[Mutat] Întrebare de design bazate pe microprossor

M

mr_vasanth

Guest
Avem un microprocesor cu linia de adresă de 16 biți și 32 biți de date linie. Să presupunem că avem doar o memorie 16KB, care vor fi accesate de către acest microprocesor. Pentru a accesa 16KB de memorie de linie de adrese LSB 14 biți ale liniei adresa este suficientă. Dar ce se va întâmpla dacă microprocesorul încearcă să acceseze o locație care este dincolo de 16KB? Cum ar trebui să fie manipulate în timp ce noi facem un design bazat pe procesor?

Dar ce se va întâmpla dacă microprocesorul încearcă să acceseze o locație care este dincolo de 16KB
Se poate depinde în mare măsură de sistemul adresa de decodare pus în aplicare în procesor și design de circuit?. De obicei, în hardware reală, poate nedefinită sau pur și simplu în jurul valorii de înfășurați, abordarea de depozitare aceeași puse în aplicare de peste si peste.
Cum ar trebui să fie manipulate în timp ce noi facem un design bazat pe procesor
Eu nu sunt sigur in acest subiect aparține în "Cele mai elementar electronic" secțiune?. Este de design procesor se face într-un HDL? Dacă este așa, cred că ar trebui să se mute firul la o secțiune mai adecvat. Bigdog

Hi bigdog, Ai vreo idee când vom lăsa spațiu de adrese nedefinit, atunci când ne vom încadra în jurul valorii de și când vom accesa de stocare aceeași puse în aplicare. Vreau doar pentru a obține o bucatica din diferența în termeni de arhitectura.

Cu un spațiu de adrese 64K, 16K prezent și liniile superioare de adresă nu decodificate, 16K ar fi reflectate pur și simplu de 4 ori. Deci locații 16384, 32768, 49152 ar fi la fel ca locatia 0. Locații 16385, 32769, 49153 aceleași ca și locația 1, etc (pana te-a lovit oglinda de lângă zona). Cu oglindă = nu o "copie" a unui zona de amplasare / de memorie, dar unul și același lucru "vizibil" în mai multe locuri diferite. Deci scrie locație 16384, citit că valoarea de la 0 locatie, etc

@ RetroTechie - explicația este bun. Am de fapt, o placi câteva timpurii de dezvoltare, care prezintă acest comportament. @ Mr_vasanth - Evident, pentru a evita acest lucru în jurul valorii de folie / oglindire comportament total de adresă trebuie să fie utilizate în sistemul de decodare. Am de gând să se mute acest thread la o secțiune mai adecvat ca simt subiect este dincolo de electronice elementare. Bigdog

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back