plz help!

R

rashmu

Guest
Bună ziua evryone .. Sunt un nou membru al acestui forum.I am un an de final va fi studentă a face proiect pe microcontroler (8051), utilizând GSM.Its numit Notă R Remote board.We folosind Sony erricson W302 mobil ca modem.It sprijină comenzile AT în PDU mare mode.We testat-o folosind hav hyperterminal.We conectat mobil la microcontroler folosind sale datacable şi USB la RS-232 converter.But am r în imposibilitatea de a obţine răspunsul de telefonie mobilă în cercetare microcontroller.We folosind magic flash plimbare şi software-ul pentru a descărca programul de operator şi care ne R folosind bord AT89C51 flash pentru programming.Can iniţială cineva să mă ajute să continuaţi? nu am găsi nici o cale de ieşire şi un pic de urgent.Thanking u în avans.plz mintea Dont lectură o astfel de query.I de mare va fi foarte asteapta cu nerabdare pentru un răspuns ...

Am avut probleme cu USB-RS-232 convertoare.Există o modalitate de a obţine curat RS-232 semnale direct la interfaţa de a uc?

Ai de fapt, sonda de semnal cu privire la codul PIN UC pentru a vedea dacă se ajunge acolo?Verificaţi că şi rata baud.

De asemenea, a vă conecta la UC folosind HyperTerminal şi al face să funcţioneze în acest fel prima.Acest lucru va elimina toate alte lucruri intermediară potrivită şi vă permite să testaţi codul dumneavoastră.

Buna .. după cum a sugerat u, am schimbat rata baud a mobile.It a fost de fapt 115200 şi prin conectarea acesteia la HyperTerminal, am schimbat în 9600.The rata baud de 8051 este, de asemenea, la fel ... dar am îndoieli dacă această setare rămâne acelaşi după îndepărtarea de la mob PC.Also u hav-a spus să încerc prin conectarea operatorului să olz hyperterminal.Can u spune-mi cum se face n ceea ce poate fi verificat faci asta? De asemenea, ne-am verificat n TX RX PIN-ul de controlor După descărcarea n PGM executându-l. (MC a fost pus în consiliul de pâine) Avem semnale de fapt, am ridicat în ambele dintre ele (aproximativ 5 volţi). Din aceasta vom putea spune că am primit răspuns hav FRM mobil? Va fi de aşteptare pentru a răspunde la revedere ..

Din răspunsul dumneavoastră nu înţeleg nimic în cazul în care a lucrat.
Poti sa fi mai specific?Aţi reuşit să stabilească o comunicare între UC şi modem?
Ti-lucrările de conectare HyperTerminal?Acest lucru ar ajuta la eliminarea tuturor problemelor asociate cu USB-RS-232 Converter.

Ok .. i wat făcut a fost de fapt, am conectat microcontroler şi mobile, utilizând (de la sfârşitul mobil) datacable, femeie-femeie conector USB şi USB-RS-232 converter.We au montat la bord MC pâine şi hav Max utilizate -232 also.We testate la PIN-ul pentru a transmite semnalul de înaltă indică transmitere a datelor (de comandă pentru a mob), în cazul în care am făcut obţine o tensiune înaltă (thats jur de 5V). De asemenea, avem de înaltă tensiune de la a primi PIN-ul îndoială too.I putem , prin prezenta presupunem că primesc PIN-ul este bcoz de mare sa primit răspuns de la mobil? Un lucru este că ambele pinii sunt ridicate simultan, dar în mod normal, ne aşteptăm primi PIN-ul să fie ridicată după PIN TX merge mic ... nu? Deci a putea u plz spune-mi cum ne asiguraţi-vă că ambele r comunicare? De asemenea, ru-vă că putem utiliza mobil ca modem in acest caz? Vă întreb acest bcoz de telefonie mobilă nu răspunde în nici un fel (cum ar fi acesta răspunde atunci când sa conectat la un calculator) I într-adevăr nu au nici o idee despre cum se conectează microcontrolerul la terminalul hiper? U-a spus că acesta WUD a elimina toate problemele asociate cu convertizor .. nu? Plz spune-mi cum a atinge it.Thanks pentru răspuns ur ... va fi de aşteptare pentru următorii unul ... la revedere ...

Linii ar trebui să fie ridicată doar atunci când la ralanti, care este cea mai mare parte a timpului, dar atunci când nu există date ar trebui să existe impulsuri mergi la 0V.Puteţi să vedeţi numai cei cu un domeniu de aplicare, nu cu un metru.

Conectaţi MAX232 direct la portul PC-ul de serie.Ar trebui apoi să talikg micro direct.Trimite caractere de la tastatura pentru a UC şi a vedea dacă acesta răspunde aşa cum ar trebui.

Ya thats adevărat ... coz apoi am constatat că toate liniile sunt mari there.We verificate cu CRO.We CUD a se vedea impulsuri pentru o perioadă foarte scurtă ... Unul îndoială că a sa format este că PC-ul solicită conducătorului auto de telefonie mobilă să fie recunoscut de ca modem.Then does un microcontroler prea necesită acest lucru? Dacă este aşa, atunci aceasta necesită PGM conducătorului auto care urmează să fie arse în operatorului care este destul de greoaie na ..? Wat m-am gândit este că am r faci doar de comunicare de serie prin intermediul n MC, prin urmare sa de a nu necesar ca acesta să shud recunosc mob ca modem ... Is it OK? Plz a clarifica acest lucru pentru me.Also-a spus să se conecteze max232 IC la portul serial al PC-ului.Am dint a lua cum se face .. a putea u plz spune-mi acest lucru în detaliu ....?.. mulþumiri foarte mult ...

Eu nu cred că era necesar să se recunoască modem.Tot ce ar trebui sa facem este comunicarea de serie

MAX-232 ar trebui să fie pur şi simplu conectat la PC: TxD la RxD la ambele capete, asta e tot.MAX232 este doar interfaţa dintre PC şi MCU dumneavoastră.

hi .... pentru a vă conecta la max232 shud PC vom utiliza RS-232 anumit port în spatele CPU? De asemenea, am ajuns la knw sumthng ABT numit "caseta de SMS-uri" de la net.They spun pe dispozitivul de care converteşte mesajele de la mobil de la CPD Mod de la text mode.Do u hav orice idee ABT-o? Este disponibil în d piaţă? De la mobil am r folosind funcţionează doar în modul de PDU, acest dispozitiv va fi foarte util pentru noi ... Plz spune-mi dacă u knw sumthng ABT ea ... multumesc foarte mult .. la revedere

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back