Maple şi Metlab?

D

Domnul Loh.

Guest
Tocmai am citit despre Maple 10 în IEEE spectruma-lea a fost întrebam cum Maple este diferit de Metlab ...Care sunt cele două software-uri utilizate pentru?

Stimate Domn

de Matlab este unul dintre cele mai bune de simulare şi modelare şi de programare de software au, de asemenea, extins toolboxes şi medii de simulare.

arţar este de calcul pentru scopuri care nu Programare.

Cred că este mai bună decât Matlab pentru toate problemele cu excepţia rapig calcule.

cu respect

Trebuie să ştii că Matlab integreaza Maple nucleu.Într-adevăr, aveţi posibilitatea să efectuaţi funcţii de arţar sub Matlab, doar de tip:

MAPLE ( "funcţia", ARG1, ARG2 ,..,)

pentru a vizualiza ajuta pe această funcţie, de tip:
ajuta arţar

Matlab este cea mai potrivită pentru a face numeric calcuations (deşi poate face simbolic, de asemenea, dacă aveţi instalat unele toolboxes).Este orientat spre blocul de sistem bazat pe diagramă şi este ideal pentru prelucrarea semnalelor, sisteme de control şi de dezvoltare pentru aceste algoritm.

Maple este un excelent simbolic matematica pachet.Se pot face numeric, de asemenea, dar puterea sa este în simbolic matematice manipulare de toate tipurile.

Acest "ajutor Maple" nu pare a funcţiona pe Scilab 3.1.1?

Nu
sunt surprins, Matlab nu este scilab şi scilab nu este Matlab.Oricum în ceea ce priveşte discuţia arţar vs Matlab, Matlab este mai util pentru ingineri, arţar este mai util pentru matematician arţar, deoarece este capabil de outputing real formule întrucât Matlab este limitat la valori numerice.Cu toate acestea Matlab este mult mai puternic în termeni de analiză a datelor, care nu poate face arţar.O alta cerere de notă este mathcad, care mi se pare foarte util.De asemenea, pot face de prelucrare a datelor,
cu toate acestea el nu este la fel de flexibil şi puternic ca Matlab, şi nu poate reveni ecuaţii similare cu cele returnate de arţar.Principalul avantaj al mathcad este că nu aveţi, pentru a afla sytax,
în cazul pe care l-ai făcut în mod semnificativ de inginerie matematica curs apoi te-ar placea acest lucru ca urmare a "ceea ce vezi este ceea ce ai" natura programului.
sper acest lucru vă va ajuta.

Este, de multe ori a spus că este Maple pentru calculul simbolic ce Matlab este de a numerice de calcul.

Nu sunt de acord cu acest punct de vedere.Mai întâi de toate, Matlab are un mare pachet de toolboxes pentru a se potrivi de inginer, care este mult mai departe decât Maple.Proiectarea filtre, chiar exotice sigma-delta, este foarte uşor în Matlab.Deşi unii oameni ca el mai mult decât mine, Simulink pot face acest lucru, uneori, un pic mai uşor încă.

Maple are doar o aplicare limitată de timp, în opinia mea.Quick simbolic calcule si chiar scris scurte programe se poate face în Maple, dar de îndată ce acestea devin serios, oamenii vor reveni din nou, pentru a elabora Matlab pentru analiza numerica si la Mathematica în profunzime simbolică analiză.

Un alt motiv pentru care nu îmi place Maple, este că acesta este plin de bug-uri, de cele mai multe ori legate de convergenţă.După ce am încercat să desenaţi o simplă Monte Carlo complot, şi ar refuza Maple de a obtine dreptul de axa definiţii datorită unor program de vina.Deci, chiar şi de opţiuni de grafică, pentru care, uneori, este aclamat Maple (în special atunci când oamenii se vedea vector parcele sau animaţii), nu sunt la fel de solid ca s-ar putea spera.

Da, cu Matlab pe care le puteţi face aproape tot ceea ce face cu Maple, de ploblem cu Matlab este că
doesnt afişa rezultatele ca Maple nu.Pe lângă faptul că Maple a pus în aplicare unele funcţii care nu sunt incluse în Matlab

Sal

o altă observaţie:
v_c a spus:
"Maple este un excelent simbolic matematica pachet"

că este absolut corect!!

matshasm a spus:
"Maple are doar o aplicare limitată de timp, în opinia mea."

Ei bine, da un exemplu şi vom vedea!
dar, "acesta este plin de bug-uri, de cele mai multe ori legate de convergenţă",
e drept, dar întotdeauna în funcţie de ceea ce versiune u esti rulează.

Domnul să Loh.,
u esti dacă încerc să fac cu scilab sau octavă u ce face cu arţar,
a verifica dacă există syhing-lea ca "set de instrumente simbolic" în Matlab.Dacă da, de mare problema sa rezolvat.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back