o întrebare despre circuit bandgap

X

xz781122

Guest
Vreau să proiecteze un CMOS bandgap circuit.So Trebuie să utilizez PMOS, pentru a forma dioda (3 diode în figura). Dar cum a putea i a simula acest diodă? Pot utiliza numai nod sursă şi nod în vrac pentru a forma o diodă ( la fel ca în figura), şi a pus această diode în circuitul meu direct? Am făcut o simulare a prezentei diode în I hspice.but nu poate obţine curve.How corecta VI se fac pentru a forma o diodă cu proces CMOS.
Ne pare rau, dar ai nevoie de login pentru a vizualiza această ataşament

Pentru punerea în aplicare a diode în bandgap va trebui să utilizaţi o BJT laterală care se formează în procesul de CMOS, aşa cum se arată în figură.În acest BJT PNP colector dvs. este substrat şi care este întemeiată dacă vă la sol de bază (N-bine), apoi să utilizaţi sursa / exodul de tranzistor îl puteţi folosi ca o diodă pentru circuite Bangap.
Dar acest lucru arată imaginea de aspect.Pentru a utiliza o pentru simulare trebuie să te laterală modele BJT a tehnologiei CMOS în care lucraţi.Tu ar trebui să poată lua pe ei de la oricine este furnizarea vă modelele normale de tranzistor MOS.
Folosiţi că modelul BJT pe care le dau şi conectaţi BJT ca o diodă aşa cum este descris mai sus (cu pămîntul Base şi colector şi utilizarea Emitter ca joncţiunii p diode) si folositi-l în circuit dvs. bandgap.
Asta este modul în care ar trebui să fie făcut.
Ne pare rau, dar ai nevoie de login pentru a vizualiza această ataşament

de ce nu se utiliza pnp vertal?acesta este foarte popular în proiectarea banggap CMOS.

Pentru a aryajur
De ce nu se utilizează tranzistor verticale parazitare PNP ca unei diode în CMOS circuit de referinţă bandgap?

În general, de turnătorie va va oferi cu GDS BJT şi modelul condiment.U le poate utiliza în mod direct.Nu este nevoie pentru a proiecta BJT tine, sau nu puteţi obţine parametrii condiment de model al BJT dumneavoastră.

Îmi pare rău pentru formulări greşite.M-am referit BJT verticală.

în cazul în care BJT laterală este disponibil, cred ca este mai eficientă decât una verticală.

Poli laterale-PNP (PPNP sau LPPNP) BJT se numeşte poli, deoarece lăţimea de bază este definită de lungimea poarta canal poli.Acesta este de fapt un 5-dispozitiv terminal.

P: Gatepoly
B: Base NWELL
E: P interioară Regiunea
C: P Outer Ring

Câştigul actual este w / o un strat de N * îngropat între 2-10.Aceasta este suficient pentru a utiliza PPNP ca un amplificator.Actual de colectare este convertit în rezistori dau cu aproximativ 10-20 de câştig de tensiune.Care reduce cerinţa compensată prin ordine de mărime în funcţie de zonă pentru amplificator de eroare.Asta este tipic o PMOS.

Problema este că turnătorii rareori model de acest aparat.Există număr foarte mare de dispozitive pe care le puteţi utiliza pentru a îmbunătăţi desenelor şi modelelor dumneavoastră.Dar, turnătorii sunt procesoare poarta.

Stimate Domn:

Cum ti-ar folosi un astfel de dispozitiv PPNP?
Nu există nici un astfel de lucru, în cele mai multe dintre simulatoare de circuit.

Practic, am putea avea de a strâns poarta poli de a AVDD?
Pentru modelarea sau scopul de simulare.

Vă sugerez să folosiţi un raport emiţător ca într-o celulă PTAT clasică.Numărul de paralele emitenţi sunt conectate în serie cu PTAT curent rezistor de definire.Diferenţa colector actual este amplificată de două rezistenţe poli sau NMOS în modul liniar.Diferenţa de tensiune este în continuare amplificate de un stadiu PMOS cu cascode pliate.Amplificatorul Drives apoi tensiune bandgap directe.Baza de PPNP este conectat la VSS.Părtinire cădere de tensiune în întreaga rezistorul poli ar trebui să fie mai mici de 10-15 * VT.

Modelul de PPNP este o subcircuit cu 2-3 PNPs si PMOS.Poli este regulat conectat la emiţător.Care oferă unele inversare de canal şi pentru a reduce zgomotul pâlpâirea.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back