problemă DFM?

R

rahultcd

Guest
Ce măsuri de precauţie putem lua ca inginer layout analogice pentru a face compatibile cu aspect DFM?

Nu am folosit DFM instrumente bazate pe plz .. spune-Cum putem testa dacă layot nostru este compatibil cu DFM sau nu?
Thnx

Depinde ce tehnologie în care lucraţi.În mod obişnuit geometrii de mai jos 0.13u DFM ar fi, probabil, o problemă, cu toate că nu-mi cita pe el.Cel mai mic tech am lucrat in este 0.18u care nu au avut această problemă.

Normele DRM urmeze reguli, cum ar fi VIAS dublu şi să se concentreze mai mult pe Diafonie şi problemele STP.
FAB să furnizeze un set de reguli de proiectare pentru a design by.
Cred că companii ca instrumente de aprovizionare cadenţă de verificare şi de stabilire afară pentru DFM.

Care este procesul de lucru la tine?
De la 130nm şi de mai jos pentru a lumii nano, DFM devine din ce în increasinly mai mult.

Sa de a nu chiar un reguli de proiectare, ci mai mult ca un linii directoare pe care am putea repara oppurtunistically pentru a ajuta la îmbunătăţirea performanţelor circuitele, randament, fiabilitate, variaţie, şi multe altele.

Când a ajuns la 65 nm şi mai jos, mai mult şi mai mult din această orientări va deveni în cele din urmă RDC, deoarece devine foarte serios.

Este posibil să doriţi să verificaţi cu tine de turnătorie în cazul în care nu vă oferi o astfel de verificare (run-seturi) din DFM.

turnătorie ar trebui să furnizeze regula DFM, ca inginer proiectant, noi trebuie doar să o urmeze.

Salut,
Trebuie sa folosesti DFM (proiectare pentru Manufacturability) liniile de ghid în Configuraţie pentru a reduce şansele de cazuri de anomalii (pantaloni scurţi), precum şi la îmbunătăţirea randamentului fără a creşte zona de layout.

Ex: contactele redundante, VIAS redundante, consola mai multe poli, spaţierea extra b / w în formă de L-poli & diff, spaţiu suplimentar b / w în formă de L & diff poli, etc

Puteţi rula regulă DFM dosar separat, după ce a alerga RDC.

Cu respect,
Sunt de lucru cu privire la metodologiile de DFM.De obicei defineşte două tipuri de obţinerii de pierderi.
i) Pierderi funcţională din cauza unor defecte de geometrie layout ca spoturi, pinholes, etc
ii) pierderilor Parametrica datorită variabilităţii în valori nominale a componentelor şi a nepotrivirii între ele.O În mod normal, duce la pierderi în executarea de celule sau de circuit.

Pentru a depăşi problemele de raportul de mai sus, u trebuie să fie sigur de a pune în aspectul straturi în centroidul comune, precum şi, de asemenea, de a încerca creşterea W * L.Mai târziu, datorită modelului Pelgrom lui care defineşte în decalajul ca:
Sigma (Delta (P)) = A_p / (sqrt (WL)) (1)
Vă recomandăm următorul fişier, disponibil în EDABOARD de asemenea:
Ne pare rau, dar ai nevoie de login pentru a vizualiza această ataşament

salut,
Ne pare rau, dar ai nevoie de login pentru a vizualiza această ataşament

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back