Pot modula două semnale diferite simultan?

T

the_risk_master

Guest
Pot modula două semnale diferite (de exemplu, digital, analogic altele) în același timp cu ajutorul FM și AM tehnica? [Ideea este de a modula semnalul digital utilizând AM tehnica si informatii analogice modulate in FM în același timp tha] În cazul în care voi fi hgotten ideea mea și are, de asemenea, o idee cum de a face acest lucru posibil Sunt recunoscator să discutăm aici, becasue acest lucru ar fi proiectul meu ultimul an în universitatea mea .. Multe mulțumiri tuturor, the_risk_master

Sigur. În mod tradițional, există lucruri numite subcarriers în cazul în care pentru transmisie TV pe care le transmit video la transportatorul folosind AM, și modulează audio de pe o subpurtătoare cu FM. Exemple mai moderne includ OFDM, în cazul în care există, probabil, 50 modulațiile ortogonale întâmplă în același timp.

Întrebarea dvs. este neclar. Două semnale diferite (transportatori) pot fi modulate folosind orice modulare doriți și nu văd de ce nu, în același timp. Dacă este vorba despre utilizarea ceva de genul dublu modulare (AM și FM) pe același semnal (purtător), cu același semnal modulațiile există unele restricții, dar este posibil. Explică-te mai bine.

Hi Sir Borber și Sir Biff și alții, Sir Borber, esti chiar Im vorbesc privind modularea dublu, îmi pare rău pentru tine confuze sau poate fi pur și simplu Im neclare în declarațiile mele. Ce ideea mea este, de a transmite doua informatii diferite (un singur impuls analogic, altele digitale) Voi transmite informatiile analogică folosind tehnica FM și pentru informații digitale AM ​​tehnica, cu operatorul de transport doar un singur, Im conștienți de faptul că este posibil, dar eu nu sunt sigur cum să-l pună în aplicare, electronice (pot fi poți să-mi dai o diagramă bloc, dacă aveți o idee) și vă permite, de asemenea, discuta despre restricțiile pe care le-ați declarat anterior in mai multe mulțumiri the_risk_master vă rugăm să răspundeți din nou, (altele pot alătura, de asemenea, discutăm aici)

Pentru realizarea ideii tale trebuie să vă cascadă modulator FM și AM modulator după el. Pentru a obține semnal nedistorsionat FM, după demodulare FM modulare de AM trebuie să fie mai mic de 90%. ASK simplu nu pot fi utilizate.

Aceasta tehnica este folosita de multi ani .. De exemplu, PAL sau SECAM .. Singurul lucru este sa faci este de a combina două semnale modulate într-un mod corect și de a modula acest "semnal compus" pe un singur transportator, cu un alt tip de modulare FM ca, PM sau AM sau modulațiile digitale .. Dar să fie foarte atenți în timp ce faci asta bacause de semnale pot deranja unii pe alții dacă nu furnizează suficiente izolare în timp ce combinarea ...

Viziunea TV modularea operatorul de transport este foarte diferit de ideea vorbim despre. Combinația de componnents de semnal video (de luminanță și crominance) se face în banda de bază înainte de modulare AM de operator de transport. Un fel de FDM este utilizat. Și modularea de operator de transport este de doar AM. Această idee de a folosi două tipuri de modulare a transportatorului de a transmite două semnale diferite este ciudat și nu este de obicei folosit, dar este posibil.

Vă mulțumim din nou Sir Borber și BiBoss Sir și altele, pentru răspunsurile Dar ce factori sau limitări I poate encouter în timp ce punerea în aplicare a prezentului? Domnule Boreber a menționat în mesajul său anterior despre câteva restricții cu privire la acest subiect. ce sunt aceste restricții?

Cred ca tu wont a fi capabil să pună în aplicare modularea 100 la suta ca amplitudine informatiile dvs. modulare de frecvențe va fi pierdut. Dar asta este, de fapt OSL nu AM.

Așa cum am spus max. AM modulație este de 90%. Tu ar trebui să lasat intotdeauna min. 10% din amplitudinea de purtătoare pentru transmisia FM nedistorsionat. 100% AM înseamnă că transportatorul va fi întreruptă (amplitudine este egală cu 0). AM modularea este pur DSB AM (transport și două benzi laterale).

[Quote = Borber] modularea TV transportatorul viziune este foarte diferit de ideea vorbim despre. Combinația de componnents de semnal video (de luminanță și crominance) se face în banda de bază înainte de modulare AM de operator de transport. Un fel de FDM este utilizat. Și modularea de operator de transport este de doar AM. Această idee de a folosi două tipuri de modulare a transportatorului de a transmite două semnale diferite este ciudat și nu este de obicei folosit, dar este posibil. [/Quote] Eu nu prea cred .. Transportatorul Chroma că 4.43MHz este modulat de componente YB și YG care sunt orthogonaly separate și modulate de PAL (sau SECAM orice fel ..) modulare tehnica. Sunetul este, de asemenea, modulat FM, cu un operator de transport 5.5MHz .. Apoi, semnalul video Baseband se adaugă în aceste semnale compozite .. Deci, există două semnal in banda modulat și una pentru a fi upconverted la semnal purtător principal. Pe scurt, multe semnale modulate pot fi compuse într-un singur semnal și apoi acest semnal compozit poate fi upconverted pe un alt transportator principal. Deci, semnale de câteva independent modulate pot fi purtătoare de unul .. Pare fezabil ..

