Procesor DSP pentru Real Time Analizor FFT

• Thread starter electronic_engineer
  • Start date
E

electronic_engineer

Guest
Salut baieti, eu sunt într-un proces de a alege un procesor DSP pentru real Dezvoltare afișare timp FFT analizor. Gama de frecvențe mea în acest moment este de 3kHz la 150kHz. Sunt folosind un pic 14 convertor A / D pentru a digitaliza datele mele. Am nevoie pentru a efectua o FFT 2048-punct. Caut o combinație de (DSP + Microcontroller) dispozitiv, de fapt, fac modificări în dispozitiv existent pe care utilizarea MCU, dar am nevoie de DSP pentru a procesa FFT algoritm. Am nevoie de ajutor de la seniorii care au lucrat vreodata pe Real Analizor FFT timp. Vă rugăm să-mi sugereze ceva procesor pentru cererea mea, astfel că am putea începe căutarea în jurul valorii de. Asteptand cu nerabdare pentru răspunsul de ajutor. BR, EE

Gândiți-vă cum ar fi dispozitive de OMAP L137/138 de la TI Ea are un puternic procesor DSP și un procesor ARM .... Acesta poate potrivi u: D

[Quote = Jayakarthick] Gândiți-vă cum ar fi dispozitive OMAP L137/138 de la TI Ea are un puternic procesor DSP și un procesor ARM .... Acesta poate potrivi u: D [/quote] Orice unul a lucrat cu procesoare DSP pentru algoritmul FFT, te rog ajută-mă: (

Pentru ce privesc prelucrarea FFT aproape toate DSP sunt capabili să facă acest tip de operațiuni, limitele sunt cerințele aplicațiilor - în timp real 2048 puncte => pentru a alege un procesor cu o rată de ceas adecvat și de memorie pentru a gestiona toate probele - FFT display => verifica un procesor care are un suport nativ pentru interfața video sau are o interfata standard, pentru a susține un videoclip extern dacă cip. În aplicația dvs. Presupun că MCU este responsabil de gestionarea afișajului și MMI (interfata om mașină), dar cred că vă puteți muta toate functiile din interiorul un singur procesor. OMAPs include un MCU si un DSP si potential ar putea fi în măsură să îndeplinească ambele sarcini, dar eu nu am experimentat pe această platformă. Tu ar trebui să verificați, de asemenea, familia DaVinci care sprijină Windows și Linux Embedded Sistem de operare (în cazul în care aveți nevoie de ea), și sunt capabili de a efectua reală de procesare video timp, astfel cred ca aceste procesoare sunt ok pentru aplicația dumneavoastră. Verificați pe site-ul TI: exista multe informatii si poate unele notă de aplicare pentru OMAP, DaVinci sau C6000 familii DSP-ar putea ajuta. Ceea ce privește Mowgli

Vă mulțumim pentru răspunsul dumneavoastră. Cererea mea sa schimbat un pic, acum nu mă interfață unitatea de afișare, dar cu ajutorul PC-ului pentru a analiza datele. M-am gândit utilizarea de serii OMAP de instrument T ar fi risipa de bani așa cum le-a dezvoltat pentru aplicații de procesare video .. Am trecut prin Atmel Diopsis DCP + unitate MCU și a constatat că destul de util, vă rugăm să găsi link-ul de mai jos ( http://www.atmel.com/products/diopsis/overview.asp?family_id=680 ) Cred ca ceasul DSP, care este de 100 MHz, este destul de mult pentru a efectua 2048 punctul FFT sau chiar mai mult, ce zici? O dificultate am întâlnit este că, nu am putut da seama RAM reală și momory ROM a aparatului, un timp, prezinta 370 KB de memorie SRAM de unitate DSP, dar foaie de date în interiorul scrisă în acest fel .. 1.7 Mbiți de on-chip SRAM: - 16 K 40-biți x locații de memorie de date (6 Accese Memorii per ciclu) - 8 K x 128-biți dual Programul de portul de memorie Amplasare, echivalent cu ~ 50K DSP Poate, te rog ajută-mă cu problema de memorie? De asemenea, va fi posibil să se facă aliasing filtrare anti marfă înainte de a face calculul FFT folosirea acestui dispozitiv? Eu va aprecia ajutorul tău.

Din preliminar de sinteză Par documentului. 5.3.4 6-port de pe-chip de memorie Data System 16K * 40-bit on-chip de memorie => înseamnă că puteți stoca în memoria de date de pana la 16K elemente în virgulă mobilă, prin urmare, nu există suficient spațiu pentru a stoca intern de 2048 de valori fi prelucrate de către FFT, plus alte constante / variabile folosite de aplicație pentru a efectua calcule (de exemplu, coeficienții de filtrare). Dacă acest lucru nu este suficient puteți utiliza memoria externă, dar SW, va rula mai lent din cauza latență în accese la memorie RAM externă. Par 5.3.7 Este dicționar 8K de 128-bit de memorie portul dublă => daca programul este pus în aplicare de mai puțin de 8k instrucțiuni (ar putea fi mai mult, deoarece un singur bit 128-op cod ar putea mai mult de un grup de instrucțiuni) se potriveste în întregime în memoria internă și rulează la viteză maximă. Dacă memoria internă nu este suficient, trebuie să efectuați cache / localizare a instrucțiunilor de program în memoria externă și de execuție va fi mai lent (cat de mult depinde de eficiența de interfață de memorie și / sau DMA folosit pentru a descărca instrucțiuni de la un ROM extern) . Cu optimizări și dispune de codul de compresie memoria internă este evaluat de ATMEL pentru a stoca ~ 50K instrucțiuni echivalente DSP. Ceea ce privește Mowgli

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back