunt scumpe.Acesta este motivul pentru prelucraţi filtre sunt adesea folosite pentru aplicaţii în cazul în care terenul spaţiere avion trebuie să fie de mare pentru a reduce pierderile.Un exemplu de filtru de tip este slabline care este rotund Tije între două avioane de teren plat cu aerul ca dielectric.Acestea sunt de multe ori făcut în interdigital sau combline.Nu este un exemplu slabline combline cu fotografii în cartea mea HF Filter Design si Computer Simulation.

S-ar putea să observaţi că ajută un pic de a folosi o mai mare lăţime de bandă şi apoi în creştere pentru a atinge stopbands.Totul depinde de dacă însumarea a crescut de la G valori sau de lăţime de bandă mai largă are cea mai influenta.Aveţi posibilitatea să utilizaţi
dvs. GENESYS simulator pentru a compara rapid pierderea de diferite bandwidths.Acesta este un pic mai uşor la cele mai recente versiuni a software-ului care vă permit să folosiţi interactiv de sinteză şi simulare.

Waveguide filtre ar fi redus de pierderi, dar acestea ar fi extrem de mari.GENESYS va simula coaxial procese, dar M / FILTRU sintetizeaza numai coaxial în pasit impedanta bandpass care probabil că nu este potrivit pentru cererea dumneavoastră.M / FILTRU mânere slabline foarte bine, dar de 2%, cu lăţime de bandă largă la sol avionul spaţiere va avea de suferit foarte mult de la infinitezimal moduri.

Meu final recomandare: gros microstrip sau suspendat microstrip ca o interdigital cu M / FILTRU de a începe proiectarea şi abilitarea de a rafina de proiectare.

Cer senin şi de înaltă Q

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back