OK BigBoss. Putem spune televizorul este folosind un fel de multiplexare a transmitt patru semnale modulatoare (Y, YB, YG și sunet). Și multiplexare este metoda obișnuită. Dar the_risk_master vrea să folosească două tipuri diferite de modulații în același operator de transport pentru a transmitt două semnale de modulație. Este allso multiplexare?

Cred că, da sale. dar adevarata provocare va fi modelarea procesului de proiectare și apoi filtrele approperiate. puteți prima amplitudine modula transportatorului. Ei bine, cred, modularea indicele ar trebui să fie cât mai mică

[Quote = Borber] Așa cum am spus max. AM modulație este de 90%. Tu ar trebui să lasat intotdeauna min. 10% din amplitudinea de purtătoare pentru transmisia FM nedistorsionat. 100% AM înseamnă că transportatorul va fi întreruptă (amplitudine este egală cu 0). AM modularea este pur DSB AM (transport și două benzi laterale) [/quote]. De unde ai 90 la sută din AM modulării, dar nu să zicem 95 sau 85? IMHO parametrii de modulație trebuie să fie conectat la raportul acceptabil pentru ambele SNR modulații, atunci Numerice va face sens.

Acest 90% i-am luat de la analogia cu principiul sunet intercarrier în televiziune fără o analiză mult. Nu transportator viziune nu trebuie să fie modulată mai mult de 90% pentru un sunet SNR de 55dB cred. Mi-ar compun Modulatoare primul lant de oscilator FM și al doilea modulator AM. Ordine inversă necesită PM pentru modulație de frecvență și indicele de modulație va fi mai mic. Aceasta este doar o vizualizare rapidă în problema.

Am ment că punerea în aplicare ar putea nevoie pentru a avea canale (canale stabilite peste AM și FM) de calitate ale serviciilor de a se degrada în mod egal atunci când SNR scade. the_risk_master nu a specificat nici RS, ci doar: "Ideea este de a modula semnalul digital utilizând AM tehnica si informatii analogice modulate in FM în același timp tha"

Bună Domnule Boreber, Sir Artem, Sir BigBoss, și alții, Vă mulțumim pentru discuțiile youve fost postarea, dar înainte de a ajunge mai departe de aici. Mai jos este o imagine sau o diagramă Ive a fost propus de, cred că va avea probleme în manipularea digitală informatiile aici folosind ASK efectuate de FM. recepția ar putea fi, de asemenea, predispus la erori (în informație digitală), mă puteți ajuta ameliorarea această schemă?

Schema prezentată are sansa de limitat pentru a lucra. OA are o PSRR, care nu va mi pasă de variațiile mici ale semnalului AM (un semnal digital nu poate produce AM modularea ASK, dar probabil, ai nevoie de un convertor DA pentru AM). Variație foarte mare de aprovizionare va scădea liniarity de ieșire a semnalului FM. Să mergem de la teorie la practica. Care va fi transportatorul FM și semnalul de frecvență maximă a modulatorului AM vă așteptați să curgă de la această schematică?

2 the_risk_master eu nu sunt expert în radio și de comunicare de date, dar cred că ar trebui să specificați constrângeri dumneavoastră în formă de caietul de sarcini prima cerință. Punere în aplicare este ultimul lucru în faza de proiectare ai putea începe cu.

Acesta nu este la fel de simplu pe cât pare. Am lucrat la emițătoare TV PAL. în acest sistem are trei componente. 1 videoclip alb-negru: până la 5 MHz 2 audio: la 5,5 MHz & lățime de bandă 200 kHz 3 chroma (culoare): la 4.43 MHz aici, rețineți că nu se ciocnesc audio & video în termeni de lățime de bandă (audio * la 5,5, care este de 500 kHz la distanță de la video) un filtru simplu este suficient. Informațiile de culoare este în banda de filme (alb-negru), dar datorate acesteia este în curs, în timp se întoarce decupare de sincronizare orizontală este filtrat în timp Domin. asa ca aici (1) FM & AM nu sunt într-adevăr combinate în domeniul frecvență (2) semnal monocrom si color sunt multiplexate de timp. acum apropie de punctul de, luați în considerare, de exemplu, că aveți ceasul de 100 kHz pentru semnal digital si ai restricționa serie de 1 urmat de o serie de la 0 la maximum de 10 (de către unii tehnica de codare). apoi frecvența minimă a semnalului digital va fi de 10 kHz. aveți posibilitatea să utilizați

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back