Problema cu IR Receptor / emiţător 455 kHz (Rec. TSOP7000)

S

stringskipper

Guest
Hi everybody.Sunt de lucru la unele proiecte cu IR de comunicare între emiţător, care este oscilatorul pe 455 kHz, cu CMOS porti NAND şi TSOP7000 receptor.Foaie de date pentru diode IR şi pretinde TSOP7000 acestei game de chiar şi 20 de metri poate fi atins, dar nu primesc numai 1m, în cazul în care este ieşirea din receptor stabil pentru sure.
Pentru transmiterea Am fost utilizate diferite tipuri de diode IR: TSHA55xx, TSHA62xx, VSMF3710 (SMD), toate de la Vishay Semconductor.Răspuns dintre ele variază de la 10ns la 600ns.Şi, toate acestea dau acelaşi rezultat, gama de mici dimensiuni.Pe osciloscop am urmarit de la semnalul de ieşire al CMOS poarta NAND şi se pare fin.De ieşire din MOSFET nu este foarte bine, dar cred că se poate face de lucru.Rise margine de timp este de aproximativ 600ns.Am încercat să înlocuiască BUZ11 cu IRF540, care este mai rapid, dar nu există nici o ameliorare.
Dacă cineva poate ajuta, aş fi foarte greatfull.
Toate cele bune.
Ne pare rau, dar ai nevoie de login pentru a vizualiza această ataşament

Nu uita-te la schematic ...Dar ..

Care este Freq ir de diode TX?
Am par să-şi amintească TSOP 455kHz au fost 840nm sau cel puţin diferite de 940nm standard.
Cât de mult Forward Current eşti punerea prin diode TX (Uita-te la pulsul actual în DS),
Si tu ai amintit un 100NF, şi de probleme.10UF capacul peste TSOP RX?

/ BingoAdăugat după 11 minute:
A avut o uita-te la schematice.

Eşti sigur că poţi conduce un BUZ11 (AT) 455kHz de la o singură 4011 poarta??

Aruncaţi o privire la intrare a FET cu un domeniu de aplicare.

Aveţi posibilitatea de a adăuga ultimele 2 4011 porţile pentru a obţine 3, în paralel, de a conduce FET.

/ Bingo

Cele mai sensibile lungime de undă: BW3dB de TSOP7000 este de 820-970nm, cu un centru de cca.870nm!
La faptul că (şi de către 300mAmp!) Este dat un <= 20 Transmitere metru.la distanţă ...
Puteţi vedea că, în mod explicit cu TSHF5400 & 870nm.

Vă rugăm să consultaţi foaie de date TSOPs, partea 3:
De date () de spargere lungime ar trebui să fie> = 22us, dar <= 500us!
Între două explozii separate, cu min.26use!
În cazul în care datele sunt explozii> 500us, ciclul dvs. taxa poate fi max 25%!

Puteţi vedea pe fişa tehnică a (de ex.) VSMF3710;
În cazul în care Tp / T = 0.2-Idiode 0.5_the max ~ 30-70mA ..., dar în cazul în care este mai puţin 0.06, acesta poate fi de până la 200mA ...

Trebuie să aveţi unele Rlimit în Serie cu diode dvs. too_in alt caz vă va ucide acolo!
IR ta de E-diode are ca.10V şi practiacally zero Rlimit-doar capacitatea de unitate a sursei de alimentare dumneavoastră stabileşte unele :-( limită.
Dacă aveţi o Rsource externe pentru ex.1.0-10 Ohmi (după cum a scris bingo600 prea) puteţi măsura / monitoriza curenţilor Diode de asemenea.

CD4011 poate conduce max.la /-3mA şi nomore de familie modernă, nu pentru noi modele! ...
De protecţie Selectaţi 74AC00, OK; nu este pincompatible, dar are o mai bună ESD & este o componentă actuell.
Than IRF540 a Cinp, la 3nF, Idrieve capacitatea de până la 120Amper (Rdson este 77mOhm Max !)...
Buz11 de putere este un pic mai mic (CIN la 2NF Typ, Rdson max 40 MOHM), dar similare.
K.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back