motor de detectare a curentului de conducere atunci când utilizaţi PWM

B

banh

Guest
atunci când conduceţi vehicule cu motor care utilizează bobina PWM, cum putem detecta curent în bobina?

de exemplu, dacă eu sunt de a utiliza rezistor de şunt, cum pot efectua de măsurare?

de fapt, scopul meu este de a detecta în cazul în care motorul este într-o stare stagnat (de exemplu, oprit cu forţa extern) - a>, în acest caz scade înapoi EMF -> curent în creştere bobina.

dar din moment ce Im 'folosire PWM, de măsurare, prin intermediul rezistor şuntului pare greu.

Bună ziua banh,

Luaţi în considerare utilizarea MOSFETs sens curent.
Cred că nu este uşor de a detecta cu motor rezistori curent folosind.Dacă se pune în serie cu motor vei avea o mare cantitate de zgomot de mod comun, dacă aveţi loc în serie cu partea scăzut de brige PWM va trebui să pună rapid pentru a bloca diode diode interne ale tranzistori pod.
Cred că există o CI de la International Rectifier care ar putea sens actuale în aprovizionarea a podului şi este cea mai uşoară soluţie.
Hope this ajutor

Toate cele bune

Utilizaţi ceva de genul asta ...Aceasta functioneaza ca un detector de vârf, dar fii atent cu constantă de timp de răspuns în timp util a sistemului dvs. ...

leomecma
Ne pare rau, dar ai nevoie de login pentru a vizualiza această ataşament

cea mai bună soluţie este de senzori Hall, acestea sunt fabricate în 2 tipuri:

1.Senzori de buclă deschisă: acurateţea acestora este mai puţin (până la 5% non eroare de linearitate), dar este rentabilă

2.Senzori de buclă închisă: ele sunt foarte precise (mai mic de 1%), dar scumpe

ambele din ei ar senzori izolate (de până la 5000Volts), precum şi, de asemenea, poate detecta currecnts dc (adecvată pentru scurt-circuit la pământ de detectare)

BEST!

folosind Hall-senzor de efect poate detecta, de asemenea, averageDC curent în bobina mea chiar prin bobina nu este real "DC", dar PWM?

Avarage actuală este Iav Imax = x Duty_Cycle, şi ciclul de taxă este cunoaşterea.Pentru ca tu sunt stabilite PWM ciclu de datoria de a controla cu motor.

În cazul în care Imax este măsura valorii de senzorul Hall
(uita-te la raportul Imax = K * Vmeasured)

leomecma

Pentru detectarea pierdere de viteză, se pare că Întârzieri de câteva miliseconds nu va dăuna.Acest lucru face mai usor de folosit rezistorul şuntul follwed printr-un filtru trece scăzut pentru a obţine valoarea medie a curentului.Dacă PWM frecventa este destul de mare, timpul de filtru constanta-ar putea face mici, dând întârziere cât mai puţin timp.

Succes

banh,

Citat:

atunci când conduceţi vehicule cu motor care utilizează bobina PWM, cum putem detecta curent în bobina?

se pare că folosind opamp este un bun de a converti actuale de a volatge şi se citesc în via ADC.i havent încercat încă ..Problema este, în timpul de conducere, eu încă mai pot vedea foarte clar semnal PWM (val pătraţi).

Acum, dacă ne-am pur DC curentului prin bobina -> opamp va produce de ieşire DC.

dar în acest caz, este PWM.Cum ar producţia de opamp fi?

Bună ziua banh,

Regret să spun că limitarea în astfel de sistem este raportul de mod comun de respingere.Chiar şi cu rezistenţe de toleranţă strânsă (şi temperatura de urmărire perfectă între ele) op dvs. de intrări-amperi trebuie să plec de la sol la tensiunea de alimentare de autobuz de la comutarea de frecvenţă.Pentru un amplificator de diferenţă bună, cum ar fi INA117, CMRR la 20kHz (una de frecvenţe tipic swiching.) Este de aproape 60 dB.Nu ştiu de tensiune DC cu autobusul în cererea dumneavoastră, nici cu motor maxim de curent, dar cred că veţi vedea o componentă ridicat de frecvenţă de comutare la curent de ieşire sens amplificator.Eu nu s-ar recomanda pentru a filtra de zgomot de comutare pentru că aţi putea obţine o întârziere de mare pentru a controla autovehiculelor actuale, pentru mai mult de-protecţie curent, de exemplu.
Hope this ajutor.

Toate cele bune.

jorgito a scris:

Citat:

Regret să spun că limitarea în astfel de sistem este raportul de mod comun de respingere.

mulţumiri pentru răspuns,
asa ca poate voi încercaţi să utilizaţi amplificator diferenţa astfel cum a recomandat SkyHigh, plus un filtru trece-jos, la ieşirea din opamp ..

leomecma a scris:

Utilizaţi ceva de genul asta ...
Aceasta functioneaza ca un detector de vârf, dar fii atent cu constantă de timp de răspuns în timp util a sistemului dvs. ...leomecma

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back