microunde filtru / rezonator

K

kezambo

Guest
Orice idee care mă poate ajuta pentru a proiecta un filtru cu microunde sau de circuit rezonator, care poate bloca frecvenţele armonice nui adevărat şi să treacă chiar frecvenţe armonici?

Dacă nu vă deranjează blocarea frecvenţa fundamentală, chiar folos un ciot. şunt deschis circuitat a căror lungime este de λ / 2, la 2 * Fin

de fapt, circuitul de ceea ce vreau este, acesta va deveni 50ohm pentru frecvenţa fundamentală, este deschisă pentru armonice impare de frecvenţe şi de scurtă durată pentru chiar de frecvenţe armonice.

Ei bine s-ar putea nevoie de o mai bună descriere a ceea ce tu într-adevăr se cere să facă.

Care este frecvenţa Pentru?

Nu aveţi orice constrângeri dimensiune de pe filtru?

Care este lăţimea de bandă pe canalul tau?
(Pentru = ΔxMHz, -> 2 * Pentru = 2 * ΔxMHz; n * Pentru = n * ΔxMHz)

Care este pierderea ta maxim admisibil inserare?

Tema este interesantă,
Pentru un filtru cu lambda / 4 rezonatoare în mod normal, treci armonici impare şi suprima chiar armonici.
dar cerinţă este invers aici.

Este înţelegerea mea este corectă?

în cazul în care acest lucru aici este soluţia.
chiar au o linie simpla de transmisie între sursă şi de sarcină.un capăt al filtrului (care pot trece armonici nui adevărat) de a vă conecta la această linie de transport şi de celălalt capăt al filtrului doar termina cu sarcină potrivire.

Acum trimite armonici ciudat, chiar şi prin linia de transmisie.filtru va absorbe armonici impare şi se încheie în sarcină potrivite si vei primi chiar şi armonici la sarcina care sunt respinse de filtru.

Vreau să proiecteze un filtru microstrip / rezonator la 2.4 GHz.
Încărcaţi doar accepta de frecvenţe fundamentale.
Rezonator va acţiona ca un circuit deschis pentru toate frecvenţe impare armonici.
Pentru toate chiar armonici, rezonator va acţiona ca un scurt-circuit (0ohm).
Am prefera să utilizeze linia microstrip.

Acum, caietul de sarcini sunt invers.
Doar locul de filtru între sursă şi sarcină nu există nici o linie de transport între sursă şi de încărcare de data asta.

Max Toate

Eu sunt proiectarea şi punerea în aplicare o pierdere mică BPF microstrip cu passband 2%, pierderi de inserţie 1.5dB, întârziere grup mai puţin de 2.5ns şi stopbands de mai jos 2200MHz si 2700MHz de mai sus.
Stie cineva de pachete de software bun pentru a utiliza, altele decât biroul microunde (inclusiv de "Getting Started" tutoriale)?
De asemenea, am constatat că există atât de multe configuraţii (combline, interdigital, ac de păr, etc), Cum se poate merge pe cale de a alege o configuraţie de la sfârşitul?

Am nişte link-uri către software-ul liber de filtru de pe această pagină:
http://www.maguffinmicrowave.com/engineeringdesignlinks.html

Derulaţi în jos pentru a în cazul în care se spune RF FILTRE.Acesta este începem.

Bogat
Maguffin cu microunde

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back