Multiprocessor 8052 interfaţare

H

hifni

Guest
Dear all,
Are cineva poate să-mi ajute despre interfaţare multi 8052 prin serial de comunicare ...
Stiu ca este posibil, cu modul de 2 / 3 a Comitetului de serie, dar ce zici de autobuz de conectare?

Am făcut un sistem atât de meany de ani în urmă.Acesta a constat in mai multe Handhelds fiind chestionate cu un număr de identificare în cazul în care handheld am vrut sa conctac a fost acolo, el va răspunde şi de master va primi datele din acesta.De remanining va merge hi impedanta şi du-te inapoi la somn.Evrey timp am vrut sa vorbesc cu nici unul. Vom raiose CTS sau de un alt semnal care va trezeste-le pe toate în sus. Apoi ei vor asculta de ID-ul meu difuzat de master.În cazul în care ID-ul de potrivire handheld va semnalul RTS. La MASTER ..altfel se va duce înapoi la somn

Chiar foarte frumos lucrat timp de mai mulţi ani şi sute de comunicare cradles produse ..Acum, chips-uri de la cygnal permite acest tip de syncronous MBUS cred că-au chemat. Verifica aşa-i

www.cygnal.com

Multumesc Eltonjhon ..
M-am cam confuz despre txd şi linia de legătură între rxd master şi slave sau viceversa ...
Poate fi puteţi descrie mai multe detalii despre conexiune autobuz ..

Rgds,

TXD cpu1 a merge la RDX .. cpu2 astfel încât, dacă aveţi o unitate de MASTER. Comandantul TXD va du-te la toate procesoare RXD (spus este difuzat la toate) ..dar, pentru că unele unităţi meu accident de circulaţie, sau merg prost ..Este mai bine pentru a se conecta la MASTER RXD la cat mai multe linii tampon (linie de drivere) pentru a cât mai multe unităţi de sclavi pe care le-aţi Şi acest driver fluxurile de RXD linie dacă fiecare micro.Acum.în această configuraţie.Toate unităţile de sclavi TRXs sunt conectate la doar un şofer de gând să Master RXD.
Ele pot fi adăugate ligically vreau sa spun ORED ..Nu uita, dar numai o transmite o ora.Acest tip de conectare serial muliprocessor
este de tipul de master şi slave de asemenea, numit agricole ..un procesor este responsabil de achiziţie de date (Agricultura), sau care afectează sarcinile .. e simplu si lucrari ok!

Nu pot să îl înţeleagă Eltonjhon ....Cum, dacă cpu1 deveni sclav şi cpu2 deveni maestru?Vreau sa spun despre cum autobuzul conexiune în cazul în care procesorul poate acţiona ca un master şi slave (Cascading conexiune)?

Stie cineva despre ideea de a multiprocesor comunicare după cum urmează:

1.CPU1 Serial0 port pentru a conecta PC-ul port serial,
2.CPU1 Serial1 port Connet la Multiprocessor Comunicare Bus.
3.CPU2 Serial1 port şi alte procesorului pentru a conecta Multiprocessor Comunicare Bus.

Nu. Nu de creştere, în configurare.Selectaţi care unul este MASTER ..şi se va schimba niciodată ..!

Asculta faci multiprocesor cu interfata seriala de comunicare poate fi o nighmare ..Ea a fost menita sa comunicam bewteen doar două dispozitive.Uită-te la o Cygnal 51 chips-uri au o MBUS dar este syncronous şi pentru a permite MULTIPROCESOR comunicare.Făcând aceasta, cu o serie de conexiuni asyncronous poate fi realizat numai cu jetoanele şi va fi foarte greu în protocol. Agricole este mai usor, deoarece toate unităţile de sclavi sunt astfel încât acestea să nu cererea de comunicare ..Dar mai este unul care este un master care le sondaj, pentru a trimite sau a primi date!

Ok ...M-am prins toate ....Voi cek de cygnal 51 ...

"Agricultura CONFIGURAŢIA" nu este potrivit pentru a-mi design specificaţia ...

Aveţi o altă soluţie?

hifni a scris:

Dear all,

Are cineva poate să-mi ajute despre interfaţare multi 8052 prin serial de comunicare ...

Stiu ca este posibil, cu modul de 2 / 3 a Comitetului de serie, dar ce zici de autobuz de conectare?

Max Hifni,
Ştiu că este foarte târziu, dar tocmai am vazut mesajul.M-am gandit la acelasi lucru: mai multe Peer to Peer 8052s sahring un singur autobuz.
Această idee l-am văzut într-o carte numită "ultimul cuvânt în materie de 8051".A fost, după cum urmează:
Pentru a două semnale de multiplex, astfel încât să puteţi alege una care merge în 8052 RXD aceasta: combina fiecare intrare cu un general de I / O pe un pin ŞI poarta, ia o / p a şi porţi şi le combină cu un SAU poarta, de O / P de la poarta SAU merge în RXD PIN.

Pentru a clarifica: tu vrei sa-ti 8052 No1 să fie primiţi de la PC-ul sau 8052 NO2:
ia 8052 NO2 TXD şi P0.0 pe o poarta ŞI
ia PC TXD şi P0.1 pe o poarta ŞI
ia O / p din cele două porţi şi pe o poarta SAU.
Operaţia va fi după cum urmează:
Dacă puneţi un zero pe P0.0 apoi 0 şi NO2 TXD = ZERO
Dacă puneţi o pe P0.0 de 1 ŞI NO2 TXD = NO2 TXD
Astfel, pentru a asculta una dintre intrări (PC sau NO2) a pus un 1 pe P0 PIN, şi un zero, pe de altă intrare P0 PIN.de ieşire de la poarta si va fi, indiferent de sursa (PC sau NO2) se spune, de o / p pe de altă ŞI poarta va fi zero, "Zero" şi "Mesaj" Du-te în SAU poarta cu ieşire fiind "Mesaj "în RXD PIN.
de mai sus poate fi prelungit mai mult de două intrări.

PS Cine a zis o imagine este în valoare de o mie de cuvinte a fost al naibii de bine!!Aş vrea să pot trimite schematică de la carte (pe care o puteţi găsi on-line de modul în care, încercaţi Google).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back