Lossy substrat şi straturi subţiri în CST 5.0

S

Supaswing

Guest
Bună tuturor,
Am încercat (greu) pentru a simula Planar inductor pe siliciu în MWS.După ce de mult am stick cu următoarele două probleme principale:

Port definiţie: substratul are un resitivity de aproximativ 1ohm.cm şi care le pot avea probleme de cuplu de energie în mod corect, în dirijori de cea mai mare parte a portului de energie fiind împrăştiat în substrat.Am încercat să se separe de porturile de la lossy substrat bya bucată de stripline dar apoi am o mulţime de reflecţii pe pierderi / lossy interfata si nu am nici o idee cum să se potrivească cu ei.

Mesh problemă: vom folosi mai multe straturi subtiri, dielectric şi magnetică şi cred că trebuie să se bazeze pe PBA chiar asa ca am cant imagina cum ar arata ca reuslts
Am port memorie exeption când încerc să ochiuri de straturi subţiri manual.La fel, a făcut cineva modele strat subtire doar cu o singură celulă, poate mi-a zis de accuray a fost?nenumărate oră după ce am tot nu se poate considera cu consitent rezultate, chiar dacă, uneori, am merge corect rezultatele.

David

1.Port definiţie nu este legată de substrat (de siliciu aici) proprietăţi, despre resistivity a substratului de siliciu, ar trebui să-l atribuie în material proprietăţi.
2.Pentru foarte subţire plane de metal, nu este necesar să se atribuie manual a ochiului, pentru că în mod normal, implicit meshing va folosi scheme de TST meshing, care permite, în fiecare celulă, au subţire de metal de componente (numărul maxim de diferite materiale, în fiecare celulă este de două, dacă mai mult de doi, aceasta va genera erori.) Pentru mai multe detalii,
puteţi să verificaţi cu ajutorul Fişiere Despre TST.

Cu respect,

Vă mulţumesc pentru răspuns rapid, dar cred că nu am să formuleze întrebarea mea intr-o maniera buna,

De straturi subtiri sunt în SiO2 nu de metal,
precum şi straturi magnetice, în timp ce conductoare ar trebui să fie tratate ca anisotropic material, vreau să le ochiuri din cauza puternic gradients în Z directii, dar
doesnt pare fezabil din punct de vedere ca MWS
doesnt pare să suporte foarte mici celule în comparaţie cu mărimea a aparatului.
Cel de-al doilea punct este vine de la faptul că port acoperă o gamă porţiunea din lossy substrat, mai incitante de substrat decât dirijor şi qTEM moduri de joc de care ar trebui să apară în dirijor regiune.

Cu respect,
David

Supaswing a scris:

Vă mulţumesc pentru răspuns rapid, dar cred că nu am să formuleze întrebarea mea intr-o maniera buna,De straturi subtiri sunt în SiO2 nu de metal, precum şi straturi magnetice, în timp ce conductoare ar trebui să fie tratate ca anisotropic material, vreau să le ochiuri din cauza puternic gradients în Z directii, dar doesnt pare fezabil din punct de vedere ca MWS doesnt pare să suporte foarte mici celule în comparaţie cu mărimea a aparatului.

Cel de-al doilea punct este vine de la faptul că port acoperă o gamă porţiunea din lossy substrat, mai incitante de substrat decât dirijor şi qTEM moduri de joc de care ar trebui să apară în dirijor regiune.Cu respect,

David

FDTD nu este o alegere bună pentru simulează spirală inductor.Ambele probleme ai descris (dispersie în port mod, şi bine caracteristicile geometrice) sunt greu de manipulat în FDTD.Este puţin probabil ca nu are nici o MWS "profund secret" pentru a vă ajuta.Du-te pentru unele instrumente de mama.

