PSPICE de simulare pentru un circuit de control PI

S

steadyj

Guest
Bună tuturor, am vrut, pentru a verifica stabilitatea unui PI bucla de control la fel ca în ataşament.În circuit, am folosit cel mai simplu model de OP-AMP, care a şine de
5 V şi sol,
precum şi deschide bucla de tensiune se obţine 1e 6.Este un idealizat OP-AMP model ca un accesoriu în ORCAD, deoarece eu sunt insterested în concepţia generală a bucla de control, mai degrabă decât unele specifice de performanţă la un tip de cartof.

Am folosit V2 ca o sursa de semnal, pentru a verifica pas răspuns.În timpul simulării, m-am întâlnit nonconvergence probleme.În cazul în care componentele sunt valorile alese în scopul de a face bucla de control în vibraţie, simulare nu poate fi terminat cu mesaj de eroare, cum ar fi "Convergenţă problemă tranzitorie în analiză de la Time = Timp .012 pas = 9.537E-12, dimensiune minimă permisă pas = 10.00 E-12 ".

Uimitor de lucru este accidental am găsit în cazul în care câştig de OP-AMP U32 a fost scăzut la 1e 5, apoi de simulare a trecut printr-ar putea fi.Poate cineva familiarizat cu PSPICE explica acest fenomen?Aproximativ am imputa lipsa de precizie cauzate de mare câştig, deoarece are nevoie de mult mai mare câştig mult mai mare precizie de tensiune de pe port de intrare de OP-AMP.
Ultima editare de steadyj pe 18 august 2008 12:29; edited 1 time in total

Max steadyj, nu există un punct Nu înţeleg în schematică:

Ambele noduri "ieşire" (care programul trebuie să ia în considerare ca conectat) expoziţii diferite tensiuni în diagonală (295mvolts resp. 500 mvolts).Îmi puteţi explica acest lucru?

Mai mult de faptul că,
aşa cum aveţi de gând să lucreze cu un singur bunuri, nu pot să-ţi urmez biasing sistemului.Şi ceea ce este scopul ultimele amplificator?

e the opamp model.

Am înţeles că RC element modele de opamp colţul de frecvenţă, dar ar trebui să fie insid
e de opamp model.În circuitele, impedanta de iesire nu este scăzut şi detrmined de către RC compas.

Elimină.
Ultima editare de steadyj pe 18 august 2008 12:30; edited 1 time in total

Max LvW, mulţumesc pentru răspunsul dumneavoastră.Ai dreptate că DC părtinire valoare nu are sens.Am încărcat un fişier greşit şi acum am corectat-o.

Da, este doar un controler de PI cu feedback negativ.În cadrul unui proiect trebuie să utilizaţi PI controller.Si eu folosesc RC-OPAMP combinaţie de a crea un model pentru doi.Şi vreau să ştiu de PI controller de performanţă pentru diferite parametri.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back