Newbie FPGA întrebare ...

B

Big Boy

Guest
Ei bine, trebuie să spun că eu consider eu ca un expert în multe domenii, dar atunci când a venit la FPGA,
Sunt un total newbie (again. .. oh bine: p)

Ei bine, întrebarea mea este simplu (nu-i asa?)

Îmi doresc să proiecteze cu FPGA.Am leared un pic despre unele HDL limba, ştiu despre FPGA (în teorie, cel puţin ... pentru practice, un pic mai putin ...), dar întrebarea mea este mai mult despre punerea în aplicare.Pur şi simplu pune,
să presupunem am o idee (idee de design),
precum şi dorinţa de a transpune în FPGA (sa presupunem ca este Xilinx, spartan ... ar putea fi alte dar pentru moment,
mă voi concentra pe cele).

Ce instrumente am nevoie (softwares. ..)?

Există un simplu instrument care să mă ia de la design la intrare de tip bitstream generaţie, care trece prin simulare, P & R, ...?Ce-i cu Xilinx ISE?Sau am nevoie de instrumente de milioane?

Dacă mai multe instrumente sunt necesare, ceea ce am nevoie (design de intrare, simulator, sintetizator, ...).Ei bine, această întrebare este, de asemenea, despre cer personal prefferences ...(încă cu Xilinx în minte)

Multe mulţumiri în avansuri ...

Xilinx ISE vă poate lua de la HDL pentru a FPGA de tip bitstream, va trebui de asemenea, un simulator (Modelsim sună ca o opţiune bună pentru tine).În afară de aceasta, ISE
a sintezei de instrument nu este la fel de bun ca celelalte disponibile comercial FPGA sinteza instrumente, astfel încât, dacă aveţi o mare de proiectare sau doresc să-l ceas foarte repede, s-ar putea să vrea să-Synplicity Synplify, de asemenea.

ISE poate face fiecare lucru pentru tine excepţia HDL simulare.Dacă este prima dată când a utiliza FPGA, @ ltera este o alternativă mai bună.@ ltera
lui SW este mai uşor de folosit şi include simulator.
Practic, puteţi manipula FPGA utilizând ISE modelsim

1.Design de intrare: ISE
2.HDL Simulare: modelsim
3.Sinteza: ISE
4.Locul şi traseu: ISE
5.fişier de configurare generaţie: ISE

Mai multe instrument puternic lanţ:

1.Design de intrare: Mentor FPGAdvantager
2.HDL Simulare: modelsim
3.Sinteza: Synplify pro
4.Locul şi traseu: ISE
5.fişier de configurare generaţie: ISE

Cred că totul depinde de buget, puteti folosi ISE WebPack "liber" şi include Xilinx sinteza instrument XST dar nu accepte toate Xilinx FPGAs
pentru dumneavoastră,
puteţi încerca să văd un simulator de liber, există unele pe internet sau de a lua o evaluare de licenţă pentru nici un simulator,
cu toate acestea, dacă
dvs. de design este complicat aceste simulatoare nu va ajuta.va trebui apoi să obţineţi un alt nivel mai ridicat simulator.
Mentorul FPGAdv grafic este foarte scump, nu veţi avea nevoie de el acum, "Nu-mi place, de fapt,"

notă.", ar trebui să înceapă cu unele simple proiectează înainte de a merge mai departe cu proiectul dumneavoastra doar pentru a ajunge la comandă cu FPGA"

Multumesc tuturor ...

Ce zici de ActiveHDL pentru proiectare intrare?Am auzit-o integrare a întregului flux de proiectare în centralizat interfaţă simplă.

Oricine ActiveHDL folosit?

I s-au folosit de toate FPGA vorbesc despre instrumente de mai sus, de activeHDL este cel mai uşor pentru un newbie cred.

Big Boy a scris:

Multumesc tuturor ...Ce zici de ActiveHDL pentru proiectare intrare?
Am auzit-o integrare a întregului flux de proiectare în centralizat interfaţă simplă.Oricine ActiveHDL folosit?

