Noţiuni de-5V de la 5V de aprovizionare de a conduce opamp?

A

ahgu

Guest
Eu am nevoie pentru a obţine zero adevărat din opamp.Aşa că am nevoie de -5, sau poate chiar -1 în acest scop.Cel mai bine este sa-5V pentru a se potrivi 5.Puterea trebuie să fie liniară reglementate.Există o idee simplă acolo?Pot doar stiva 2 LDO împreună şi de a folosi ca mijloc sol?

mulţumesc
Ahgu

Nu există nici o modalitate de a genera-5V de 5 V în configuraţie liniară (regulament).
În schimb încercaţi convertoare DC-DC/Charge-pump care să genereze-Vout de Vin ".

Exemple:
ICL7660
MAX660
TC660 ....

Citat:

Pot doar stiva 2 LDO împreună şi de a folosi ca mijloc sol?

Dacă doriţi să genereze tensiuni negative, strategie buna este de a folosi
un fel de taxa de configurare pompa care tarifele de un condensator
la 5V, si inverseaza terminalele condensator.Nu sunt sigur dacă
puteţi genera un parfum-5V de la 5V, dar cu siguranţă veţi obţine o
de tensiune negativă suficient pentru a produce 0V pentru opamp dumneavoastră.

De ce nu pot folosi 2 LDO?

cum ar fi 2 baterii, stivuite pe partea de sus pe fiecare parte, utilizarea ca mijloc de sol.- GND --

Aveţi posibilitatea să utilizaţi 2 LDOs sau circuitului de la postul meu anterior, cu acelaşi efect.În ambele ocazii de a avea /-5V ieşire va fi nevoie, în 2-LDO caz despre ≥ 11V şi cu (1 sau 2) opamp de alimentare 10V ..

Altă opţiune este de a utiliza 1 diode de silicon (1N4148, ...), cu 1kΩ rezistor de la 5V şi de a crea devider tensiune (4.3) - 0 - (-0,7).Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a conduce opamps, cum ar fi CA3130 şi au "true" 0V de ieşire.

Nu înţeleg în cazul în care R şi circuitul de diode va funcţiona.

le-aţi 5V ---- R -------- GND ----------- ----------- Dioda (-0,7)??Nu cred că de aprovizionare OPAMP va forţa să fie-0.7V.În cazul în care locul de muncă, Single Supply designer opamp pot face doar asta şi nu am această problemă.

-ahguAdăugat după 8 minute:Înţeleg ce vrei să spui acum.în cazul în care schimbarea de sarcină, negativ-0.7V schimbări, de asemenea, poate prea mult zgomot.

Ataşat este de circuit.
Ne pare rau, dar ai nevoie de login pentru a vizualiza această ataşament

Puteţi construi o taxa de ţiţei pompei, cu un vechi 555 temporizator.Acesta ar trebui să vă dau câteva-3.5V, care ar trebui să fie de ajuns pentru scopul dumneavoastră.

În funcţie de cererea dumneavoastră puteţi fi în măsură să împartă doar putere de intrare cu un alt opamp şi o pereche de tranzistori, sau chiar de a insera un cuplu de diode în serie cu circuitul de întoarcere şi de putere opamp-V, de la faţa acestor diode.

puteţi utiliza un DC-DC pentru a stabile de aprovizionare negativ de alimentare.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back