nevoie de ajutor!

V

viggu007

Guest
Bună tuturor,

I sînt trying să înţeleagă diferenţele dintre NMOS n pmos ...i sînt în imposibilitatea de a găsi răspunsul la întrebarea de mai jos menţionate ...poate cineva sa ma ajuti cu asta?Explica de ce PMOSFETS au tendinţa de a fi în măsură de a conduce ˝ actual de NMOSFETs cu
dimensiuni similare?Mulţumesc

PMOS au gauri ca majoritatea operatorilor de transport (de exemplu, actual se datorează unor găuri), iar din găurile sunt într-adevăr electroni care se deplasează în banda de valnence astfel încât acestea sunt heaviar "mai incet", asa ca au gauri mobilitate mai mici şi, prin urmare, PMOS a mai mic GM "transconductance" şi să treacă mai mici curente pentru aceeaşi dimensiune de NMOS (i nu într-adevãr amintesc raportul exacte, dar cred că a fost de 2,4)

În tranzistori NMOS, canalul de siliciu între sursă şi de scurgere este de p-siliciu de tip.Atunci când o tensiune pozitivă este pus pe poarta de electrozi, acesta repulses gauri in p-un material de tip care formează un efectuarea (pseudo n-tip) canal şi de cotitură pe tranzistorul.O tensiune negativă se transformă tranzistor off.Cu un tranzistor PMOS, opus apare.O tensiune pozitivă pe poarta transformă tranzistor off, precum şi o tensiune negativă se întoarce-l.Tranzistori NMOS trece mai repede decât PMOS.

PMOS au gauri ca majoritatea operatorilor de transport (de exemplu, actual se datorează unor găuri), iar din mobilitatea gauri este mai mică decât cea a electronilor PMOS, prin urmare, are mai mic GM "transconductance" şi treci mai mici curente pentru aceeaşi mărime de NMOS.

Eu, de asemenea, sprijin primul şi ultimul răspuns.Al doilea raspuns nu pot să înţeleg destul de bine încă.

Mulţumesc

El-Hadidy

Vă mulţumesc tuturor pentru răspunsurile dumneavoastră ....N-am mai gândit în materie de mobilitate de găuri şi electroni pentru această întrebare ...Acum m-am convins cu răspunsurile furnizate ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back