nevoie de un robot cu motor Controller

S

sdhawan

Guest
Sunt un robot de luare în care precise cuplul motor este furnizat de needed.Can cineva sugerează unele foarte bune motoare şi controller-lor.

În multe Robot Cererile Stepper Motors sunt cea mai bună soluţie, pentru că puteţi
controlează viteza de rotaţie & Motor foarte uşor.
Dar ea are 2 Dezavantaje:

1 - Ei nu pot ajunge la viteze mari.
2 - Ei nu sunt comune pentru utilizarea în mare putere şi High Speed Aplicatii

Dar dacă vrei să precis viteza de rotaţie şi cuplul este mai bine să folosiţi
Sync AC Motors sau inductive AC Motors.aceste motoare de viteze şi de cuplu
sunt independente în gamă largă de încărcare schimba.
Dar aceste motoare Have unele Dezavantaje:

1 - Acestea sunt comune în mărimi mari.
2 - Ei sunt scumpe
3 - Controler circuite sunt complicate.
4 - este mai bine pentru a proiecta Feedback Controller pentru circuitele foarte presice de cuplu.

Va recomand aceste cărţi:
Maşini Electrice-o fundamentale 3a (Chapman Stephan)
b-putere de control al circuitelor Manual (Marston)

sdhawan a scris:

Sunt un robot de luare în care cuplul precise furnizate de motor este necesar.
Poate cineva sugerează unele foarte bune motoare şi controller-lor.

Dacă precise cuplul este obiectivul, atunci puteţi utiliza un motor DC şi de aprovizionare cu un curent constant, care va da o constanta de cuplu.Un trecerea de reglementare este de dorit, deoarece aceasta are o mai bună eficienţă.

Sunt de acord cu sunsina,

Da, utilizează motoare stepper pentru precise de cuplu ..BTW "cuplu"?sau viteza??

ai putea lua o mulţime de cuplu, dacă în afară de motor reducere Angrenaje ....şi de a conduce vehicule cu motor cu un H-bridge ...

Am înţeles aceste lucruri, dar scopul meu este de a controla cuplul motor pentru cererea mea neigher de viteză, nici de putere.

I-am mai vazut nici un motor de controler de control
al cuplului motor.doar viteza.

Cred că prin controlul motor curent am de fapt de control al cuplului motor, nu?

Da nicleo.În perie DC, brushless DC sau AC servos curent de control vă oferă controlul direct de cuplu.Deşi actuala variantă în stepper motor cotituri afects de cuplu, nu poti controla vigoare exercitate împotriva sarcină aşa.Asta
e pur şi simplu, deoarece cuplul în stepper motoare are un profil foarte neliniare între cuplul detents.
O posibilă soluţie dacă * * Chiar doriţi să folosiţi un stepper este de a utiliza un fel EF elasticitatea între motor şi de sarcină, un izvor de exemplu, şi de a folosi de stepper-l pentru a comprima mai mult sau mai puţin.

Sper că acest lucru vă va ajuta, cel mai bine ceea ce priveşte.

Controlul a cuplului motor se poate face cu un curent constant.Deoarece este un robot, mă aştept la eficienta va fi o problemă, aşa că aa trecerea de reglementare vor fi necesare în cele din urmă.După ce experimentul, vă rugăm să posta cum lucrurile merg si eu va sugerez ceva.

Pentru moment, aş breadboard circuitul demonstrat şi de test, pentru a vedea dacă acest lucru este adevărat ceea ce este necesar,
şi anume curent de control.
Motor de curent este pur şi simplu:
Im = (Vdac-vbe) / R1
Ar trebui să selectaţi R1, astfel încât să se obţină maximu curent necesare pentru motor Vdac atunci când este la maxim (Presupun 5V).

Vdac este de tensiune te de la CAD (Presupun că veţi avea un DAC).Pentru testare, puteţi folosi doar o oală şi variază de tensiune de la 0 la 5V.Bateria va fi arătat
dvs. banc de aprovizionare pentru moment.Reglaţi tensiunea de la aproximativ 10-12V.Nu vă faceţi griji despre detalii acum.Ai nevoie doar de testare a conceptului.Mai târziu, ne putem ocupa cu alte probleme la dispoziţie astfel de tensiune, putere,
etc
De tranzistor arătat obţine mai cald, în funcţie de motor curent şi putere suply tensiune.Presupun ca un 2N2219 sau similare, ar trebui să facem la truc.Un heatsing pot fi necesare.

Lasă-mă să ştii cum merge treaba.
Noroc,

Există microcontrolere care a all-in-one de control pentru motor pas?

Aici este un exemplu de unică IC stepper motor controller:

http://www.elabinc.com/ede1200.pdf

salut

dc motor poate fi condus de-h, folosind un pod (L293D).acest lucru doar nevoie de un control de intrare de 10 sau 01.

stepper pentru motoare u've pentru a oferi un model de 88H, 66H şi rotiţi-o.
la fel de

10001000
01000100
00100010
00010001

acest lucru este de a face ur stepper motor pentru a roti într-o singură direcţie roti la stânga pentru alte direcţie

u poate fi folosit motor de xerox (fotocopie maşină), care poate furniza cuplu ridicat u aşteptat

Restul de secţiune sunt aceleaşi pentru DC motor
Dar nu am uneltele de sistem de control al vitezei

Am făcut o punte H controler.dar se pare hoter în timp ce reduce viteza.Poate că valul de la poarta de MOSFET nu de bine.Poti sa ma ajuti sa-mi fac curcuit mai bine
Ne pare rău, dar ai nevoie de autentificare pentru a vizualiza acest ataşament

Şi aici, în primul meu design Orcad Layout

Sunt folosind SLA7042M meu de la Allergro şi personalizate cod uon PIC16F84 este necesar pentru a genera un semnal de Micro păşit şofer.

şoferul poate conduce unipolar păşit cu motor din plin pas amplificat torq Mod de la 1 / 8 pas care combinaţie de 1.8 grade pe pas pot da o poziţionare foarte precise, în orice aplicaţie.

Puteţi să-mi trece prin cod şi este posibil să se construiască propriul controlor de comparare a driverului fişa tehnică şi I / O de la codul de

Sunt folosind acest driver pentru a controla cele 3 axe de sherline mea maşină de frezat, folosind 3 controler de ataşat la un calculator care rulează Linux şi EMC.

Chaisaeng E.

Puteţi folosi UCN5804 IC din Allegro micro ... Sper că vă va ajuta u. ..

De asemenea, am o schematică pentru bipolară pas de conducere auto ... Utilizeaza L297 şi L298 IC
lui ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back