Proiectarea unui filtru pentru trei faze redresor val complet

T

TripACT

Guest
Am construit un redresor trifazat cu 6 diode (plin val redresor), alimentarea de la un transformator trifazat 400V-line pentru a-line la 24V DC. Pentru a filtra rezultatul mi-ar folosi un circuit de filtrare. La început aş ghici un condensator electrolitic conectat la ieşire ar trebui să suficiente. Am incercat diferite intervale de C, dar nimic nu ar putea îndeplini mai bine decât acest lucru. Am încercat să dau seama cum de a îmbunătăţi continuu de filtrare pentru a netezi rezultatul cât mai mult posibil. Există nici o modalitate mai bună de a face acest lucru? Vă rugăm să reţineţi: Nu vreau să folosesc 6 redresor trifazat. Ideea este să se hrănească acest drept într-un convertor 24V BUCK obţinerea de înaltă eficienţă. Designul este realizat cu OrCAD Capture si o simulare PSpice A / D Orice ajutor apreciat! Gary [ATAŞAŢI = CONFIG] 74524 [/ ATAŞAŢI] [ATAŞAŢI = CONFIG] 74525 [/ ATAŞAŢI]

- Tensiunea de ieşire din punte redresoare este tensiunea de pe C1. Acesta nu este măsurată în circuitul de simulare de la toate. PSpice are un marker diferenţial de tensiune pentru acest scop. - Alternativ, puteţi schimba sol circuitul de la transformator la punctul stea la ieşire V-. - Fără o sarcină, tensiunea de ieşire este doar de vârf tensiunea de intrare. Nu configurare de testare realist pentru un filtru. Tu ar trebui să adăugaţi rezistor de încărcare AA sau sursa de curent în funcţie de curentul de ieşire destinat. - Pentru un efect de filtru rezonabil, cu curenti de iesire uzuale, condensatorul filtru ar trebui să fie într-o ordine μF 1000 la 10000 de magnitudine. - Cu o configurare de măsurare semnificativ, veţi vedea o frecvenţă de 300 Hz unda.

- tensiunea de ieşire a punte redresoare este tensiunea de pe C1. Acesta nu este măsurată în circuitul de simulare de la toate. PSpice are un marker diferenţial de tensiune pentru acest scop. - Alternativ, puteţi schimba sol circuitul de la transformator la punctul stea la ieşire V-. - Fără o sarcină, tensiunea de ieşire este doar de vârf tensiunea de intrare. Nu configurare de testare realist pentru un filtru. Tu ar trebui să adăugaţi rezistor de încărcare AA sau sursa de curent în funcţie de curentul de ieşire destinat. - Pentru un efect de filtru rezonabil, cu curenti de iesire uzuale, condensatorul filtru ar trebui să fie într-o ordine μF 1000 la 10000 de magnitudine. - Cu o configurare de măsurare semnificativ, veţi vedea o frecvenţă de 300 Hz, unda
Multumesc.. Schimbat valoarea condensatorului 1000UF. Am încercat şi utilizat sonde diferenţiale pe condensator şi măsoară acum un curent frumos. DAR se arată ~ 41Vdc la ieşire. Cum se face? EDIT: am scos doar condensator şi măsurat. Arată ~ 41Vdc din nou, dar cu o cantitate semnificativă de valuri mai mari. Deci, este tensiunea de 41Vdc rezultat de redresor. Nu există nici o formulă pentru a cunoaşte tensiunea de ieşire din combinat redresor lui? -Gary [ATAŞAŢI = CONFIG] 74531 [/ ATAŞAŢI]

Totul ca design expectable.By, neîncărcat tensiunea de curent continuu de ieşire a unui brdige trifazat este valoarea de vârf a tensiunii interfazei, sqrt (3) * VPK, tensiunea de fază. Tu ar trebui să adauge o sarcină pentru a vedea un caz test mai practic.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back