Microcontrolere cu 2 Quadrature encoder Interface

K

kkdelabaca

Guest
Bună ziua, Caut un microcontroler cu 2 QEI (Quadrature encoder Interface) pentru a conta automat în sus şi în jos exact poziţia de 2 axe.

În produsul selector de microcip, am constatat că PIC18F4431 au 2 x QEI dar în datasheet apare numai 1 QEI.Ce mi-e de eroare?

http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/39616C.pdf
(pagina 171 din PDF)

Cineva cunosc nici un microcontroler cu 2 QEI?

Mulţumesc!

Cred că ai dreptate, de PIC18F4431 este prezentată în tabelele microcip pe site-ul web pe care le are 2 QEIs, dar că nu este cazul ca să văd în datasheets.Nu sunt sigur dacă threre este un PIC18xx că a 2 din acest module.Dar, veţi găsi unele dsPICs cu 2 QEIs de la microcip.

Un mod simplu de a implemnet-l pe orice MCU este de a conecta pentru a întrerupe cu privire la schimbarea pin.Cele mai multe poze au această caracteristică PORTB special cu PIC16 şi PIC18.Cu toate acestea este posibil să aveţi nevoie de program cu ISR.

Cod:

Un mod simplu de a implemnet-l pe orice MCU este de a conecta pentru a întrerupe cu privire la schimbarea pin.

FvM a scris:

Mi-e teamă, că, de asemenea, a spus dsPIC30F2/4/6xxx aparate au doar un singur QEI.
Motivul este simplu, că o VFD sau motor controller de obicei, nu controlează mai mult de un motor, cred.

PIC18F4431 familie MCU
de o facilitate MFM (Motion Feedback Module) pentru a monitoriza viteza şi poziţia activitate pentru motoare (sau ceva conectat la el).Aceasta susţine QEI periferic 2 sau 3 canale codificatoare, A, B & Index.Dacă aveţi nevoie pentru a monitoriza (cu control) 2 axe, aveţi posibilitatea de a utiliza doua din aceste MCU lui.Eu folosesc aceste 4 din cele 4 motoare de control de la PC-ul meu (PIC USB la PC şi acest USB PIC la 4 Pics prin SPI) şi funcţionează ca un vis!Software-ul PC făcute doar în Visual Basic.

Max RodSTAR!

Mulţumesc pentru ajutor.Dumneavoastra de proiect se pare foarte interesant.Ai pagina pentru a vedea detalii?

Mulţumesc!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back