Încercaţi să HFSS sau IE3D pe spirala inductor simulare.În mod normal, le-a dat mult mai bune rezultate.Supaswing a scris:

Bună tuturor,

Am încercat (greu) pentru a simula Planar inductor pe siliciu în MWS.
După ce de mult am stick cu următoarele două probleme principale:port definiţie: substratul are un resitivity de aproximativ 1ohm.cm şi care le pot avea probleme de cuplu de energie în mod corect, în dirijori de cea mai mare parte a portului de energie fiind împrăştiat în substrat.
Am încercat să se separe de porturile de la lossy substrat bya bucată de stripline dar apoi am o mulţime de reflecţii pe pierderi / lossy interfata si nu am nici o idee cum să se potrivească cu ei.Mesh problemă: vom folosi mai multe straturi subtiri, dielectric şi magnetică şi cred că trebuie să se bazeze pe PBA chiar asa ca am cant imagina cum ar arata ca reuslts

Am port memorie exeption când încerc să ochiuri de straturi subţiri manual.
La fel, a făcut cineva modele strat subtire doar cu o singură celulă, poate mi-a zis de accuray a fost?nenumărate oră după ce am tot nu se poate considera cu consitent rezultate, chiar dacă, uneori, am merge corect rezultatele.David

Să mă întorc la această problemă, ok?
Sunt de acord cu Loucy şi Neofalsh, o mama de software ar fi cea mai buna alegere, chiar dacă am încercat în evaulation de EM3DS şi am putea obţine toate rezultatele din aceasta pentru cazul nostru,
ca urmare a ciudat, non desactivable, prea aproape, umbra linii creatii (proiecţii de la marginile de dirijor).
Dar, seful meu vrea să obţină rezultate cu ceea ce avem în cadrul companiei (MWS şi Maxwell3D).
Am facut cateva teste noi de a scoate bobina remplacing şi ea de o stripline,
În acest caz, este de câmp electric sub dirijor să corespundă cu realitatea.
dar în conformitate cu bobina nu există aproape nici un câmp electric, aproximativ la fel de 2mm fro m de bobina
Pentru a ajuta la dipsersion în portul în cazul lossy substrat, de sprijinul MWS mi-a spus să încercaţi din jurul portului cu material ideal cu aceeaşi lungime de undă decât Silicon??
Am încercat să înlocuiască de siliciu de Pēc în apropierea portului, nu e mare schimbare.
În cazul acestor două bănuiesc de reflecţie este mult prea mare ca S12 este întotdeauna mai mic decât S11, chiar la mici frecv.

BTW Cum meci lossy la pierderi materiale, el
doesnt pare posibil pentru mine.

În cazul bobina am erori de aproximativ 100-200% pe aproape toate marile charatecrics (rezonanţă, inductanţă, eficiente de rezistenţă).
Are cineva reuseste pe un caz similar sau ar trebui să fugi??

Buna, am făcut o simulare pentru Planar inductor pe-dioxid de siliciu, I
didnt întâmpina probleme în ai spus.Aş vrea să aruncăm o privire de modelul de simulare.

Cu respect,

Da eu va trimite dosarul de aici unul de meu de aer de bază inductor.Aceasta a fost făcută cu MWS 5.1, ochiurilor nu este atât de greu, dar caracteristică a altora.
Acest lucru ar trebui să aibă un inductor inductanţă de aproximativ 0.45uH o Qmax de 8.5 şi o frecvenţă de rezonanţă de 30MHz.
Materiale de umplere are un permittivity de 3-8, pe teren se face aici în jurul inductor.
Avem prea mi-a spus că singura diferenţă între lossy şi pierderi caz ar trebui să fie un imaginar val impedanta în loc de un adevarat val de impedanta,
poti sa se dezvolte ca pentru mine nu se poate compara, de vreme ce aveţi de curenţi în substrat?

Buna, am verificat şi a fugit de simulare, anumite aspecte trebuie abordate aici:
1, CST val de port dont au capacitatea de a trata lossy cazul, din cauza lipsei de 2-D eigenmode rezolvare în waveport.Chiar cazul tău este lossy substrat, dar acest lucru nu poate fi avută în vedere în port val de excitaţie.Mai multe detalii puteţi găsi în CST ajuta fişier.
2, Planar inductor design, vă metal este strat mai gros decât SiO2 grosime, şi conductivitate de siliciu este 160s / m.În primul rând, verificaţi wawveport de excitaţie pe waveport avion, puteţi găsi cea mai mare parte din energie este în continuare blocaţi în Si, nu SiO2, şi din cauza conductivitatii din Si tu choosed, este în curs de shorted Si, care este motiv nu se poate lua orice E de curent.Posibilă soluţie este de a creste grosimea stratului de SiO2, sau utilizarea de înaltă resistivity Si substrat.

Pentru mai multe discuţii, s-ar putea să-mi daţi adresa
dvs. de email prin intermediul PM, putem discuta in e-mail.

Cu respect,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back