Este usor de folosit active HDL la program şi a simula VHDL pe bază de cod,
cu toate acestea active nu synthetise şi ai nevoie de un alt program ca Synplicity Synplify sau ISE.
Este bun pentru a începe şi pentru editare code: le-a aut-complete şi aout-liniuţă caracteristică, este pe deplin colorate (ca Delphi, Visual Studio)
etc Dar este caracteristica tuturor cosmetice.Îmi place să le editaţi.Vă recomand active pentru a edita şi a simula şi cum ai devenit mai familiarizaţi cu HDL merge la ISE.

Deci, următoarele asociere ar fi o alegere bună?

Active-HDL pentru proiectarea
ModelSim pentru simularea
Synplify pentru sinteza
ans de nativ instrument pentru P & R şi Bitstream generaţie (ISE)

Desi, cred ca nu prea au de ales pentru a afla cum să import / export fisiere prin intermediul software-uri diferite ...

Pot ModelSim simula la diferite niveluri (HDL, post-synthesys, după P & R)?

Tu, practic au o jos ..cu excepţia faptului că va trebui să se gândească la aldec şi modelsim ca, în general, aceeaşi instrument ..ambele ocupa de design de intrare şi de simulare, deşi aldec sorta naspa ..Design intrarea cu adevărat doar nevoie de un editor ..care cele mai multe instrumente de simulare au construit in (aldec şi modelul de a face) ..

În ceea ce priveşte înapoi anotating calendarul înapoi în simulare ..da, o poti face cu modelsim folosind netlist fişier şi. sdf ..Im sigur aldec de asemenea, nu-i asa ..

jelydonut

salut

când u achiziţionarea de kit de dezvoltare de la vânzător, ele oferă şi de sprijin de asemenea, instrumente care r suficient pentru a începe cu.aceste instrumente au capacităţi limitate.u poate folosi, de asemenea, alte instrumente ca pe ur cerinţă.de a avea un design complet u ce este nevoie de o fisrly HDL compilator care se vor compila ur u program care a scris in HDL.apoi u nevoie de un simulator de unde se poate vedea şi în producţia de ur program în formă de undă.când ur mulţumit cu el apoi u vrei sa impliment de proiectare pentru că n-au u pentru a genera netlist care spune fpga care conexiune unde şi cum trebuie să se facă pentru că u nevoie de un instrument de sinteză.ur după program este sintetizat apoi u Trebuie să fac nişte calendarul constrângere care pot optimiza ur design care să opereze la frecvenţa de ceas pentru ca u nevoie de o sincronizare contraint editor.u de asemenea, nevoie de un instrument care poate spune-ur fpga că în cazul în care şi la ce locaţie care PIN de proiectare ar trebui să fie plasate.şi la sfârşitul u nevoie de un instrument care ar trebui să aibă drept de intrare netlist, momentul constrângerile şi PIN-ul de constrângerile şi are capacitatea de a converti de intrare la bit flux care se petrece la programul de fpga.şi, în final, u nevoie de un instrument care poate încărca ur program de fpga şi u fizic poate verifica ur design.acest lucru este complet procesul de proiectare a fi implimented.Sunt utilizând Xilinx fpga şi le-au furnizat complet pachet de aceste instrumente sub numele de software-ul ISE.avantajul de a folosi acest bundle este ca este foarte ieftin, comparativ cu instrumente induvidual şi în al doilea rând, de protability şi de comutare între instrumente este foarte uşor şi este cu doar cu câteva clicuri fără remebering diferite fisiere, care pot deveni cumborsome.dar aceste instrumente care le oferă ceea ce au, de asemenea, unele de limitare a lor, astfel încât să aibă de a avea un compromis, care depinde de ur cerinţă, precum şi bugetul de stat.acest lucru este complet limpede şi cea mai bună imagine, care i pot oferi u.Restul depinde de u.

cu respect
ashish

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back